İçeriğe atla

İsmail el-Hammadi

Ismail Al Hammadi
Kişisel bilgileri
Tam adıIsmail Salem Al Hammadi
Doğum tarihi 1 Temmuz 1988 (36 yaşında)
Doğum yeriAbu Dabi, Birleşik Arap Emirlikleri
Boyu1,67 m (5 ft 5+12 in)
MevkiiOrta saha
Kulüp bilgileri
Kulübü Khor Fakkan
Numarası 7
Profesyonel kariyeri*
YıllarTakımMaç(Gol)
2007-2017 El-Ehli (Birleşik Arap Emirlikleri)El-Ehli 226 (40)
2017-2021 Shabab Al-Ahli 48 (9)
2021 → Khor Fakkan (kiralık) 13 (3)
2021- Khor Fakkan 2 (1)
Toplam289(53)
Millî takım kariyeri
2007- Birleşik Arap Emirlikleri 115 (13)
* Yalnızca lig maçları ve gollerini içerir.
Güncelleme: Nisan 2021

Ismail Al Hammadi (d. 1 Temmuz 1988), BAE'li millî futbolcudur.

Millî takım golleri

#TarihYerRakipSkorSonuçMaç türü
1.15 Ekim 2008Güney Kore Seul Güney Kore1-21-42010 DKE
2.5 Ocak 2009Umman Maskat Yemen2-03-12009 Körfez Ulusları Kupası
3.2 Haziran 2009Birleşik Arap Emirlikleri Dubai Almanya1-62-7Hazırlık maçı
4.23 Temmuz 2011Birleşik Arap Emirlikleri El Ayn Hindistan3-03-02014 DKE
5.2 Eylül 2011Birleşik Arap Emirlikleri El Ayn Kuveyt1-32-32014 DKE
6.18 Ocak 2013Bahreyn Riffa Irak2-12-12013 Körfez Ulusları Kupası
7.5 Mart 2014Özbekistan Taşkent Özbekistan1-01-12015 AFC Asya Kupası elemeleri

Dış bağlantılar

Kaynakça

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Ömer Hammadi Stadyumu</span>

Ömer Hammadi Stadyumu Cezayir'in başkenti Cezayir'de çok amaçlı olarak inşa edilen bir stadyum.

<span class="mw-page-title-main">Mısır'daki şehirler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Mısır'daki şehirler:

<span class="mw-page-title-main">Sa'dun Hammadi</span>

Sa'dun Hammadi Saddam Hüseyin'in devlet başkanlığı dönemindeki eski Irak başbakanı. Hammadi başbakanlık görevini kısa bir süre, 1991 yılında Mart ile Eylül ayları arasında yapmıştır. Ayrıca Hammadi 1974-1983 yılları arasında Irak Dışişleri Bakanlığı da yapmıştı.

<span class="mw-page-title-main">Zîrîler</span>

Ziriler, Endülüs Emevi Devleti'nden sonra İspanya'da hüküm sürmüş Berberi devleti.

<span class="mw-page-title-main">Hammadi Cibali</span>

Hammadi Cibali, Tunuslu mühendis, İslamcı politikacı, gazeteci ve Tunus eski başbakanı. Ilımlı İslamcı bir parti olan Nahda Hareketi'nin Genel Sekreteridir.

<span class="mw-page-title-main">Nahda Hareketi</span>

Nahda Hareketi, Nahda Hareketi Partisi ya da Ennahda, Yeniden Doğuş (Rönesans) Partisi olarak da bilinir. Tunus'taki ılımlı İslamcı siyasi partidir.

<span class="mw-page-title-main">Şükrü Beleyid</span>

Şükrü Beleyid, Tunuslu avukat ve siyasetçi. Demokrat Yurtseverler Partisi ile Tunus'ta laik ve solcu muhalefetin lideri olan Beleyid, 2011 Yasemin Devriminin öncesinde Bin Ali rejimine ve mevcut İslamcı Tunus hükûmetine yönelik muhalif tutumunu korudu. 6 Şubat 2013'te evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda öldü. Tunus Başbakanı Hammadi Cibali, suikastın ardından mevcut ulusal hükûmeti dağıtacağını ve geçici bir "ulusal birlik" hükûmeti kuracağını açıkladı.

Muhammed Abdülvahab defans pozisyonunda görev yapmış Mısırlı eski millî futbolcudur.

Eugnostos mektubu Nag Hammadi metinleri arasında bulunan gnostik bir metindir. Eugnostos'un kim olduğu bilinmemekle beraber, onun muhtemelen gnostik çevrelerde önemli bir din görevlisi olduğu düşünülmektedir. Eugnostos isminin köküne inildiğinde bunun onun orijinal ismi olmaktan ziyade bir unvanı olduğu şüphesi uyanmaktadır. Metnin, Gnostisizm'in erken bir seviyesini yansıttığı düşünülmektedir ve bu haliyle Hristiyanlıkla henüz karışmamıştır. Nag Hammadi'de keşfedilen bir diğer metin olan Sophia Jesus Christi, bu metnin Hristiyanlaşmış farklı bir versiyonunu sunmaktadır.

Sethianizm, milattan önce 2. ve 3. yüzyıllar arasında Gnostisizm akımından gelişerek ortaya çıkan, içerisinde Hellenist Yahudilik felsefesi, Hristiyanlık ve Platonizm unsurları barındıran bir akımdır.

