İçeriğe atla

İstasyon (film)

İstasyon
YönetmenŞerif Gören
YapımcıSelim Soydan
SenaristBülent Oran
MüzikCevdet Yalçın, Numan Hekimoğlu, Saygun Arpalı, İrfan Güney, Tahsin Ünüvar[1]
StüdyoGülşah Film
CinsiSinema filmi
TürüMacera, Duygusal
RenkRenkli
Yapım yılı1977
Ülke Türkiye
DilTürkçe
Devam filmiGırgır Ali

İstasyon, 1977 yılında Şerif Gören'in yönettiği Türk filmi. Filmin senaryosu Bülent Oran tarafından kaleme alınmıştır.

Başrollerini Hülya Koçyiğit, Erol Taş ve Cüneyt Arkının paylaştığı filmin yardımcı rollerinde de birçok tanıdık sima görmek mümkün. Filmin müziklerini Cevdet Yalçın, Numan Hekimoğlu, Saygun Arpalı, İrfan Güney, Tahsin Ünüvar'dan oluşan Ozanlar Müzik Grubu yapmıştır.[1]

Konusu

Yasemin (Hülya Koçyiğit) şöhrete kavuşmuş sempatik bir assolistdir. Gırgır Ali (Cüneyt Arkın) ise hayati ti'ye alan eski bir mahkûmdur. Bu ikisinin yolları alacak davası yüzünden Yasemin'i kaçırmak isteyen çete lideri Palandöken'in (Erol Taş), Gırgır Ali'den yardım istemesiyle kesişir. Gırgır Ali'nin bir haftalık tutsağı olan Yasemin bu süre zarfında etrafındaki yağcılardan uzak özgür bir hayatın ne kadar güzel olduğunu anlar. Mafya emaneti almak için geldiğinde beklenmedik bir sürprizle karşılaşır.

Oyuncular

OyuncuRol
Cüneyt ArkınGırgır Ali
Hülya KoçyiğitYasemin
Erol TaşPalandöken
Şeref ÇokşekerYasemin'in Annesi
İsmail Hakkı ŞenOsman
Hüseyin KutmanKomiser
Osman Han Polis
Hakkı KıvançPolis
Raşit Güven Raşit
Leyla SomerSenem
Zeki SezerGazinocu
Niyazi Gökdere Gazino Çalışanı
Yılmaz Kurt Gazino Çalışanı
Aydın HaberdarGazino Çalışanı
Yusuf Sezer Palandöken'in Adamı
Ata Saka Palandöken'in Adamı
İbrahim UğurluPalandöken'in Adamı
Mustafa Yavuz Palandöken'in Adamı
İhsan GedikPalandöken'in Adamı
Yusuf Çetin Palandöken'in Adamı
Altınser Ilgaz Gazeteci
Saadettin TeksoyGazeteci
Cevdet ArıkanŞakir Satırcı'nın Oğlu
Sezai Kaya İstasyondaki Yolcu

Kaynakça

  1. ^ a b "İstasyon". www.sinematurk.com. Sinematurk.com sitesi. 28 Temmuz 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Şubat 2017. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Hülya Koçyiğit</span> Türk sinema ve dizi sanatçısı

Hülya Koçyiğit ; Türk sinema, televizyon ve dizi oyuncusudur. 1991 yılında Devlet Sanatçısı seçilmiştir. 1991-1992 yıllarında kurucusu olduğu SO-DER'e başkan seçilmiştir. Bu kurumdaki görevini 4 yıl sürdürmüş olmakla beraber hâlen yönetim kurulunda görev yapmaktadır. Türkan Şoray, Fatma Girik ve Filiz Akın ile birlikte Yeşilçam'ın dört yapraklı yoncası olarak tasvir edilir.

<i>Karılar Koğuşu</i> (film) 1990 filmi

Karılar Koğuşu, 1989 yapımı Türk filmi. Başrollerini Kadir İnanır, Hülya Koçyiğit ve Perihan Savaş paylaşmıştır.

<i>Susuz Yaz</i> 1963 yapımı Türk filmi

Susuz Yaz 1963 yapımı dramatik Türk filmidir. Yönetmenliğini Metin Erksan'ın yaptığı filmin senaryosunu yine Erksan, Necati Cumalı'nın 1962'de yazdığı aynı adlı hikâyesinden uyarlayıp yazmıştır. Filmin başlıca rollerinde Erol Taş, Hülya Koçyiğit ve aynı zamanda filmin yapımcısı da olan Ulvi Doğan oynamışlardır. Hülya Koçyiğit'in sinemadaki ilk filmidir. Susuz Yaz, aynı zamanda Erol Taş'ın yardımcı rolde değil de başrol oyuncusu olarak oynadığı ilk filmidir. Filmin özgün müziğini Yunanistan'ın Akademi Ödüllü bestecisi Manos Hacidakis bestelemiştir. Hacidakis aynı yıl Topkapı filminin müziğini de yapmıştı.

