
Nasdaq, resmi bir düzenleyicisi olmayan tezgâh üstü piyasalarda (OTC) işlem gören menkul kıymetler için alım-satım fiyatlarının gösterildiği otomatik bilgi ağı olarak New York'ta kurulmuş olan özel borsadır. Dünyanın teknoloji borsası olarak kabul edilir.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), yıllık İnsani Gelişme Raporunda 191 ülkenin İnsani Gelişme Endeksini (İGE) derliyor. Endeks, belirli bir ülkedeki sağlık, eğitim ve geliri, ülkeler arasında ve zaman içinde karşılaştırılabilir bir insani gelişme ölçüsü sağlamak için dikkate alır.

New York Menkul Kıymetler Borsası , ABD, New York City, Aşağı Manhattan, 11 Wall Street'te bulunan menkul kıymet borsasıdır. Kasım 2010'da Dünyanın en büyük borsalarının Market capları $13.39 trilyon değeri bulan hisseye sahiptir. 2008 yılında ortalama $153 milyar günlük işlem hacmine ulaşmaktadır.

Basın Özgürlüğü Endeksi, 180 ülkede basın özgürlüğünün durumunu değerlendirmek için Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) tarafından yıllık olarak hazırlanıp yayınlanan bir endekstir.

Küresel Barış Endeksi, ülkelerin ve bölgelerin göreli barışçıl konumunu ölçen bir girişimdir. Sidney, Avustralya merkezli Ekonomi ve Barış Enstitüsü'nün bir çalışması olan Küresel Barış Endeksi, Ekonomist İstihbarat Birimi tarafından derlenen verilerle barış enstitüleri ve düşünce kuruluşlarında görev alan uzmanlardan oluşan uluslararası bir panel ile istişare içinde geliştirilmektedir. Liste ilk olarak Mayıs 2007 yılında yayınlandı ve o zamandan bu yana yıllık olarak güncellemeler yapılmaktadır. Dünyanın dört bir yanındaki ülkeleri sükunetlerine göre derecelendiren ilk çalışma olduğu iddia edilmektedir. Bu çalışma Entegre Araştırma'nın kurucusu Avustralyalı teknoloji girişimcisi Steve Killelea'nın buluşudur ve Kofi Annan, 14. Dalay Lama Tenzin Gyatso, Başpiskopos Desmond Tutu, eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari, Nobel ödüllü Muhammed Yunus, ekonomist Jeffrey Sachs, eski İrlanda başkanı Mary Robinson ve eski ABD Başkanı Jimmy Carter tarafından desteklenmektedir.

Nikkei 225, Tokyo Menkul Kıymetler Borsası'nın borsa endeksidir. Endeks 7 Eylül 1950 tarihinden bu yana Nikkei tarafından yayımlanmaktadır. Fiyat ağırlıklı bir endeks olup bileşenleri yılda bir kez gözden geçirilir.

OMX Helsinki 25, OMXH25, eskiden HEX25), Helsinki Borsası'nın borsa endeksidir. En çok işlem gören 25 adet hisse senedi sınıfından oluşan bir piyasa değeri ağırlıklı endekstir. Tek bir stok için maksimum ağırlık %10 ile sınırlı olup Fortum ve Sampo Group'un Şubat 2009'daki bir değişikliğin sınırlarını aşmış olmasına rağmen, esas olarak Nokia'nın endeksteki ağırlığını sınırlamaktır.
Borsa yatırım fonu (ETF), menkul kıymetler borsalarında işlem gören bir yatırım fonudur. Bir ETF, hisse senedi, emtia veya tahvil gibi varlıkları tutar ve genellikle sapmalar net varlık değerine yakın tutmak için tasarlanmış bir arbitraj mekanizması ile çalışır. Çoğu ETF, hisse senedi endeksi veya tahvil endeksi gibi bir endekse sahiptir. ETF'ler düşük maliyetler, vergi verimliliği ve hisse senedi benzeri özelliklerinden dolayı yatırımlar açısından cazip olabilmektedir.

FTSE 100 endeksi, Londra Borsası'nın borsa endeksidir. Endeks, 1984 yılında kurulmuş olup borsada işlem gören en yüksek piyasa değerine sahip 100 şirketi kapsamaktadır ve Birleşik Krallık şirket yasası tarafından düzenlenen işletmeler için refah ölçüsü olarak görülmektedir. Endeks, Londra Menkul Kıymetler Borsası Grubu'nun bir alt şirketi olan FTSE Group tarafından düzenlenmektedir.

Hang Seng Endeksi, Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası'nın borsa endeksidir. Endeks, 24 Kasım 1969 tarihinden bu yana Hang Seng Bank tarafından yayımlanmakta olup Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası'nın en büyük şirketlerinin günlük değişikliklerini kaydetmek ve izlemek için kullanılır ve Hong Kong'daki genel pazar performansının ana göstergesidir.

