FIFA ya da açılımıyla Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği, futbol ve futsalın dünya çapındaki en üst düzey yönetim organıdır. 21 Mayıs 1904 yılında Paris'te kurulan organizasyonun merkezi İsviçre'nin Zürih kentindedir ve başkanlığını İsviçreli Gianni Infantino yürütmektedir. 211 ulusal futbol federasyonunun üyesi olduğu FIFA, çeşitli futbol turnuvalarını düzenlemesinin yanı sıra dünya futbolunu yöneten, kuralları uygulayan, değiştiren kuruluştur. Düzenlemekte olduğu en önemli turnuva ise 1930'dan bu yana gerçekleştirilen FIFA Dünya Kupası'dır. Bu kupa 2022'deki turnuva da dahil olmak üzere şimdiye dek yirmi iki kez düzenlenmiştir.
Avrupa Kadınlar Futbol Şampiyonası, UEFA'ya üye ülkeler arasında, kadın millî takımları düzeyinde düzenlenen 4 yılda bir oynanan futbol turnuvasıdır.
Türkiye nüfusunun % 29’unu 12-24 yaş grubu oluşturmaktadır. Geriye kalan orta yaş ve yaşlı nüfusu oluşturan grupla birlikte genç nüfusun spora olan ihtiyacı oldukça fazladır. Şöyle ki; günümüzde gerek bilim ve teknolojideki gelişmeler, gerekse tıp alanındaki gelişmeler ortalama yaşam sınırını yükseltmiştir. Böylece spor yapmaya olan ihtiyaç artmaktadır. Spora ihtiyaç gösteren grupların spor yapabilmesi ise öncelikle spor kulüpleri ile okullarda olabilmektedir. Ancak Türkiye’de spor kulübü sayısı, 1999 verilerine göre 5.988’dir. Bunun 4.828’i futbol branşında, 1.160’ı ise diğer spor branşlarında faaliyet göstermektedir. Yani, her 10.455 kişiye bir spor kulübü düşmekte, futbol branşı baz alındığında ise her 12.967 kişiye bir futbol spor kulübü düşmektedir. İl bazında ise, Uşak'ta 3874 kişiye bir spor kulübü düşerken, Ankara’da 14.004 kişiye, İstanbul’da 14.474 kişiye bir spor kulübü düşmektedir. Böylece, Ankara, İstanbul gibi büyük iller Türkiye ortalamasının altında kalmaktadır. Nüfusa göre spor kulübü başına düşen en fazla insan sayısı ise Kilis'te bulunmaktadır (36.681).
Plaj futbolu, plaj ya da kumlu bir alanda oynanan ve futboldan türetilen takım sporu.
FIFA, üyesi olan ve olmayan her bir ülkeye üç harfli birer kod verir. Bunlar FIFA ve onun kıtasal konfederasyonları tarafından ülkelerin ve bağımsız bölgelerin adlarının kısaltması olarak resmî müsabakalarda kullanılan resmî kodlardır.
İdman Azerbaycan TV, Azerbaycan'da dünyanın en prestijli spor aktivitelerini ekrana getiren uluslararası spor kanalıdır. Azerbaycan'ın kamu yayıncısı AzTV'nin spor kanalıdır. 1 Ağustos 2009 tarihinde yayına başlamıştır. Futbol, motospor, basketbol, atletizm ve diğer spor branşlarına yönelik yayınlarıyla hizmet vermektedir. Goallisimo ve KOTV gibi televizyon programlarıyla yayınlarında renkli içeriği vardır.
Futbol federasyonları listesi, uluslararası futbol yönetim organlarının bir listesidir.
2002 FIFA Dünya Kupası elemelerine toplamda 199 ülkenin millî takımı katılırken, bunlardan 29'u turnuvaya katılmaya hak kazandı. 32 takımın mücadele ettiği etkinliğe, ev sahibi Güney Kore ve Japonya ile son şampiyon Fransa herhangi bir eleme maçı oynamadan doğrudan katılmaya hak kazandı.
Okyanusya Futsal Şampiyonası, Okyanusya Futbol Konfederasyonu üyesi millî futsal takımları arasında 1992 yılından beri oynanan salon futbolu turnuvasıdır.
Al-Fateh Konfederasyonları Futsal Kupası, Her altı konfederasyonun futsal şampiyonluğunu kazanan millî futsal takımlarının arasında düzenlenen futsal turnuvası.
Bu liste dünyadaki erkek millî futsal takımlarını göstermektedir.
Spor Smart, 24 Aralık 2011 tarihinde Smart Spor adıyla D-Smart platformu bünyesinde yayına başlayan spor içerikli tematik kanaldır. NBA maçlarının yayın haklarını D-Smart platformunun satın alması ile birlikte kurulmuştur. NBA canlı maç yayınları, özetleri ve tekrarları, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve Serie A maç tekrarlarını yayımlamaktadır. 2012 sezonundan itibaren Formula 1, MotoGP yayın haklarını 3 yıllığına satın almıştır. Ayrıca Amerikan Güreşi yani WWE programlarını da yayımlamıştır. Kardeş kanalı Spor Smart 2'dir. 1 Kasım 2017'de logosunu ve jeneriklerini yenileyerek Spor Smart adını almıştır. 2016-17 Premier League maçlarını kardeş kanalı Smart Spor 2 ile birlikte yayımlamıştır.