<i>Kurbağalar</i> (film) film

Kurbağalar, başrolünde Hülya Koçyiğit'in rol aldığı 1985 yapımı Şerif Gören filmi.

<i>Hıçkırık</i> (film, 1965) 1965 filmi

Hıçkırık, Orhan Aksoy'un yönettiği 1965 yapımı Türk filmi. Filmin senaryosu Hamdi Değirmencioğlu tarafından yazılmıştır. Başrollerini Hülya Koçyiğit, Ediz Hun ve Kartal Tibet paylaşmıştır. Kerime Nadir'in 1936 tarihli Hıçkırık romanından yapılan ikinci uyarlamadır. İlk uyarlama, 1953 yılında Atıf Yılmaz tarafından çevrilmiştir. 1971 yılında yine Kerime Nadir'in devam romanı olan Son Hıçkırık romanından uyarlanan bir devam filmi olan Son Hıçkırık çevrilmiştir.

<i>Diyet</i> (film) film

Diyet, yönetmenliğini Lütfi Ö. Akad'ın yaptığı 1974 yapımı Türk filmi. Film Akad'ın Türkiye'de göç sorununu ele aldığı Gelin, Düğün filmlerinden oluşan üçlemesinin üçüncü ve son filmi.

<i>Bir Millet Uyanıyor</i> (film, 1966)

Bir Millet Uyanıyor, yönetmenliğini Ertem Eğilmez'in yaptığı 1966 yapımı tarihi Türk filmi.

<i>Ayşecik Çıtı Pıtı Kız</i> Ayşecik serisinin sekizinci filmi (1964)

Ayşecik Çıtı Pıtı Kız, senaryosunu Erdoğan Tünaş'in yazdığı, Hulki Saner'ın yönettiği 1964 yapımı Türk filmidir. Filmin yapımcıları Hulki Saner ve Hürrem Erman'dır.

<i>Sev Kardeşim</i> (film) Ertem Eğilmezin yönettiği 1972 yapımı Türk filmi

Sev Kardeşim, Ertem Eğilmez'in yönettiği 1972 yapımı Türk filmidir. Fabrika patronunun oğluna âşık olan bir işçi kızın öyküsü anlatılmaktadır. Senaryosunu Sadık Şendil'in yazdığı filmin başrollerinde Tarık Akan ve Hülya Koçyiğit oynamaktadır.

10. Ankara Uluslararası Film Festivali, 1-10 Mayıs 1998 tarihleri arasında Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından düzenlenen film festivali.

<i>Dudaktan Kalbe</i> (film, 1965) Ülkü Erakalının yönettiği 1965 yapımı Türk sinema filmi

Dudaktan Kalbe, yönetmenliğini Ülkü Erakalın'ın üstlendiği, Bülent Oran'ın senaryosunu yazdığı 1965 yapımı Türk filmidir.

<i>Aşk ve İntikam</i>

Aşk ve İntikam, yönetmenliğini Süreyya Duru'nun üstlendiği, Şakir Sırmalı'nın senaryosunu yazdığı 1965 yapımı Türk filmidir.

Mihriban, Gold Film imzalı, 2002-2003 yılları arasında TRT 1'de yayımlanan, yönetmenliğini Yalçın Yelence'nin üstlendiği, senaryosunu İlker Arslan ve Berrin Tekdemir'in yazdığı, başrollerini Hülya Koçyiğit ve Erdal Özyağcılar'ın paylaştığı dram türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizi, 12. bölümü ile sona erdi.

25. Ankara Uluslararası Film Festivali, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından, Halkbank sponsorluğunda düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivalinin 25.'si 5 Haziran 2014'te CSO konser salonunda düzenlenen açılış töreniyle başlamıştır.

Serseri Aşık, 1965 yılı Türkiye yapımı, baş rollerini Cüneyt Arkın ve Hülya Koçyiğit ve Sadri Alışık'ın paylaştığı sinema filmi.

<i>Kin</i> (film, 1974)

Kin, yönetmenliğini Natuk Baytan'ın üstlendiği 1974 yapımı bir sinema filmi.

<i>Severek Ayrılalım</i> (film, 1971) 1971 yapımı Türk filmi

Severek Ayrılalım, yönetmenlığını Orhan Aksoy'nın yaptığı 1971 yapımı Türk sinema film.

<i>Karanlıklar Meleği</i>

Karanlıklar Meleği yönetmeliğini Mehmet Dinler'in yaptığı 1966 yapımı Türk sinema filmi.

Yasemin'in Tatlı Aşkı, yönetmenliği ve senaryosu Atıf Yılmaz, yapımcısı Hulki Saner olan 1968 yılı Türkiye yapımı romantik komedi filmdir. Baş rollerini Hülya Koçyiğit ve Erol Büyükburç'un paylaştığı filmin görüntü yönetmeni Gani Turanlı'dır. Film 12 Kasım 1968'de vizyona girmiştir. Cimri bir baba ve onun varlık içinde yokluk çeken oğlunun sevdiği kızla evlenmek için verdiği uğraş filmin konusunu oluşturur.