Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, de facto yönetim Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türkiye'de bulunan diplomatik temsilciliğidir. 1967 yılında Kıbrıs Türk Cemaat Bürosu, 1974 yılı itibarıyla Kıbrıs Geçici Türk Yönetimi Temsilciliği, 1975’te Kıbrıs Türk Federe Devleti Temsilciliği, 1983'te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ilanının Türkiye Cumhuriyeti tarafından tanınmasıyla birlikte Büyükelçilik olarak hizmet vermeye başladı.
Güney Afrika Cumhuriyeti-Türkiye ilişkileri, Güney Afrika Cumhuriyeti ile Türkiye arasındaki uluslararası ilişkilerdir. İki ülke arasındaki resmî ilişkiler 1991 yılında konsolosluk düzeyinde kuruldu. Bu yılda İstanbul ve Johannesburg'da konsolosluklar açıldı. 1992 yılında ilişkilerin büyükelçilik düzeyine yükseltilmesiyle iki konsolosluk da kapatıldı. Şu anda Türkiye'nin Pretoria'da, Güney Afrika'nın da Ankara'da büyükelçilikleri vardır.
İspanya-Türkiye ilişkileri, tarihten itibaren süregelen Türkiye-İspanya ve Türk-İspanyol ilişkilerini içerir.
Lycée Français Charles de Gaulle, 1942 yılında Ankara'da kurulan ve doğrudan Fransa Büyükelçiliği aracılığı ile Fransa Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı bir okuldur. Türkiye'de eğitim-öğretim yapan diğer Fransız liselerinden farklı olarak T.C Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak faaliyet göstermemektedir. Bununla birlikte, Fransa toprakları dışında okul açma hakkı, Fransız hükûmeti tarafından yalnızca birkaç ülkeye verilmiş olup Türkiye bu hakkı Lozan Anlaşması uyarınca elde etmiştir.
1 Şubat 2013'te Türkiye'nin başkenti Ankara'da bulunan Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliğine, Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi mensubu Ecevit Şanlı tarafından bir intihar saldırısı gerçekleştirildi. Patlama sonucunda saldırganla birlikte bir güvenlik görevlisi öldü, 1 sivil gazeteci ve 2 güvenlik görevlisi yaralandı.
Suudi Arabistan-Türkiye ilişkileri, Suudi Arabistan ile Türkiye arasında sürdürülen uluslararası politikaları içerir.
Tunus–Türkiye ilişkileri Türkiye, Tunus'u ilk tanıyan devletlerden biridir. İki ülke arasındaki ilişkiler gelişerek devam etmektedir. Tunus'un İstanbul'da konsolosluğu ve Ankara'da Büyükelçiliği bulunmaktadır. Türkiye'nin de Tunus'ta Büyükelçiliği bulunmaktadır.İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler en üst düzeydedir.
Türkiye-Etiyopya ilişkileri. Etiyopya ilk kez 1959'da Ankara'ya büyükelçilik açtı ama 1976'da ekonomik sebeplerden ötürü elçilik kapatıldı. Daha sonra büyükelçilik 2006 yılında tekrar aktif hale geldi. İlişkiler Osmanlı İmparatorluğu dönemine kadar dayanır. Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk Sahra Altı konsolosluğu 1910-1912 yılları arasında Harar'da açılmıştır. Daha sonra 1925 yılında Türkiye Cumhuriyeti Addis Ababa'ya büyükelçilik açmıştır. Türkiye, Etiyopya'da büyükelçilik açan 6. devlettir. Bugün iki ülke arasında ekonomik ve siyasi açıdan oldukça iyidir.
Yeni Zelanda-Türkiye ilişkileri, Yeni Zelanda ile Türkiye'nin süregelen uluslararası politikaları içerir. İki ülke arasındaki ilişkinin temelleri I.Dünya Savaşı'nın Çanakkale cephesine dayanmaktadır. Bağların yeniden kuvvetlenmesiyle Ocak 1992'de Türkiye Wellington'da bir büyükelçilik açmış, Yeni Zelanda 1993'te Ankara'da bir büyükelçilik açmıştır.