1998 FIFA Dünya Kupası elemelerine toplamda 174 ülkenin millî takımı katılırken, bunlardan 30'u turnuvaya katılmaya hak kazandı. 32 takımın mücadele ettiği etkinliğe, ev sahibi Fransa ile son şampiyon Brezilya herhangi bir eleme maçı oynamadan doğrudan katılmaya hak kazandı.
2006 FIFA Dünya Kupası elemelerine toplamda 197 ülkenin millî takımı katılırken, bunlardan 31'i turnuvaya katılmaya hak kazandı. 32 takımın mücadele ettiği etkinliğe, ev sahibi Almanya herhangi bir eleme maçı oynamadan doğrudan katılmaya hak kazandı.
1994 FIFA Dünya Kupası elemelerine toplamda 147 ülkenin millî takımı katılırken, bunlardan 22'si turnuvaya katılmaya hak kazandı. 24 takımın mücadele ettiği etkinliğe, ev sahibi Amerika Birleşik Devletleri ile son şampiyon Almanya herhangi bir eleme maçı oynamadan doğrudan katılmaya hak kazandı.
FIFA Kulüpler Dünya Kupası, futbolun küresel yönetim organı Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği tarafından düzenlenen uluslararası bir futbol organizasyonudur. Turnuva, iki haftalık bir süre içerisinde ev sahibi ülkede belirlenen stadyumlarda oynanır ve ev sahibi ülkenin ulusal şampiyonu ile birlikte altı kıtadan toplam yedi kıta şampiyonu takım katılır. Asya'daki AFC Şampiyonlar Ligi, Afrika'daki CAF Şampiyonlar Ligi, Kuzey Amerika'daki CONCACAF Şampiyonlar Ligi, Güney Amerika'daki Copa Libertadores, Okyanusya'daki OFC Şampiyonlar Ligi ve Avrupa'daki UEFA Şampiyonlar Ligi'nin şampiyonları bu turnuvada mücadele eden takımlardır.
1990 FIFA Dünya Kupası elemelerine toplamda 116 ülkenin millî takımı katılırken, bunlardan 22'si turnuvaya katılmaya hak kazandı. 24 takımın mücadele ettiği etkinliğe, ev sahibi İtalya ile son şampiyon Arjantin herhangi bir eleme maçı oynamadan doğrudan katılmaya hak kazandı.
FIFA tarafından düzenlenen FIFA Konfederasyonlar Kupası, 1992 ile 1995 yıllarında Kral Fehd Kupası adıyla anılmıştı. İlk turnuvada 4 takım mücadele ederken dönem içinde bu sayı artış gösterdi ve 2017'deki son turnuvadaki katılımcı sayısı olan 8'e ulaştı. Her düzenlenişinde en az bir takımın ilk kez katıldığı turnuva tarihi boyunca 33 millî takım mücadele etti. Katılımcılar arasından son dörde kalan 21, son ikiye kalan 10, şampiyon olan ise 5 farklı takım çıktı.
Karadağ'daki sporlar, çoğunlukla futbol, basketbol, su topu, voleybol ve hentbol gibi takım sporları etrafında dönmektedir. Bununla birlikte boks, tenis, yüzme, judo, karate, atletizm, masa tenisi ve satranç da rağbet gören diğer sporlardır. Ülkedeki en popüler spor futboldur. Karadağlı çok sayıda popüler futbol oyunusu vardır, bunlar arasında Dejan Savićević, Predrag Mijatović, Mirko Vučinić veya Stevan Jovetić sayılabilir. 2006 yılında kurulan Karadağ millî futbol takımı, takım tarihindeki en büyük başarı olarak 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda playoff oynadı. Su topu genellikle ulusal bir spor olarak kabul edilir. Karadağ su sporları millî takımı, İspanya'nın Malaga'daki 2008 Erkekler Avrupa Su Topu Şampiyonası'nda altın madalya ve yine İspanya'da düzenlenen 2009 FINA Erkekler Su Polo Dünya Ligi'nde altın madalya kazandı. Bu anlamda Karadağ dünyadaki en iyi su sporu takımlarından birine sahiptir. Kotor takımı PVK Primorac, 2009 yılında Rijeka'da düzenlenen LEN Euroleague'de Avrupa şampiyonu oldu.Karadağ ulusal basketbol takımı da iyi performanslarıyla tanınmaktadır ve Yugoslavya ulusal basketbol takımının bir parçası olarak geçmişte çok fazla madalya kazanmıştır. 2006'da Karadağ Basketbol Federasyonu, bu takımla birlikte Karadağ'ın bağımsızlığını takiben Uluslararası Basketbol Federasyonu'na (FIBA) katıldı. Karadağ bugüne kadar iki Eurobasket turnuvasına katılmıştır. Kadın sporları arasında ulusal hentbol takımı, 2012 Avrupa Şampiyonasını kazandı ve 2012 Yaz Olimpiyatları'nda ikincisi oldu. RK Budućnost Podgorica, EHF Şampiyonlar Ligi'nde iki kez şampiyon oldu.
2022 FIFA Dünya Kupası'na, turnuvaya direkt olarak katılan ev sahibi Katar dışındaki 31 takımın belirlenmesi için gerçekleştirilen elemelerdir. 211 FIFA üyesi ülkelerin 206'sı elemelerde yer alacaktır.