İçeriğe atla

10. güney enlemi

Koordinatlar: 10°G 0°B / 10°G -0°D / -10; -0 (Prime Meridian)
Kontrol Edilmiş
Dünya üzerinde 10. güney enlemi
135°B
135°B
45°B
45°B
0°
90°D
90°D
Paralel üzerindeki noktalar 10° güney

10. güney enlemi, Dünya üzerinde merkez enlem olan ekvatorun 10 derece güneyinde yer alan enlem dairesidir. Başlangıç meridyeninden doğuya doğru Atlas Okyanusu, Afrika, Hint Okyanusu, Güneydoğu Asya, Büyük Okyanus ve Güney Amerika'yı geçer.

Ayrıca

Notlar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">5. kuzey enlemi</span>

5. kuzey enlemi, Dünya üzerinde merkez enlemi olan ekvatorun 5 derece kuzeyinde yer alan enlem dairesidir. 0 derece meridyeninden doğuya doğru Atlas Okyanusu, Afrika, Hint Okyanusu, Güneydoğu Asya, Büyük Okyanus ve Güney Amerika'yı geçer.

<span class="mw-page-title-main">10. kuzey enlemi</span>

10. kuzey enlemi, Dünya üzerinde merkez enlemi olan ekvatorun 10 derece kuzeyinde yer alan enlem dairesidir. 0 derece meridyeninden doğuya doğru Afrika, Hint Okyanusu, Güney Asya, Güneydoğu Asya, Büyük Okyanus, Orta Amerika, Güney Amerika ve Atlas Okyanusu'nu geçer.

<span class="mw-page-title-main">20. kuzey enlemi</span>

20. kuzey enlemi, Dünya üzerinde merkez enlemi olan ekvatorun 20 derece kuzeyinde yer alan enlem dairesidir. 0 derece meridyeninden doğuya doğru Afrika, Asya, Hint Okyanusu, Büyük Okyanus, Kuzey Amerika, Karayipler ve Atlas Okyanusu'nu geçer.

<span class="mw-page-title-main">25. kuzey enlemi</span>

25. kuzey enlemi, Dünya üzerinde merkez enlemi olan ekvatorun 25 derece kuzeyinde yer alan enlem dairesidir. 0 derece meridyeninden doğuya doğru Afrika, Asya, Hint Okyanusu, Büyük Okyanus, Kuzey Amerika ve Atlas Okyanusu'nu geçer.

<span class="mw-page-title-main">45. kuzey enlemi</span>

45. kuzey enlemi, Dünya üzerinde merkez enlemi olan ekvatorun 45 derece kuzeyinde yer alan enlem dairesidir. 0 derece meridyeninden doğuya doğru Avrupa, Asya, Büyük Okyanus, Kuzey Amerika ve Atlas Okyanusu'nu geçer.

<span class="mw-page-title-main">60. kuzey enlemi</span>

60. kuzey enlemi, Dünya üzerinde merkez enlemi olan ekvatorun 60 derece kuzeyinde yer alan enlem dairesidir. 0 derece meridyeninden doğuya doğru Avrupa, Asya, Büyük Okyanus, Kuzey Amerika ve Atlas Okyanusu'nu geçer.

<span class="mw-page-title-main">75. kuzey enlemi</span>

75. kuzey enlemi, Dünya üzerinde merkez enlemi olan ekvatorun 75 derece kuzeyinde yer alan enlem dairesidir. 0 derece meridyeninden doğuya doğru Atlas Okyanusu, Avrupa, Asya, Arktik Okyanusu ve Kuzey Amerika'yı geçer.

<span class="mw-page-title-main">5. güney enlemi</span>

5. güney enlemi, Dünya üzerinde merkez enlem olan ekvatorun 2 derece güneyinde yer alan enlem dairesidir. 0 derece meridyeninden doğuya doğru Atlas Okyanusu, Afrika, Hint Okyanusu, Güneydoğu Asya, Avustralasya, Büyük Okyanus ve Güney Amerika'yı geçer.

<span class="mw-page-title-main">15. güney enlemi</span>

15. güney enlemi, Dünya üzerinde merkez enlem olan ekvatorun 15 derece güneyinde yer alan enlem dairesidir. Başlangıç meridyeninden doğuya doğru Atlas Okyanusu, Afrika, Hint Okyanusu, Avustralasya, Büyük Okyanus ve Güney Amerika'yı geçer.