Arkonların Tabiatı ya da Arkonların Hakikati, 1945 yılından bulunan Nag Hammadi metinleri arasında yer alan ve içeriğiyle bilim dünyasının büyük ilgisini çeken bir metindir. Gnostik bir metin olarak kabul gören Arkonların Tabiatı, içerik itibarıyla tanrısal alem, düşüş, maddi alem, maddi alemin yöneticileri, insanın oluşumu gibi konuları tematize eder.

Kurtarıcının Diyaloğu, Nag Hammadi'de bulunan gnostik metinler arasında keşfedilen Kıptîce yazılmış apokrif bir metindir. Kodeksler arasında 120-147 sayfaları arasında bulunan bu metin, kurtarıcı olarak tanımlanan İsa'nın öğrencileri Yahuda İşkariyot, Meryem ve Matta ile karşılıklı soru cevap şeklinde geliştirdiği bir konuşmayı içerir.

<span class="mw-page-title-main">Yuhanna'nın Gizli Kitabı</span> Hristiyanlar tarafından kutsal yazı olarak kabul edilmemiş incil

Yuhanna'nın Gizli Kitabı ya da Yuhanna Apokrifi, Nag Hammadi kütüphanesinde 3 farklı versiyonu ele geçen, içerisinde yaratılış mitinin yanı sıra kötülüğün kaynağı ve kötü alemden semavi aleme nasıl yükselinebileceği sorununa cevap arayan gnostik bir metindir. Nag Hammadi'de keşfedilmesinden önce 19. yüzyılda ele geçen, milattan sonra 5. yüzyılda yazıldığı tahmin edilen ve Berlin'e getirilen ve bu nedenle Berlin Kodeksi olarak da bilinen kodekste de aynı metnin kısa bir versiyonu bulunmaktadır. Ancak MS 180'li yıllarda İreneyus'un heretiklere karşı yazdığı metinlerde bu metne atıfta bulunması nedeniyle, daha erken bir tarihte kaleme alındığı, ancak zamanla geliştirildiği düşünülmektedir.

Mısırlılar İncili ya da Yüce Görünmez Ruhun Kutsal Kitabı, Nag Hammadi kütüphanesinde bulunan kıptîce yazılmış apokrif bir incildir. Nag Hammadi metinleri arasında iki farklı versiyonu bulunan incil, orijinali yunanca olan bir başka metinden çevrilmiştir. Metin içerik itibarıyla Şitçi gnostisizm akımına aittir. Adem'in oğullarından birisi olan Şit, ışık güçlerinden birisidir. Mısırlılar İncili, Kilise babaları Klement ve Origenes'in metinlerinde bahsi geçen Yunanca yazılmış Mısırlılar incilinden farklıdır.

<span class="mw-page-title-main">Hakikat İncili</span>

Hakikat İncili Kıptîce yazılmış, Nag Hammadi kütüphanesi kapsamında bulunan gnostik bir metindir. 2. yüzyılda yazıldığı tahmin edilen metin, Nag Hammadi metinlerinin ilki olan ve Jung Kodeks olarak da bilinen kodeksin bir parçasıdır. Hakikat İncili'nin bir kısmı Kodeks XII'te de yer almaktadır. Kilise babası İreneyus metinlerinde bir Hakikat İncili'nden bahsetse de, onun bahsettiği incilin Nag Hammadi'de bulunan incil olup olmadığı belli değildir. Hakikat İncili, metinin başında yer alan iki kelimedir, metin yapısı itibarı ile bir incil olmaktan ziyade, didaktik ve uyarıcı bir vaaz niteliği taşımaktadır.

Havari Pavlus'un Duası Codex Jung olarak da bilinen Nag Hammadi'nin baş kodeksinin ilk bölümüdür. Bütün metin Kıptîce yazılmış olsa da, Yunanca bir başlık taşımaktadır. Nispeten iyi durumda günümüze ulaşan metnin yalnızca ilk 2 satırı kayıptır. Pavlus'un adı metnin başlığında olsa da, metnin büyük bir ihtimalle Pavlus tarafından yazılmadığı düşünülmektedir. Bu durum Yeni Ahit'teki Pavlus'un mektuplarının gnostik metinlerin içerikleri ile karşılaştırılması sonrası daha net bir biçimde ortaya çıkmaktadır.

Zostrianos, Nag Hammadi metinleri arasında bulunan 3. yüzyılda yazılmış Şitçi gnostik bir metindir. Nag Hammadi'den ele geçen metin büyük ölçüde zarar görmüştür.

Gökgürültüsü, Mükemmel Akıl, 1945 yılında keşfedilen Nag Hammadi metinleri arasında bulunan gnostik bir şiirdir. Şiir, "Ben" tarzında yazılmış bir ilahidir.

<span class="mw-page-title-main">İlyas el-Fahfah</span>

İlyas el-Fahfah, Tunuslu siyasetçi. el-Fahfah, Afrika ülkesi Tunus'ta 27 Şubat 2020-2 Eylül 2020 tarihleri arasında Başbakanlık görevinde bulunmuştur.

Nag Hammadi Kütüphanesi 1945'te Yukarı Mısır'da Nag Hammadi kasabası yakınlarında keşfedilen erken Hristiyan ve Gnostik metinlerin bir koleksiyonudur.