İçeriğe atla

Şeker Hafiye

Şeker Hafiye
Film Afişi
YönetmenZafer Davutoğlu
YapımcıOsman F. Seden
SenaristOsman F. Seden
MüzikFecri Ebcioğlu
Görüntü yönetmeniNecati İlktaç
StüdyoKemal Film
CinsiSinema filmi
TürüMacera, komedi
RenkSiyah-beyaz
Yapım yılı1965
ÜlkeTürkiye
DilTürkçe

Şeker Hafiye, senaryo ve yapımcılığını Osman F. Seden'in üstlendiği, Zafer Davutoğlu'nun yönettiği 1965 yapımı Türk filmidir.

Oyuncular

Filmin başrollerdeki oyuncuları İzzet Günay ve Fatma Girik'tir.

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">İç Anadolu Bölgesi</span> Türkiyenin ortasındaki coğrafi bölgesi

İç Anadolu Bölgesi, Anadolu'nun orta kısmında yer alan, Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. Türkiye'de gelişmiş bölgeler arasında yer alır. Konumu sebe­biyle bu bölgeye "Orta Anadolu" da denir. İç Anadolu Bölgesi'nin yüzölçümü 151.000 km² olup bu alan Türkiye topraklarının %21'ini kaplar. Yüzölçümü bakımından Doğu Anadolu'dan sonra ikinci büyük bölgedir. Güneydoğu Anadolu Bölgesi dışında diğer bölgelerin hepsiyle komşudur. Aynı zamanda Türkiye'nin "tahıl ambarı" olarak da anımsanır. İç Anadolu Bölgesi'nde toplam 13 il vardır.

<span class="mw-page-title-main">Höşmerim</span> Türk mutfağına (Marmara, Ege, İç Anadolu, Doğu Marmara, Doğu Karadeniz yörelerine) ait tatlı

Höşmerim ya da Hoşmerim, Marmara başta olmak üzere Ege, İç Anadolu bölgelerinde üretilen bir çeşit irmik helvasının adıdır; Türkiye'nin bazı illerinde ise un helvasına höşmerim denilmektedir. Rize'de ve diğer bazı Doğu Karadeniz yörelerinde de Kaymaklı taze süt süzgeçle süzülerek bir tavaya boşaltılır. Sonrasında tavaya mısır ununun, peynir ve tuzun eklenmesiyle Hoşmerim-Hoşmer (Höşmerim-Höşmer) yapılır. Doğu Karadeniz'de geleneksel olarak güneş duasına çocuklarca çıkıldıktan sonra evlerden toplanılan un, yağ, tuz, süt gibi yiyeceklerden helva ve höşmer yapılıp yenir.

İstihsân, bir İslâm hukuku terimi.

<span class="mw-page-title-main">Cezerye</span>

Cezerye veya cezeriye, özellikle Mersin ve Adana bölgesinde yaygın tatlı türü. Osmanlı mutfağında yer alır. Havuç, toz şeker, ceviz ve hindistan cevizinden yapılır. Adını, Arapçada havuç anlamına gelen kelimesinden alır. Rendelenen havuç önce haşlanır haşlandıktan sonra şekerle kavrulur. Üzerine hindistan cevizi; içine antep fıstığı, fındık, yer fıstığı ya da ceviz koyulur. Mersin Cezeryesi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.

Karabucak Savunması Türk Bağımsızlık Savaşı sırasında Kozan'da meydana gelen bir olaydır.

<span class="mw-page-title-main">Kestane şekeri</span>

Kestane şekeri, kestane ve şekerli şerbet karışımı bir tatlı. Bursa'nın meşhur tatlılarından bir tanesidir. Kestane şekeri Bursa ili sınırları içindeki Uludağ'da yetişen kestanelerden yapılmaktadır. Kestane şekeri haşlanmış kestane soyulduktan sonra tülbentlere bağlanarak kaynayan şerbet içine batırılarak yapılır. Kestane şekerinin çikolata vb tatlarla kaplı türleri de vardır.