<span class="mw-page-title-main">20. güney enlemi</span>

20. güney enlemi, Dünya üzerinde merkez enlem olan ekvatorun 20 derece güneyinde yer alan enlem dairesidir. Başlangıç meridyeninden doğuya doğru Atlas Okyanusu, Afrika, Hint Okyanusu, Avustralasya, Büyük Okyanus ve Güney Amerika'yı geçer.

<span class="mw-page-title-main">25. güney enlemi</span>

25. güney enlemi, Dünya üzerinde merkez enlem olan ekvatorun 25 derece güneyinde yer alan enlem dairesidir. Başlangıç meridyeninden doğuya doğru Atlas Okyanusu, Afrika, Hint Okyanusu, Avustralasya, Büyük Okyanus ve Güney Amerika'yı geçer.

<span class="mw-page-title-main">30. güney enlemi</span>

30. güney enlemi, Dünya üzerinde merkez enlem olan ekvatorun 30 derece güneyinde yer alan enlem dairesidir. Başlangıç meridyeninden doğuya doğru Atlas Okyanusu, Afrika, Hint Okyanusu, Avustralasya, Büyük Okyanus ve Güney Amerika'yı geçer.

<span class="mw-page-title-main">35. güney enlemi</span>

35. güney enlemi, Dünya üzerinde merkez enlem olan ekvatorun 35 derece güneyinde yer alan enlem dairesidir. Başlangıç meridyeninden doğuya doğru Atlas Okyanusu, Hint Okyanusu, Avustralasya, Büyük Okyanus ve Güney Amerika'yı geçer.

<span class="mw-page-title-main">40. güney enlemi</span>

40. güney enlemi, Dünya üzerinde merkez enlem olan ekvatorun 40 derece güneyinde yer alan enlem dairesidir. Başlangıç meridyeninden doğuya doğru Atlas Okyanusu, Hint Okyanusu, Avustralasya, Büyük Okyanus ve Güney Amerika'yı geçer.

<span class="mw-page-title-main">45. güney enlemi</span>

45. güney enlemi, Dünya üzerinde merkez enlem olan ekvatorun 45 derece güneyinde yer alan enlem dairesidir. Başlangıç meridyeninden doğuya doğru Atlas Okyanusu, Hint Okyanusu, Avustralasya, Büyük Okyanus ve Güney Amerika'yı geçer.

<span class="mw-page-title-main">50. güney enlemi</span>

50. güney enlemi, Dünya üzerinde merkez enlem olan ekvatorun 50 derece güneyinde yer alan enlem dairesidir. Başlangıç meridyeninden doğuya doğru Atlas Okyanusu, Hint Okyanusu, Büyük Okyanus ve Güney Amerika'yı geçer.

<span class="mw-page-title-main">55. güney enlemi</span>

55. güney enlemi, Dünya üzerinde merkez enlem olan ekvatorun 55 derece güneyinde yer alan enlem dairesidir. Başlangıç meridyeninden doğuya doğru Atlas Okyanusu, Hint Okyanusu, Büyük Okyanus ve Güney Amerika'yı geçer.

<span class="mw-page-title-main">65. güney enlemi</span>

65. güney enlemi, Dünya üzerinde merkez enlem olan ekvatorun 65 derece güneyinde yer alan enlem dairesidir. Bu enlem (paralel) tüm hattı boyunca Güney Okyanusu ve Antarktika'dan geçer.

<span class="mw-page-title-main">70. güney enlemi</span>

70. güney enlemi, Dünya üzerinde merkez enlem olan ekvatorun 70 derece güneyinde yer alan enlem dairesidir. Bu enlem (paralel) tüm hattı boyunca Güney Okyanusu ve Antarktika'dan geçer.

<span class="mw-page-title-main">75. güney enlemi</span>

75. güney enlemi, Dünya üzerinde merkez enlem olan ekvatorun 75 derece güneyinde yer alan enlem dairesidir. Bu enlem (paralel) tüm hattı boyunca Güney Okyanusu ve Antarktika'dan geçer.