
Augsburg, Bavyera eyaletinin güney-batısında yer almaktadır. Augsburg Almanya'nın en eski şehirlerinden biri olma özelliğine sahiptir ve ayrıca Münih ve Nürnberg'den sonra Bavyera eyaletinin en kalabalık 3. şehridir. Diğer Alman şehirlerine kıyasla en kalabalık 23. Alman şehridir. 31 Aralık 2012 nüfus sayımında şehrin nüfusu 272.699 olarak tespit edilmiştir. Bu nüfus sayımına göre şehirde yaşayan yabancıların oranı toplam nüfusun %16,5 olduğu tespit edilmiştir.

Odessa, Ukrayna'da Karadeniz kıyısında, Dniestr ve Dinyeper sığlıkları arasında bulunan kent. 1.015.826 nüf. (2021). "Karadeniz'in İncisi" olarak anılan şehir, 19. yüzyılda Rus İmparatorluğu'nda Moskova, Sankt Peterburg ve Varşova'den sonraki en büyük şehriydi. Ukrayna'nın güneybatısında bulunan ve Odessa Oblastı'nın yönetim merkezi ve önemli bir turizm, liman ve ulaşım merkezi olan şehir, ülkenin 3. en kalabalık şehridir. Zaman zaman "Karadeniz'in incisi", şehirde doğan Yahudi komedyenler yüzünden "Mizah başkenti" veya "Güney Palmira" olarak da adlandırılır. Kültür ve bilim merkezi Odessa, aynı zamanda Slav'dan çok Akdeniz tarzındaki mimarisiyle ülkenin en büyük sayfiye merkezlerinden biridir.

Akka, İsrail'in kuzeyinde Akdeniz kıyısında bir şehir. Nüfusu 45.000 civarıdır (2003). Müslümanların, Dürzilerin, Hristiyanların, Bahailerin ve Yahudiler'in birlikte yaşadıkları bir şehirdir.

Riga, Letonya'nın başkentidir. Baltık Denizi'ne şehrin ortasından geçen Daugava Nehri ile açılır. Şehir 56° 58¹ Kuzey Paraleli, 24° 8¹ doğu boylamında yer alır. Riga, Baltık devletleri içinde en büyük şehir olmasının yanı sıra, önemli bir kültür, siyaset, eğitim, finans, ticaret ve endüstri merkezidir.

Türkiye'de yirmi bir tane UNESCO Dünya Mirası bulunmaktadır. İlk olarak 1985'te İstanbul'un Tarihî Alanları, Göreme Millî Parkı ve Kapadokya ile Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası, son olarak da 2023'te Gordion ile Anadolu'nun Ortaçağ Dönemi Ahşap Hipostil Camileri listeye dâhil edildi. Listedeki varlıklardan on dokuzu kültürel, ikisi karma alandır. Türkiye'nin Dünya Mirası Geçici Listesi'nde ise yetmiş dokuz tane varlığı bulunmaktadır.

Québec, Kanada'nın Québec eyaletinin başkenti olup 2016 yılı nüfus sayımına göre şehir sınırları içindeki nüfusu 531,902 kişidir. Metropoliten alanda ise 800,296 kişi yaşamaktadır. Montreal'den sonra başkenti olduğu aynı adlı Québec ilinin ikinci büyük şehridir. Şehrin tarihi eski merkezi (Vieux-Québec), Meksika hariç, Kuzey Amerikadaki hâlen surları olan tek şehirdir ve 1985'ten beri UNESCO'nun Dünya Mirası listesinde yer almaktadır. Şehir Kuzey Amerika'nın en eski şehirlerinden olup kuruluş yılı 1608'dir.

Turkana Gölü ya da eski adıyla Rudolf Gölü, Afrika'nın doğusunda Büyük Rift Vadisinin üzerinde yer alan irili ufaklı birçok gölden birisidir. Kenya'nın kuzeybatısına düşer ve dünyanın en büyük kalıcı çöl gölü ile yine dünyanın en büyük alkalin gölüdür.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Afrika'da 145 Dünya Mirası belirlemiştir. Bu sit alanları 35 ülkede yer almaktadır.

Karşı, Özbekistan'da Kaşkaderya ili'nin yönetim merkezi olan şehir.