<span class="mw-page-title-main">Şeker Ahmet Paşa</span> Osmanlı ressamı, asker ve bürokrat

Şeker Ahmet Paşa, Osmanlı ressamı, asker ve bürokrat. Asıl adı Ahmet Ali'dir.

<span class="mw-page-title-main">Ünal Gürel</span> Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı (1935–2002)

Ünal Gürel, Türk sinema oyuncusu ve seslendirme sanatçısı.

<span class="mw-page-title-main">Nevzine</span> şerbetli tatlı

Nevzine, şerbetli tatlılardandır. Un ve kabartma tozu ile elde edilen hamura, ana malzeme olarak tahin, yoğurt ve ceviz ilave edilir. Elde edilen harç koyu bir kıvam elde edilene kadar yoğrulur. Hamur, yağlı bir kalıba alınır ve üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Pişirme işleminden sonra su, şeker, üzüm pekmezi ve limon suyu ile hazırlanan şerbet ilave edilir. Dilimlenerek soğuk olarak servis yapılır. Kayseri yöresi tatlılarındandır. Şerbetinde şeker ve üzüm pekmezinin birlikte kullanılması, bu tatlıyı diğer şuruplu tatlılardan ayıran en önemli özelliklerinden biridir.

<i>Zehir Hafiye</i> 1989 yapımı Türk filmi

Zehir Hafiye, Orhan Aksoy'un yönettiği, başrollerini Kemal Sunal ve Nur Gürkan'ın paylaştığı, 1989 yapımı Türk filmidir.

<i>Gül ve Şeker</i> 1968 yapımı Türk filmi

Gül ve Şeker, yapım, yönetim ve senaryosunu Osman F. Seden'in üstlendiği 1968 yapımı Türk filmidir.

<i>Badem Şekeri</i> (film) Bir Yeşilçam kurdelesi

Badem Şekeri, senaryo, yapım ve yönetmenliğini Osman F. Seden'in üstlendiği 1963 yapımı Türk filmidir. Filmin başrollerinde Türkan Şoray, Fatma Girik,Fikret Hakan ve Efgan Efekan oynamıştır.

<span class="mw-page-title-main">Kalburabastı</span> Türk mutfağından şerbetli hamur tatlısı

Kalburabastı, adını hamuru bir kalbura ya da kevgire bastırıldığı için almıştır. Şerbetli bir tatlıdır. Hamur için malzeme olarak margarin, un, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, kabartma tozu, ceviz içi kullanılır. Şerbeti için toz şeker, su, limon suyu kullanılır. Yunanistan'da yapılan melomakarono tatlısı kalburabastının ballı ve karanfilli çeşididir. Abhaz mutfağında benzer tatlı hurmitadır.

<i>Şimşek Hafiye</i>

Şimşek Hafiye senaristliğini ve yönetmeliğini Savaş Eşici'nin üstlendiği 1970 yapımı Türk filmidir.

<i>Zehir Hafiye</i> (film, 1971) 1971 yapımı Türk filmi

Zehir Hafiye yönetmeliğini Çetin İnanç'ın yaptığı 1971 yapımı Türk sinema filmi.

<i>Gırgır Hafiye</i>

Gırgır Hafiye, yönetmeliğini Cüneyt Arkın'ın yaptığı 1986 çıkışlı Türk sinema filmi.

<span class="mw-page-title-main">Tahin helvası</span>

Tahin helva, ana maddeleri tahin, şeker, çöven suyu, vanilya olan, ünlü bir Türk tatlısıdır. Çeşitlerine göre içerisine kakao, antep fıstığı, sakız, bal ve ceviz eklenir. 700 yıl önce Denizli’de Hasan Basri Efendi tarafından keşfedilmiştir. Son yıllarda tahin helva sanayinde şeker yerine glikoz oranı yüksek fruktoz oranı düşük mısır şurupları, yağ ve proteini bağlayıcı çeşitli katkılar kullanılmaktadır.

Çapkın Hafiye, 1972 yapımı Türk filmidir.

Nuran Aksoy ya da doğum adıyla Nuran Aksoylar, Türk oyuncu.

Kurşun Memed, 1971 yapımı Türk filmidir.