Haziran; Jülyen ve Gregoryen takvimlerine göre yılın altıncı ayıdır. 30 gün çeken ayların ikincisi ve 31 günden az olan beş aydan üçüncüsüdür. Kuzey yarımkürede yılın en uzun gündüzünün yaşandığı yaz gündönümü ve güney yarımkürede yılın en uzun gecesinin yaşandığı kış gündönümü bu ayda gerçekleşir. 1 Haziran tarihi meteorolojik olarak yerkürenin kuzeyi için Kasım ayına kadar devam edecek olan yaz mevsiminin, güneyi içinse kış mevsiminin başlangıcı sayılır.
Avrupa Yaz Saati, enerji tasarrufu sağlamak amacıyla, Mart ayının son pazar günü başlayıp, Ekim ayının son pazar günü biten bir uygulamadır.
Casio Computer Co., Ltd. Japonya merkezli, çok uluslu bir elektronik üretim şirketidir. Merkezi Shibuya, Tokyo, Japonya'dadır. Başlıca ürünleri arasındaki hesap makineleri, cep telefonları, cep bilgisayarları, dijital kameralar, elektronik müzik aletleri, analog ve dijital saatler yer alır. Şirket, 1946 yılında kurulmuş, 1957'de dünyanın ilk kompakt elektronik hesap makinesini piyasaya sürmüştür. Casio, dijital fotoğraf makinelerinin ilk döneminde bu alanda birçok yeniliğe imza atmıştır. Şirket, 1980'li 90'lı yıllarda müzisyenler için uygun fiyatlı elektronik klavyeler geliştirmiş, ayrıca dünyada seri üretime geçen ilk dijital kol saatlerini geliştirmiştir.
Atom saati, atomların rezonans frekanslarını sayarak zamanı ölçen bir saat çeşididir. 3 milyon yılda 1 saniye hata yapmalarının ihtimali sadece % 22,522'dir.
Yaz saati uygulaması (YSU), herhangi bir ülkede veya bölgede gün ışığından, sabahları daha az, öğleden sonra daha çok yararlanmak üzere, periyodik olarak, saatlerin belirli bir miktarda değiştirilmesidir. Genellikle, bu uygulama kapsamında saatler ilkbahar başlangıcında bir saat ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır. Çağdaş yaz saati uygulaması ilk defa 1895 yılında Yeni Zelandalı bir böcekbilimci olan George Vernon Hudson tarafından önerildi. O günden sonra birçok ülke bu uygulamayı benimseyerek kullanmaya başladı. Bununla birlikte, yaz saati uygulamaları ülkeler arasında farklılık gösterebilir.
1956 AFC Asya Kupası, ilk AFC Asya Kupası'dır. Final turnuvası 1-15 Eylül 1956 tarihleri arasında Hong Kong'da düzenlenmiştir. Güney Kore ilk Asya şampiyonu ekip olmuştur.
Orta Avrupa Yaz Saati (OAYS) UTC+02.00 Zaman dilimi den birinin ismidir, UTC dan iki saat öndedir. Pek çok Avrupa ülkesinde ve Kuzey Afrika ülkelerinden gün ışığından faydalanmak amacıyla kullanılır. Kış zamanında, (+01.00) kullanılır.
Doğu Avrupa Yaz Saati, UTC'nin üç saat ilerisindeki bir zaman dilimi. DAS kullanan bazı ülkelerde yaz saati uygulaması kapsamında kullanılmaktadır.
Saat, zamanı ölçmeye yarayan alettir. İki farklı zaman arasındaki farkı insanlar tarafından oluşturulan ölçüler dahilinde ölçmeyi sağlar. Saatin rakamları arasındaki açılar 30 derecedir.
Dünya çapında yaz saati uygulaması kullanan ülkelerin listesi.