IBEX 35, Madrid Borsası'nın borsa endeksidir. Endeks, 1992 yılında kurulmuş olup İspanya'nın menkul kıymet piyasalarını işleten Bolsas y Mercados Españoles'in bir yan kuruluşu olan Sociedad de Bolsas tarafından yönetilmektedir. Madrid Borsası Genel Endeksi'nde işlem gören 35 hisse senedinden oluşan ve her yıl iki kez gözden geçirilen piyasa değeri ağırlıklı bir endekstir. IBEX 35'teki opsiyon ve vadeli işlem sözleşmelerinde işlem, BME'nin bir başka yan kuruluşu olan MEFF tarafından sağlanmaktadır.
Türkiye'de yolsuzluk, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne katılımını etkileyen bir konudur. Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün 2016 Yolsuzluk Algısı Endeksi ülkeyi 176 ülkeden 75'inci sıraya koyarken, 2017 endeksi Türkiye'yi 87'nci sıraya geriletti. Türkiye, Uluslararası Şeffaflık Örgütü'nün 2018 Yolsuzluk Algısı Endeksi kapsamında ankete katılan 180 ülkeden 78'inci sırada yer aldı. Bu durum Tunus (73.), Bulgaristan (77.) ve Çin (87.) ile karşılaştırılabilir.
Bu veriler Arnavutluk'un uluslararası sıralamalarıdır.

Bu listede Amerikan eyalet ve bölgeleri 2018 İnsani Gelişme Endeksi'ne göre sıralanmıştır.

Index Librorum Prohibitorum, Kutsal Endeks Kongregasyonu tarafından dalalet veya ahlaka aykırı sayılan yayınların bir listesiydi ve Katoliklerin bu kitapları izin almadan okumaları yasaktı.
TOPIX, Tokyo Menkul Kıymetler Borsası'nın borsa endeksidir. Endeks, 1 Temmuz 1969 tarihinden bu yana Tokyo Menkul Kıymetler Borsası tarafından hesaplanmakta ve yayınlanmakta olup borsanın birinci bölümündeki tüm yerli şirketleri izlemektedir. 1 Şubat 2011 tarihi itibarıyla Tokyo Menkul Kıymetler Borsası Birinci Bölüm'de 1.669 şirket bulunmakta olup endeksin piyasa değeri 197.4 trilyon yendir.

Küresel Cinsiyet Farkı Raporu, ilk olarak 2006'daki Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayımlandı. 2020 raporu, 153 ülkeyi kapsıyor. Küresel Cinsiyet Farkı Endeksi, cinsiyet eşitsizliklerini ölçmek için tasarlanmış bir endekstir. Endeks, "bu ülkelerdeki mevcut kaynakların ve fırsatların gerçek seviyesinden ziyade, ülkelerdeki kaynaklara ve fırsatlara erişimde cinsiyete dayalı eşitsizlikleri ölçmek için" tasarlanmıştır. Çok gelişmiş ülkelerin daha yüksek puanlara sahip olması gerektiği savı doğru değildir. Endeks puanlarını belirlemek için kullanılan metodoloji, erkeklerin kadınlara göre dezavantajlı olduğu durumları "eşit" sayacak şekilde tasarlanmıştır.

İklim Değişikliği Performans Endeksi (CCPI), Alman çevre ve kalkınma kuruluşu Germanwatch e.V. tarafından uluslararası iklim politikalarında şeffaflığı artırmak için hazırlanan bir puanlama sistemidir. Standartlaştırılmış kriterler temelindeki endeks, küresel sera gazı (GHG) emisyonlarının %90'ından fazlasından sorumlu olan 63 ülke ve Avrupa Birliği'nin iklim koruma performansını değerlendiriyor ve karşılaştırıyor.

Ekonomik Özgürlük Endeksi, 1995 yılında The Heritage Foundation ve The Wall Street Journal tarafından dünya uluslarındaki ekonomik özgürlük derecesini ölçmek için oluşturulan yıllık bir endeks ve sıralamadır. Dizini oluşturanlar, Ulusların Zenginliği'ndeki Adam Smith'in "bireylerin kendi ekonomik çıkarlarının peşinden gitme özgürlüğünü koruyan temel kurumlar, daha geniş toplum için daha fazla refahla sonuçlanır" fikrinden ilham alan bir yaklaşım benimsediklerini iddia ederler.

AEX endeksi, Euronext Amsterdam'ın borsa endeksidir. 1983 yılında uygulanmaya başlayan endeks, borsada en sık işlem gören menkul kıymetlerden maksimum 25'inden oluşuyor. Euronext borsa grubunun ana ulusal endekslerinden biridir.