İçeriğe atla

İstanbul Yaya Sergileri

Kaynakça

İstanbul Yaya Sergileri, küratörlüğünü Fulya Erdemci'nin yaptığı ilki 28 Eylül-29 Ekim 2002 tarihleri arasında Nişantaşı'nda, ikincisi ise Karaköy ve Tünel'de 16 Eylül-30 Ekim 2005 tarihleri arasında Emre Baykal'ın eş küratörlüğünde düzenlenmiş, sanatı günlük hayatın bir parçası halinde sergileme amacı taşımış sergilerdir.[1] Serginin çıkış noktası olarak, küreselleşme bağlamında kamusal ve özel alanlar meselesi ele alınmıştır.

  1. ^ Barlas Bozkuş, Şeyda (2013). "Çağdaş Sanatın Kentle Buluşması: 1980 Sonrası Türkiye'de Çağdaş Sanatın Mekansal Dönüşümü". Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi, 20. ss. 80-97. 7 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2023. 

İlgili Araştırma Makaleleri

Küratör, bir müze, galeri, arşiv veya kütüphane koleksiyonunun yöneticisidir.

Şükriye Dikmen, Türk ressam. Tek figürlü kadın ve genç kız portrecisi olarak tanınır.

<span class="mw-page-title-main">Bedri Baykam</span> Türk ressam

Bedri Baykam, Türk ressam, köşe yazarı ve siyasetçi.

<span class="mw-page-title-main">Kutluğ Ataman</span> Türk sinemacı

Kutluğ Ataman, Türk film yönetmeni ve çağdaş sanatçı.

<span class="mw-page-title-main">Devrim Erbil</span> Türk ressam

Devrim Erbil, Türk ressam, Devlet Sanatçısı sanat eğitimcisi ve öğretim üyesi.

<span class="mw-page-title-main">Özdemir Altan</span>

Özdemir Altan Türk ressam ve akademisyen

<span class="mw-page-title-main">İsmail Hakkı Oygar</span>

İsmail Hakkı Oygar, Türk seramik sanatçısı.

Hale Şakar Ürkmezgil ; Türk heykeltıraş.

Lora Sarıaslan, Türk sanat tarihçisi ve küratördür. Hem Türkiye'de hem yurtdışında çeşitli sergilerin küratörlüğünü üstlenmiştir. Ara Güler'in daha önce sergilenmemiş soyut fotoğraflarını bir araya getirdiği Bilinmeyen Ara Güler sergisinin küratörlüğünü yapmıştır. 21 Eylül-21 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenen 2. Mardin Bienali'nin küratörlüğünü İtalyan küratör Paolo Colombo ile birlikte gerçekleştirmiştir. 2011'de Asia Triennial Manchester kapsamında Birleşik Krallık'ta Hayat/İhtimallerin Dengesi isimli serginin küratörlüğünü yapmıştır. 2005-2011 yılları arasında İstanbul Modern'de küratörlük yapmış ve 2001-2005 yılları arasında da Amerika Birleşik Devletleri'nde Dallas Sanat Müzesi'nde McDermott Yardımcı Küratörü görevini üstlenmiştir. Sarıaslan, Avrupa Müze Forumu (EMF) Türkiye temsilcisidir.

Beral Madra, Türk sanat eleştirmeni, yazar ve çağdaş sanat küratörü.

Vasıf Kortun, çağdaş sanat, sanat kurumları ve sergi pratikler konularında çalışan küratör ve yazardır. Robert Koleji mezunudur. Proje 4L ve Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi ve SALT'ın kurucu direktörlüğünü yapmıştır. 2011 yılında Tate Turner Prize seçici kurulunda yer almıştır. 2013 yılında Madrit'teki Arco Fuarı'nın FOCUS on Turkey bölümünün küratörlüğünü yapmıştır.

Kezban Arca Batıbeki, Türk ressam, grafiker, fotoğrafçı, koleksiyoner.

Füsun Onur, Türk heykeltıraş.

Antonio Cosentino İtalyan asıllı Türk ressam.

Bilge Alkor, Türk ressam, koleksyioner.

<span class="mw-page-title-main">Hans Ulrich Obrist</span>

Hans Ulrich Obrist 21 Mayıs 1968 doğumlu İsviçreli küratör, eleştirmen ve sanat tarihçisi. Serpentine Galleries, Londra'nın artistik direktörüdür. Cahiers d'Art'ın editörleri arasındadır. 300'den fazla serginin küratörlüğünü yapmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Gürol Sözen</span>

Gürol Sözen Türk ressam, yazar, heykeltıraş, sanat tarihçisi.

Aida Mahmudova - Azerbaycanlı sanatçı, ve YARAT Çağdaş Sanat Alanı başkanıdır.

Fulya Erdemci (1962-2022), güncel sanat alanında uluslararası kurumlarda çalışmış küratör ve akademisyendir. Bilkent Üniversitesi (1994-95), İstanbul Üniversitesi (1999-2000), Marmara Üniversitesi (1999-2000) ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde (2001-2007) öğretim üyeliği yapmıştır.