Dünya Miras Komitesi, UNESCO Dünya Mirası olarak listelenecek alanları belirleyen kurul. Dünya Kültürel ve Doğal Mirasının Korunmasına Dair Sözleşme'nin uygulanmasından sorumludur, Dünya Miras Fonu'nun kullanımını yönetir ve taraf devletlerin isteği üzerine finansal yardımları dağıtır. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından dört yıllığına seçilen yirmi bir taraf devletten oluşmaktadır.

Tehlike Altındaki Dünya Mirasları Listesi, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından 1972 yılında yayımlanan Dünya Mirası Sözleşmesi'nin 11.4 maddesine uygun olarak Dünya Miras Komitesi tarafından Dünya Mirası Alanları'nı belirlemek ve yönetmek amacıyla derlenmiştir. Listelenen alanlar, korunması için büyük operasyonların gerekli olduğu ve "yardım talep edilen" Dünya Mirası Alanları'ndan oluşmaktadır. Listenin amacı uluslararası farkındalığı artırmak ve tehditlere karşı önlemler almaktır. Alana yönelik tehditler arasında yakın zamanlı, gerçekleşmesi kesinleşmiş tehditler veya alanda olumsuz etkilere neden olabilecek potansiyel tehlikeler sayılabilir.

Monte Albán, güney Meksika eyaleti olan Oaxaca'daki Santa Cruz Xoxocotlán Belediyesi'nde yer alan eski bir Kolomb öncesi arkeolojik sit alanıdır. Site, Oaxaca Vadisi'nin orta kesimindeki ovanın üzerinde yükselen dağlık bir alanda, kuzeyde Etla, doğuda Tlacolula ve güneyde Zimatlán ve Ocotlán şehirlerinin buluştuğu noktada yer alır. Bugünkü Oaxaca Eyaleti'nin başkenti, Monte Alba'nın yaklaşık 9 km doğusunda yer almaktadır.

San Miguel de Allende, Meksika'nın iç bölgelerinde yer alan Guanajuato Eyaleti'nin doğu kesiminde bulunan bir şehir ve belediyedir. Bajío'nun makrobölgelerinin bir parçasıdır. Meksiko'dan 274 km (170 mi), Guanajuato Eyaleti'nin başkentinden 97 km (60 mi) uzaklıkta yer alır. Eski adı San Miguel el Grande olan şehir, 1826'da yapılan değişikle Ignacio Allende'nin anısına günümüzdeki adı almıştır.

Kerkouane veya Kerkuane, Tunus'un kuzeydoğusundaki Cape Bon'un yakınlarındaki yer alan bir Pön şehridir. Bu Fenike şehri, muhtemelen Birinci Pön Savaşı'ndan sonra terk edildi ve Romalılar tarafından yeniden inşa edilmedi. Şehir, yaklaşık 400 yıl boyunca varlığını sürdürdü.

Quedlinburg, Almanya'nın Saksonya-Anhalt eyaletinin batısında, Harz ilçesinde, Harz dağlarının hemen kuzeyinde yer alan bir kasabadır. 1994'te kale, kilise ve eski şehir UNESCO Dünya Mirası listesine eklenmiştir.

Körfüz veya Korfu şehri, Yunanistan'ın İyon Adaları Bölgesindeki Korfu adasında yer alan bir şehir ve eski bir belediyedir.

Kudüs'ün Surları, Kudüs'ün Eski Kentini çevreleyen şehir duvarlarıdır. 1535'te, Kudüs Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçası iken, Sultan Süleyman yıkılmış surların yeniden inşa edilmesini emretti. İnşaat, 1537-1541 yılları arasında dört yıl sürdü.

Svabya Alpleri'ndeki Mağaralar ve Buz Devri Sanatları, Almanya'da yer alan bir Dünya Mirası Alanıdır. 2015 yılında Dünya Mirasları Geçici listesine eklenmiştir.

Sassi di Matera, İtalya'nın Basilicata özerk bölgesindeki Matera şehrinin eski mağara evleri ile meşhur iki ilçesidir. Sassi, tarihöncesi bir ilk insan yerleşimine dair izler göstermektedir ve Sassi'nin İtalya'daki ilk insan yerleşim alanlarından biri olduğu düşünülmektedir. İnsanların M.Ö. 7000 yıllarında burada yaşadığına dair kanıtlar elde edilmiştir. 1993 yılında Dünya Mirası olarak ilan edilmiştir.

Keş, Sinop ilinin Türkeli ilçesine bağlı bir köydür.