Sıradağlar Zaman Dilimi, Kuzey Amerika'da kullanılan, Eşgüdümlü Evrensel Zaman'dan sonbahar ve kış aylarında 7, yaz saati uygulamasının etkin olduğu ilkbahar ve yaz aylarında ise 6 saat geride olan zaman dilimi. 105. batı boylamındaki saati temel almaktadır.
UTC+03:00, UTC'den 3 saat ileri zaman dilimi.
Türkiye'de yaz saati uygulaması, 1940 - 1952 ve 1962- 1965 ve 1973 -1978 ve 1985 - 2016 yılları arasında tüm ülke çapında uygulanmıştır. Hariçte kalan tarih aralıklarında farklı saat dilimleri uygulaması benimsemiştir. Yaz saati uygulamasının faydalı olup olmadığı tartışmalı bir konudur. Bu konuda Enerji Bakanlığı konunun halk tarafından da bilinmesi ve fikir alınması adına çeşitli anketler ve makaleler yayımlamıştır. 2013 yılında toplanan Bakanlar Kurulu kararı ile 27 Ekim 2013 tarihinde saatlerin bir saat geri alınması kararı ile uygulamaya son verilmiştir. Ancak gerekli görülen lüzum üzerine uygulamaya devam edilmiştir.
Türkiye Saati ya da kısaltmasıyla TSİ, Türkiye'de geçerli olan zamandır. Ülkede sabit olarak UTC+3 zamanı kullanılmaktadır. Geçmişte kullanılan yaz saati uygulamasına 8 Eylül 2016'da son verilmiş, kışın da yaz saati kullanılacak şekilde ülkenin resmî saati UTC+2'den UTC+3'e sabitlenmiştir.
Kol saati, insanların saate daha kolay ulaşabilmeleri için tasarlanmış, saat kadranı'na sahip ve bileğe takılan bir araç. Kol saatleri kendi aralarında üçe ayrılır: Analog saat, dijital saat ve akıllı saatler.
Uzak Doğu Avrupa Saati (UDAS), Eşgüdümlü Evrensel Zaman'ın üç saat ilerisinde olan zaman dilimi. Belarus, Rusya'nın batısı ve Türkiye yaz saati uygulamasını kaldırarak tüm yıl boyunca bu zaman diliminde bulunduğundan ötürü üç ülkenin başkentinin adları ile de bilinir.
12 saatlik zaman, günün geceden geceye akışını belirleyen bir zamanın düzeni. 24 saatten oluşan günü ö.ö. ve ö.s. olarak iki periyota böler. Her periyot; 12, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11 sayılarından oluşur. 24 saatlik zaman döngüsü gece yarısı 12'de başlar, öğlen 12'yi geçer ve günün sonundaki gece yarısına kadar devam eder. 12 saatlik zaman, MÖ 2. binyılın ortalarından MS 16. yüzyıla kadar geliştirilmiştir.
2020 Yaz Olimpiyatları'nda triatlon müsabakaları Odaiba Marine Park'ta 26-31 Temmuz 2021 tarihlerinde düzenlenmiştir. Müsabakalar 3 dalda yapılmıştır.
Azerbaycan Saati ya da kısaltmasıyla AZV, Azerbaycan'da geçerli olan zamandır. Ülkede sabit olarak UTC+4 zamanı kullanılmaktadır. 17 Mart 1997'de kullanılmaya başlanılan yaz saati uygulamasına 17 Mart 2016'da son verilmiş, kışın UTC+4 ve yazın UTC+5 olan saat dilimi de tüm yıl boyunca UTC+4'e sabitlenmiştir. Ülkede yaz saati uygulaması yürürlükteyken, her yıl Ekim ayının son Pazar günü kış saatine ve Mart ayının son Pazar günü ise yaz saatine geçiliyordu.
Brezilya'da zaman, Brezilya'da kullanılan zaman dilimlerini ifade eden bir kavramdır. Ülkede UTC-02.00, UTC-03.00, UTC-04.00 ve UTC-05.00 olmak üzere 4 farklı zaman dilimi kullanılmaktadır.