Orta Avrupa Yaz Saati (OAYS) UTC+02.00 Zaman dilimi den birinin ismidir, UTC dan iki saat öndedir. Pek çok Avrupa ülkesinde ve Kuzey Afrika ülkelerinden gün ışığından faydalanmak amacıyla kullanılır. Kış zamanında, (+01.00) kullanılır.
Japonya Standart Zamanı ya da JST, Japonya'nın standart zaman dilimidir. UTC'den 9 saat ileride olan zamanda herhangi bir yaz saati uygulaması bulunmamaktadır. Japonya Standart Zamanı Kore Standart Saati, Doğu Endonezya Standart Zamanı ve Yakut Zamanı'na eşittir. II. Dünya Savaşı sırasında Tokyo Standart Zamanı olarak adlandırılmıştır.
Batı Avrupa Zaman Dilimi, UTC ile aynı zamanı belirten zaman dilimidir. Birleşik Krallık'ta yasal olarak GMT olarak bilinir. Batı ve kuzeybatı Avrupa'nın bazı bölümlerini, aşağıdaki bölgeleri içerir:
- Kanarya Adaları
- Faroe Adaları
- Kuzeydoğu Grönland
- İzlanda
- Portekiz
- İrlanda
- Birleşik Krallık
- Fas
UTC+03:00, UTC'den 3 saat ileri zaman dilimi.
UTC+09:00, UTC'den 9 saat ileri zaman dilimi.
Pyongyang Zamanı, Eşgüdümlü Evrensel Zaman'dan (UTC) 9 saat öndedir (UTC+9) ve 5 Mayıs 2018 tarihinden beri Kuzey Kore'nin standart zaman dilimidir. Kuzey Kore, Güney Kore gibi yaz saati uygulamasından yararlanmamaktadır.
Batı Avrupa Yaz Zaman Dilimi, Batı Avrupa Saati'nin yaz zaman dilimidir. Eşgüdümlü Evrensel Zaman'dan bir saat ileridedir. Batı ve Kuzeybatı Avrupa'nın bazı bölümlerini, aşağıdaki bölgeleri içerir:
- Kanarya Adaları
- Portekiz
- İrlanda
- Birleşik Krallık
- Faroe Adaları
UTC farkı, belirli bir yer ve tarih için Eşgüdümlü Evrensel Zaman (UTC) ile yerel saat arasında olan farktır. Ülkelerin coğrafi konumlarına göre bu fark değişir. Örneğin Kâbil için fark +04.30 iken Berlin için UTC farkı +01:00, +0100 veya +01'dir.
Çin'in coğrafi açıdan beş farklı zaman dilimini kapsamasına rağmen ülkenin tümünde resmî olarak Eşgüdümlü Evrensel Zaman'ın 8 saat ilerisindeki UTC+08.00 zaman dilimi izlenir. Ülkede izlenen resmî ulusal standart zaman, ülke içerisinde Pekin Zamanı, uluslararası olarak ise Çin Standart Zamanı olarak bilinir. 1991 yılından beri yaz saati uygulaması uygulanmamıştır.
Orta Afrika Zaman Dilimi veya CAT, orta ve güney Afrika'da kullanılan bir saat dilimidir. Eşgüdümlü Evrensel Zaman Diliminden (UTC+02.00) iki saat ileridedir.
Güney Afrika Standart Zaman Dilimi (SAST), Güney Afrika'nın yanı sıra Eswatini ve Lesotho'nun da kullandığı zaman dilimidir. Bölgenin saat dilimi UTC'den iki saat ileridir (UTC+02.00) ve Orta Afrika Saati ile aynıdır. Yaz saati uygulaması yapılmaz.
Doğu Afrika Zaman Dilimi veya EAT, Doğu Afrika'da kullanılan bir saat dilimidir. EAT, UTC'den (UTC+03.00) üç saat ileridedir; bu da Arabistan Standart Zaman Dilimi, Uzak Doğu Avrupa Saati, Moskova Saati ve Doğu Avrupa Yaz Saati ile aynıdır.
Kaliningrad Saati, UTC'den iki saat önce (UTC+02.00) iki saat ilerisinde, Moskova Saati'nden (MSK−1) 1 saat gerisinde olan zaman dilimidir. Rusya'daki Kaliningrad Oblastında kullanılır.
Saha Cumhuriyeti, Rusya'nın birden fazla zaman dilimi kullanan tek federal bölgesidir. Saha Cumhuriyeti üç zaman dilimini kapsar.
Azerbaycan Saati ya da kısaltmasıyla AZV, Azerbaycan'da geçerli olan zamandır. Ülkede sabit olarak UTC+4 zamanı kullanılmaktadır. 17 Mart 1997'de kullanılmaya başlanılan yaz saati uygulamasına 17 Mart 2016'da son verilmiş, kışın UTC+4 ve yazın UTC+5 olan saat dilimi de tüm yıl boyunca UTC+4'e sabitlenmiştir. Ülkede yaz saati uygulaması yürürlükteyken, her yıl Ekim ayının son Pazar günü kış saatine ve Mart ayının son Pazar günü ise yaz saatine geçiliyordu.
Brezilya'da zaman, Brezilya'da kullanılan zaman dilimlerini ifade eden bir kavramdır. Ülkede UTC-02.00, UTC-03.00, UTC-04.00 ve UTC-05.00 olmak üzere 4 farklı zaman dilimi kullanılmaktadır.
Yakutsk Saati (YAKT), Rusya'da UTC'nin dokuz saat ilerisinde ve Moskova Saati'nin (MSK) altı saat ilerisinde olan bir zaman dilimidir.
Yekaterinburg Saati (YEKT), UTC'den 5 saat (UTC+05.00) ve Moskova Saati'nden 2 saat (MSK+2) önceki zaman dilimidir.
Samara Saati (SAMT), UTC'den 4 saat (UTC+04.00) ve Moskova Saati'nden 1 saat (MSK+1) önceki zaman dilimidir. Samara Saati; Samara Oblastı, Udmurtya, Astrahan Oblastı, Ulyanovsk Oblastı ve Saratov Oblastı'nda kullanılmaktadır.
Anadır Saati (ANAT) olarak da bilinen Kamçatka Saati veya Petropavlovsk Saati, Rusya'da Kamçatka Yarımadası'nın adını taşıyan bir zaman dilimidir. UTC'den 12 saat (UTC+12.00) ve Moskova Saati'nden 9 saat (MSK+9) ileridedir. Bu zaman dilimi, Ekim 2014 tarihinden itibaren Rusya'nın en doğu iki bölgesinde kullanılıyor ve 2010 zaman dilimi reformundan önce de kullanılıyordu.