Candaroğulları Beyliği, Anadolu Selçuklu Devleti'nin yıkılışından sonra Kastamonu ve çevresinde kurulan bir Türkmen beyliğidir.
İsmail Hakkı Karadayı, Türk asker. Türk Silahlı Kuvvetlerinin 22. Genelkurmay Başkanı.
İsmâil Hakkı Bursevî,, mutasavvıf, Celvetî şeyhi, müfessir, şâir.
İsmail Sefa Özler, Türk siyasetçi.
Bayramilik veya Bayramiyye Tarikatı, kurucusu Hacı Bayram-ı Veli'nin (1352-1429) adına izafeten Bayramîyye Tarikatı olarak tanınmıştır. Hacı Bayram-ı Veli'nin, hocası Safev’îyye şeyhi Hoca Alâ ed-Dîn Ali Erdebilî'nin talebelerinden Şeyh Hâmid Hâmid’ûd-Dîn-i Veli'nin Aksaray'da ölümünden sonra Ankara'ya dönüp irşâd fa'aliyetlerine başladığı 1412 tarihi, ilk Türk tarikatı olan Bayramiye'nin kuruluşu olarak kabul edilir.
Reşat Şemsettin Sirer ya da Ömer Reşat Sirer, Türk siyasetçi ve bürokrat. 1941 yılından, 1953 yılındaki ölümüne kadar Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olarak kaldı. İsmet İnönü tarafından Milli Eğitim Bakanı olarak 1946 yılında atandı. Köy enstitülerinin kapatılmasında önemli bir role sahiptir.
Mehmet Mümtaz Tarhan, Türk avukat, siyasetçi, spor yöneticisidir. Eski T.C. Çalışma Bakanı ve İstanbul valisi. Gençlerbirliği Spor Kulübü'nün 10'uncu başkanıdır.
İsmail Hakkı Birler, Türk siyasetçidir.
Turğut Yaşar Gülez, Türk siyasetçi.
İsmail Hakkı Akdoğan, Türk siyasetçi, eski İçişleri ve Turizm ve Tanıtma Bakanı.
İsmail Hakkı Uzunçarşılıoğlu, Türk akademisyen, eğitimci, siyasetçi ve tarihçi. Yaptığı çalışmalarla Osmanlı tarihine önemli katkılarda bulunan isimlerden biri olarak kabul edilir.
İsmail Hakkı Kurtcebe Noyan, Türk asker.
İsmail Hakkı Veral, Türk siyasetçidir.
İsmail Hakkı Baykal, Türk siyasetçi.
Prof. İsmail Hakkı Ülgen Türk bürokrat.
İsmail Hakkı Baltacıoğlu, Türk eğitimci, yazar, hattat, siyasetçi.
İsmail Hakkı Erel, Türk siyasetçidir.
İsmail Hakkı Ramazanoğlu, Türk siyasetçi.
İsmail Hakkı Uzmay, Türk siyasetçidir.
İsmail Hakkı Bey, (Muallim), Türk bestecisi ve müzik eğitimcisi.