Çorum, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nin Orta Karadeniz bölümünde yer alan bir ildir.
Yozgat, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan bir ildir. Çekerek, Aydıncık ve Kadışehri ilçeleri ise Karadeniz Bölgesi'nde kalır.
Hakkı Bulut, Türk arabesk şarkıcısı-şarkı yazarı, müzik yapımcısı, öğretmen ve oyuncudur.
Bülent Ersoy, Türk sanat müziği şarkıcısı. Sanatçı "Diva" lâkabıyla bilinir.
Müzeyyen Senar Türk Sanat Müziği sanatçısı. "Cumhuriyetin Divası" olarak da anılır.
Bayat boyu, Oğuz Kağan Destanı'na göre Oğuzların 24 boyundan biri ve Kaşgarlı Mahmud'a göre Divân-ı Lügati't-Türk'teki yirmi iki Oğuz bölüğünden dokuzuncusu; "Bayat"lardır. Belgeleri şudur: diye tanımladığı bir Oğuz boyudur. Bu boyun, Bozoklar'dan Oğuz Kağan'ın oğlu Gün Han'ın soyundan geldiği kabul edilir. Ancak Kaşgarlı'nın bu sıralamada o dönem güç kazanan öncesinde ise 24. sırada bulunan Kınıkları 1. sıraya çıkarması da göz önünde bulundurulmalıdır. Kaşgarlı dışında genel kanıysa Kayıların 1. sırada, Bayatların ise 2. sırada olduğu şeklindedir.
Yıldız Tilbe ,Türk şarkıcı-şarkı yazarıdır.
Neşet Ertaş, Türk halk ozanı, Türkmen/Abdallık kültürünün ve müzik geleneğinin son büyük temsilcisidir. "Bozkırın Tezenesi" olarak da tanınır.
İbrahim Erkal , Türk şarkıcı, söz yazarı, besteci, şair ve oyuncu. "Fantezi Müziğin Kralı" olarak anılan sanatçı, 1990'lı yılların başından itibaren çıkardığı albümlerle fantezi ve arabesk müziğin en önemli sanatçılarından birisidir. Otuz yıldan fazla bir kariyeri olan sanatçının, yazdığı sözler ve yaptığı besteler onu fantezi ve arabesk müzik dalında oldukça ön plana çıkardı. İbrahim Erkal, birçok müzik türündeki sanatçıyı etkiledi. Ulus Müzik döneminde keşfettiği birçok sanatçıya albüm çıkardı ve sanatçılara verdiği eserlerle çok sayıda müzisyenin popüler hale gelmesini sağladı. Erkal, Türkiye ve dünya çapında 10 milyona yakın satışıyla, Türkiye'de tüm zamanların en çok satan müzik sanatçılarından biridir.
Serdar Ortaç, Türk şarkıcı ve şarkı sözü yazarı. Bazı müzik eleştirmenleri tarafından kendisinin Türk pop müziğinde bir dönemin standartlarını belirlediği kabul edildi, ancak 2000'li yılların başından sonra ürettiği şarkıların birbirinin tekrarı olması gerekçesi ile olumsuz eleştirildi.
Suat Sayın, bestekâr, güftekâr ve ses sanatçısı.
Dilber Ay Karakaş, Türk halk müziği-arabesk şarkıcısı.
"Bir Teselli Ver", İlk olarak 1968/1969 yılında 45'lik olarak yayınlanan ve aynı zamanda Orhan Gencebay'ın 1972'de çıkardığı albüme ismini veren şarkıdır. 45'lik İstanbul plakçılıktan çıkmıştır. Harika Plakçılık'tan çıkan albümde 10 şarkı bulunmaktadır. Aynı zamanda bu isimde sanatçının 1971 yapımı bir filmi de bulunmaktadır. Bu şarkı Gencebay'ın Türk sanat müziği motiflerini kullandığı ilk şarkıdır.
Ey Şûh-i Sertab, Sertab Erener'in dokuzuncu stüdyo albümü. Türk Sanat Müziği şarkılarından oluşur. Erener kendisine de Sertab ismini veren babasına ithafen hazırladığı albümde 15 klasik eseri seslendirmiştir.
Meyhaneci, 4 Mart 1987'de yayınlanan Bülent Ersoy'un Uzelli Müzik'den çıkan beşinci stüdyo albümü.
Yüz Karası, 1981'de yayınlanan Bülent Ersoy'un Türküola'dan çıkan on beşinci stüdyo albümüdür.
Alaturka 2000, 2000'de yayınlanan Bülent Ersoy'un Universal - S Müzik'dan çıkan stüdyo albümüdür.
Tek Tek, 23 Mayıs 2003 tarihinde İbrahim Tatlıses'in Karizma Müzik firmasından çıkardığı stüdyo albümüdür.
Tutku, Türk şarkıcı İbrahim Erkal'ın 6 Mayıs 1993 tarihinde çıkardığı üçüncü stüdyo albümüdür. Albüm Ulus Müzik etiketiyle yayınlanmıştır ve bu firmadan yayınladığı ilk albümdür. Eylül 1992 tarihinde çalışmalarına başladığı albümün kayıtları Ocak 1993 tarihinde sona erdi. Dokuz parça kaydedilen albümdeki sekiz parçanın söz ve müziği İbrahim Erkal'a aittir. Albümün son parçası ise anonimdir. Üç farklı eserden oluşan potpori de "Çakır Gözlüm" parçanın haricindeki iki parçanın söz ve müziği anonimdir. Albüm yayınlanmadan birkaç gün önce albüme adını veren "Tutku" adlı parça yayınlandı ve büyük beğeni topladı. "Ellere Düş", "Varmayın Üstüme" ve "Canımın İçi" gibi parçaların ön plana çıktığı albümde "Unutmadım Seni" adlı parça sekiz dakikaya yakın uzunluğuyla Türk müzik tarihinin en uzun parçaları arasına girdi. 1980'li yıllarda yayınladığı Sarhoş Baki (1984) ve Sensiz Yaşıyamam (1986) adlı albümleriyle başarı sağlayamayan İbrahim Erkal, bu albümle birlikte ilk büyük çıkışını yakaladı. Albümle birlikte birçok radyo ve televizyon programlarına katılmaya başlayan İbrahim Erkal, ülke çapında tanınmaya başlandı.
Konser I veya Ah Tut-i Mucize Guyem, 1975 yılında yayınlanan Bülent Ersoy'un stüdyo albümü.