Don Nehri, Rusya'nın başlıca nehirlerinden birisidir. Eski Türkçede nehrin ismi Tın'dır. Moskova'nın güneydoğusunda Tula olarak adlandırılan bölgeden doğar ve 1,950 km boyunca akarak Azak Denizi'ne dökülür. Nehir en doğu noktasında Volga Nehri'ne yaklaşır ve Volga-Don Kanalı ile birbirine bağlanır. Don nehrine adını, 17. yüzyılda buraya gelip verimli topraklara yerleşen Don Kazakları vermiştir.
Şeria Nehri ya da Ürdün Nehri veyâ Erden Nehri, Orta Doğu'da Ürdün Vadisi boyunca akan ve Lût Gölü'ne dökülen bir nehir. 251 kilometre uzunluğundadır.
İpek, Kosova'nın kuzeybatısında bir şehir ve belediye merkezi. Kosova’nın büyük yerleşim birimlerinden birisidir.
Kosova Vilayeti 1877 yılında kurulan Osmanlı İmparatorluğu vilayeti. Vilayetin merkezi önce Priştine sonra Üsküp olmuştur.
Mitroviça, Kosova'nın kuzeyinde bir şehir ve belediye merkezi. Şehir, 1998-1999 Kosova Savaşı'ndan sonra bölünmüştür ve iki farklı belediye idaresinin kontrolündedir. Belediyenin kuzey kısmı, 1998-1999 Kosova Savaşı'ndan sonraki süreçte Sırpların; güney kısmı Arnavut, Türk ve Boşnakların beraber yaşadığı Müslüman kontrolündedir.
Seniçe Sırbistan’ın Sancak bölgesindeki bir eski kasaba ve belediye merkezidir. İdari olarak Şumadiya ve Batı Sırbistan bölgesinin Zlatibor İlçesi sınırları içinde yer alır.
İstok, Kosova'nın kuzeybatısında bir kasaba ve belediye merkezidir.
Klina, Kosova'nın ortasında bir kasaba ve belediyedir.
Drin Arnavutluk'ta akan bir nehirdir. Nehrin iki kolu vardır. Ak Drin ve Kara Drin.
Ak Drin veya Ak Dirin, Kosova ve Arnavutluk’un kuzeyinde akan bir nehirdir. Drin nehrinin iki kolundan biridir. Diğer kol Kara Drin’dir.
Bistriça veya Akdere, Kosova'nın güneybatısındaki bir nehir koludur. Geçtiği en büyük ve meşhur şehir Prizren'dir.
Erenik, Kosova’da bir nehirdir.
Timiş Nehri Romanya ve Sırbistan'da bulunan bir ırmak'tir. Timiş Nehri'nin kaynağı Romanya, "Caraș-Severin ilçesi"'nde Karpatlar Siradağlari güneyinde 2190 m irtifali "Tracu Dağlari"'ndadır. Timiş Nehri Romanya'da Banat yaylasını geçip Sırbistan'da Pançova'da Tuna Nehri'ne katılır. Timiş Nehri'nin uzunluğu 339.8 km olup bunun 241 km'si Romanya'da, 118 km'si Sirbistan'dadır. Havza alanı 13.085 km²'dir.
İpek Sancağı, Osmanlı İmparatorluğu'nun sancaklarından biriydi. Sancağın merkezi İpek idi.
Berane, Karadağ'da bulunan bir şehir ve belediyedir. Şehir ülkenin kuzeydoğusunda Lim Nehri'nin kıyısında yer almaktadır. Yüzölçümü olan 717 km² belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 28.315'tir.
Trebişniça Nehri, Bosna-Hersek'te yer alan bir nehirdir. Nehrin toplam uzunluğu 187 km ve yerüstü kısmının uzunluğu 98 km olup dünyanın en uzun yeraltı nehirlerinden biridir.
Rugova Kanyonu, Kosova'nın İpek belediyesi yakınlarında Karadağ sınırında Arnavutluk Alpleri'nde bulunan bir nehir kanyonudur. Rugova, 25 km'lik uzunluğu ve 1.000 metreye kadar olan derinliği ile Avrupa'nın en uzun ve en derin kanyonlarından biri olarak kabul edilmektedir. Kanyon, su erozyonu ve İpek buzulunun geri çekilmesi ile oluşmuştur. Kanyonu İpek Bistriça Nehri kesmektedir.
Boyana veya Buna Nehri, Arnavutluk ve Karadağ arasında bulunan bir nehirdir. Nehrin kaynağı İşkodra Gölü olup Adriyatik Denizi'ne dökülmektedir.
Bistriça Nehri, Arnavutluk'ta bulunan bir nehirdir. Nehir, 25 km uzunluğunda olup ülkenin güneybatı kesiminde yer almaktadır ve İyonya Denizi'ne dökülmektedir.
İpek Patrikhanesi veya İpek Patrikhanesi Manastırı, Kosova'daki İpek şehri yakınında bulunan Orta Çağ Sırp Ortodoks manastırıdır. Kilise Sırp kiliseleri içinde benzersizdir; üçü birbirine bir bütün olarak bağlı toplam dört kiliseden oluşmaktadır. 13. ve 14. yüzyılda inşa edilmiş olan bu kilise, Sırp başpiskoposu ve Sırp Patriklerinin ruhani makamı ve mezarıdır. Rugova Kanyonu'nun girişinde İpek Bistriça Nehri tarafından yer almaktadır. Kilise, Kosova'daki Ortaçağ Anıtları Dünya Mirası alanının bir parçasını oluşturmaktadır.