Norveç-Türkiye ilişkileri, Norveç ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ikili ilişkilerdir. Norveç'in Ankara Büyükelçiliği ve Türkiye'nin Oslo Büyükelçiliği bulunmaktadır. İki ülke de NATO üyesidir.
Moldova-Türkiye ilişkileri, Moldova Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti devletleri arasındaki ikili ilişkilerdir. Moldova'nın Ankara'da bir büyükelçiliği, Türkiye'nin de Kişinev'de bir büyükelçiliği bulunmaktadır.
Çankaya, Ankara ilinin Çankaya ilçesine bağlı bir mahalledir. Çankaya Köşkü, Atakule, Seğmenler Parkı, Ankara Botanik Parkı ve Birleşik Krallık, İspanya, Hindistan ve Afganistan büyükelçilikleri bu mahallede konumlanmıştır.
Endonezya-Türkiye ilişkileri, Endonezya ile Türkiye arasında sürdürülen uluslararası politikaları içerir. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler, özellikle her ikisi de Müslüman çoğunluklu modern demokrasiler olmaları nedeniyle önemlidir.
25 Haziran 1991 tarihinde bağımsızlığını ilan eden Slovenya, Türkiye Cumhuriyeti tarafından 6 Şubat 1992 de tanınmıştır. Türkiye'nin Ljubljana Büyükelçiliği, 1 Nisan 1993 tarihinde faaliyete geçmiştir. Slovenya ise, 1996 yılının Eylül ayında Ankara Büyükelçiliğini açmıştır. Slovenya Başbakanı Borut Pahor’un 2011 yılında Türkiye'yi ziyareti sırasında “Türkiye ile Slovenya arasında Stratejik Ortaklık” Belgesi imzalanmıştır. Slovenya Türkiye'nin AB üyeliğine destek vermektedir. Türkiye ile Slovenya arasındaki toplam ticaret hacmi 967 milyon ABD Doları seviyesinde gerçekleşmiştir. İstanbul merkezli Bayraktarlar Holding tarafından 2011 yılında satın alınan ve Audi, BMW, Mercedes marka araçlar için sinyal lambası ve LED farları üretimi yapan Odelo firması Slovenya’da “2012 Yılın Yatırımcısı” ödülüne layık görülmüştür. İki ülke arasında Erasmus programı uygulanmaktadır.
Portekiz-Türkiye ilişkileri, Portekiz ile Türkiye arasındaki dış ilişkilerdir. Portekiz'in büyükelçiliği Ankara'da, Türkiye'nin büyükelçiliği ise Lizbon'da bulunur. Her iki ülke de NATO'nun tam üyesidir. Ayrıca Portekiz AB üyesidir ve Türkiye AB adayıdır.
Türkiye ile Lüksemburg ülke ilişkileri 1987 yılında Lüksemburg'da Türkiye büyükelçiliği açarak ilerlemeye başlamıştır. Lüksemburg ise Ankara büyükelçiliği de kasım 2011 yılında açılmıştır.
Türkiye-Zimbabve ilişkileri, Türkiye ile Zimbabve'nin süregelen uluslararası politikalarını içerir.
Türkiye-Zambiya ilişkileri, Türkiye ile Zambiya'nın süregelen uluslararası politikalarını içerir.
Fildişi Sahili-Türkiye ilişkileri, Türkiye ile Fildişi Sahili arasında süregelen uluslararası politikaları içerir.
Güney Sudan-Türkiye ilişkileri, Güney Sudan ile Türkiye arasındaki ikili ilişkileri ifade eder. Türkiye'nin Cuba'da, Güney Sudan'ın ise Ankara'da büyükelçiliği bulunmaktadır.