İçeriğe atla

Şafak Bekçileri

Şafak Bekçileri
YönetmenHalit Refiğ
YapımcıGöksel Arsoy
SenaristBülent Oran, Halit Refiğ, Sadık Şendil
OyuncularGöksel Arsoy, Ekrem Bora, Nilüfer Aydan, Leyla Sayar
Görüntü yönetmeniKenan Kurt
CinsiSinema filmi
Yapım yılı1963
Çıkış tarih(ler)iTürkiye 14 Ekim 1963
ÜlkeTürkiye Türkiye
DilTürkçe

Şafak Bekçileri, 1963 yapımı sinema filmi.

Oyuncular

Notlar

  • Filmin senaryosu, Sansür Kurulu tarafından "üsteğmen pilotun kızlarla öpüşmesi" gerekçe gösterilerek reddedildi. Ancak daha sonra Hava Kuvvetleri Komutanı İrfan Tansel'in araya girmesiyle kabul edildi.[1]

Kaynakça

  1. ^ "Şafak Bekçileri'ni Anlattı". 9 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 1 Şubat 2013. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Halit Refiğ</span>

Halit Refik Refiğ, Türk sinema yönetmeni, senarist, yazar, öğretim görevlisi, onursal profesördür.

<span class="mw-page-title-main">Cüneyt Arkın</span> Türk sinema sanatçısı ve doktor (1937–2022)

Cüneyt Arkın asıl adıyla Fahrettin Cüreklibatır, Türk doktor, oyuncu, senarist, yapımcı ve yönetmendir. Arkın, 1963-2021 yılları arasında 330 sinema filmi, dizi ve tiyatro oyununda rol aldı. Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncası Türkan Şoray, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın ile çevirdiği birçok aşk filminde başrolü paylaştı ve yakışıklı esas jön rollerine hayat verdi. Arkın; Malkoçoğlu, Kara Murat ve Battal Gazi gibi birçok tarihî filmde "yenilmez kahramanı" ve toplumsal filmlerin "iyi kalpli", "yiğit direnişçisi", "yardımsever" ve "adaletli" karakterlerini canlandırdı. Aralarında Deli Şahin, Dünyayı Kurtaran Adam, Gırgır Ali ve Son Kahramanlar gibi birçok filmin senaristliğini ve yönetmenliğini üstlenen Arkın; Küskün Çiçek, Vatandaş Rıza ve Kartal Murat gibi filmlerin yapımcısı olarak yer aldı.

<span class="mw-page-title-main">Yesari Asım Arsoy</span>

Mustafa Yesâri Âsım Arsoy, Cumhuriyet dönemi Klasik Türk müziği bestekârı, söz yazarı ve yorumcu.

<i>Unutulmayanlar</i> (film, 2006) 2006 filmi

Unutulmayanlar, başrollerini Göksel Arsoy, Altan Erkekli ve Nevra Serezli'nin paylaştığı 2006 yapımı bir Türk filmidir. Senaristi ve yönetmeni Ayhan Sonyürek'tir. Film, eski Yeşilçam filmlerine göndermeler yapmaktadır.

Göksel Arsoy, Türk sinema ve tiyatro oyuncusu.

<span class="mw-page-title-main">Leyla Sayar</span> Türk kadın sinema oyuncusu

Leyla Sayar, Türk oyuncu.

<span class="mw-page-title-main">SinemaTürk</span> web sitesi

SinemaTürk, internet üzerinde filmler, diziler, oyuncular, yönetmen, senarist ve çevirmenler, dramaturglar, seslendirme sanatçıları, film yapımcıları, film müziği yapanlar, ışıkçılar ve tüm sinema çalışanları, teknikleri, haber ve yorumları üzerine ayrıntılı bilgi içeren bir web sitesidir.

Abdurrahman Palay, Türk tiyatro ve sinema oyuncusu, seslendirme sanatçısı, yönetmen, senaristtir.

<span class="mw-page-title-main">Eskişehir Subay Orduevi</span>

Eskişehir Subay Ordu Evi, Emekli Sandığı tarafından Porsuk Oteli olarak inşa edilen ve 88 oda ve 136 yatak kapasitesi ile işletmeye açılışından kısa bir süre sonra gerçekleşen 1960 ihtilalinde orduevi olarak kullanılmaya başlanan bina.

<i>Ne Şeker Şey</i>

Ne Şeker Şey, 1962 yapımı siyah-beyaz, yönetmenliğini Osman Fahir Seden'in yaptığı başrollerde Türkân Şoray ve Göksel Arsoy'ın oynadığı Türk filmi. Filmde Adanalı bir iş insanının üç kızının öyküsü anlatılmaktadır.

<i>Cicican</i>

Cicican, yapımcılığını Göksel Arsoy‘un, yönetmenliğini Ertem Göreç‘in, senaristliğini Safa Önal‘ın üstlendiği, 1963 yılı Türk yapımı bir fantastik/komedi filmidir. Film, Bedri Koraman‘ın Cici Can isimli çizgi romanından sinemaya uyarlanmıştır.

<i>Bir Bahar Akşamı</i> (film) film

Bir Bahar Akşamı, Orhan Elmas'ın senaryosunu yazıp yönettiği 1961 yapımı bir Türk filmi.

İki Aşk Arasında, Osman F. Seden ve Bülent Oran'ın senaryosunu yazdığı 1961 yapımı Türk filmidir. Filmin yönetmeni Osman F. Seden'dir.

Sermet Yeşil, Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusudur.

<i>Aşk Rüzgarı</i> (film)

Aşk Rüzgârı, Nevzat Pesen'in hem yönetmenliğini, hem senaryo yazarlığını, hem de yapımcılığını üstlendiği 1960 yapımı Türk filmi.

<i>Billur Köşk</i>

Billur Köşk, 1962 yapımı Türk filmi.

<span class="mw-page-title-main">Muazzez Bora</span>

Muazzez Bora ya da doğum adıyla Muazzez Özdemir, Türk kadın sinema oyuncusudur.

<span class="mw-page-title-main">Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu</span>

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Türkiye’de wellness ve yoga gibi branşların faaliyetlerini düzenleyen bağımsız spor federasyondur.Yıllar boyu gerek bazı federasyonların gerekse de bazı gönüllü kuruluşların çalışmaları şeklinde organize edilen Herkes İçin Spor faaliyetlerinin kurumsallaştırılması gereği 8-11 Mayıs 1990 tarihinde yapılan Spor Şurası’nda tekrarlanmış ve 12 Haziran 1990 tarihinde Türkiye'de Herkes İçin Spor Federasyonu resmen kurulmuştur. Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu’nun başkanlığını Kerim Çomoğlu yapmaktadır.

<i>Mirasyediler</i> (dizi)

Mirasyediler, Kemal Film imzalı, 1996-1997 yılları arasında Show TV'de yayımlanan komedi ve aile türündeki Türk televizyon dizisidir. Yönetmenliğini Rabahat Baltacı yaptığı dizinin senaristliğini Osman F. Seden, yapımcılığını ise Kemal Seden üstlendi. Dizinin müzikleri ise Volkan Gücer tarafından bestelenmiştir. Jenerik müziği Ali Hoşgör tarafından yapıldı. Dizinin başrollerinde Göksel Arsoy, Açelya Akkoyun, Yalçın Dümer, Tarık Tarcan, Murat Parasayar, Kerim Tekin, İpek Tuzcuoğlu ve Ceyda Düvenci gibi oyuncular yer aldı. Dizinin ilk bölümü 9 Eylül 1996 tarihinde yayımlandı.

Remziye Fırtına, Türk sinema oyuncusu.