İçeriğe atla

İnternet erişimi

İnternet erişimi, bireylerin çeşitli bilgisayar, akıllı telefon, vb. cihazları kullanarak İnternet içeriklerine bağlanabilmesidir. İnternete erişmek için İnternet erişim sağlayıcıları, çeşitli seçenekleri kullanıcılara sunmaktadır.

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Yazılım</span> bilgisayarın somut olmayan çalıştırılabilir bileşeni

Yazılım, değişik ve çeşitli görevler yapma amaçlı tasarlanmış elektronik aygıtların birbirleriyle haberleşebilmesini ve uyumunu sağlayarak görevlerini ya da kullanılabilirliklerini geliştirmeye yarayan makine komutlarıdır.

Rumuz veya takma ad; bir kimsenin bilinçli olarak gerçek ismi yerine kullandığı isim. Anlamlı veya tamamen uydurma olabilir. Gerçek ismini herhangi bir nedenle açıklamak istemeyen kişilerin internet dünyası veya gerçek dünyada kullandıkları sahte isimlerdir. Örneğin Güzin Abla ve Haydar Dümen gibi uzman ve köşe yazarlarına mektup gönderen okuyucular, gerçek kimliklerini gizlemek için rumuz kullanırlar.

<span class="mw-page-title-main">Ansiklopedi</span> birçok bilginin sistematik ve çoğu zaman alfabetik bir sıra ile düzenlenmesinden elde edilen tarafsız bir başvuru kaynağı yayın olan bir referans çalışma türü

Ansiklopedi veya diğer adıyla bilgilik, birçok bilginin sistematik ve çoğu zaman alfabetik bir sıra ile düzenlenmesinden elde edilen tarafsız bir başvuru kaynağı yayın olan bir referans çalışma türü.

<span class="mw-page-title-main">.am</span>

.am, Ermenistan'ın İnternet Ülke Alan Kodu (CcTLD) kod harfleridir.

<span class="mw-page-title-main">.cy</span>

.cy, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin internet ülke üst seviye alan adıdır (ccTLD).26 Temmuz 1994'te tahsis edilmiştir. Kıbrıs Üniversitesi tarafından yönetilir. 2019'dan beri ikinci düzey kayda açıktır.

<span class="mw-page-title-main">Sansür</span> konuşmayı veya diğer kamu iletişimini bastırma durumu

Sansür, çeşitli kavramların çeşitli yollarla kontrol altına alınmasıdır. Genelde hükûmet tarafından uygulanır. En somut amacı toplumu korumak ve devletin üzerinde kontrol sağlayacağı şekilde geliştirmektir. Genellikle toplumu etkileyen durumlarda/eylemlerde uygulanır ve ifade özgürlüğünü bastırma amacı güdebilir. Ayrıca, sansür, toplu iletişimden kimi düşünceleri ve konseptleri çıkarma yoluyla algıyı kontrol etme eylemi olarak da nitelendirilebilir. Sansüre uğrayan şeyler tek bir kelimeden başlı başına bir kavrama kadar değişebilir ve değer sisteminden, ahlâkî yargılardan etkilenebilir.

<span class="mw-page-title-main">Komut satırı</span> yazıyla komutlar girilen ve çıktının da yazıyla ifade edildiği bilgisayar arayüz sistemi

Komut satırı, bir bilgisayar kullanıcısının, belirli metinleri (komutları) girerek, bilgisayarla iletişime geçmesini sağlar. Komut satırı arayüzleri; konsol, kabuk, terminal veya uçbirim diye de adlandırılır.

<span class="mw-page-title-main">İnternet</span> elektronik iletişim ağı

İnternet, bilgisayar sistemlerini birbirine bağlayan elektronik iletişim ağıdır. TDK, internet sözcüğüne karşılık olarak genel ağı önermiştir. İnternet yerine zaman zaman sadece net sözcüğü de kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Gazeteci</span> haberler ile diğer bilgileri toplayan, yazan ve dağıtan kişi

Gazeteci, gazetecilik mesleğini icra eden; güncel olaylar, akımlar, konular ve kişiler hakkında veri toplayıp, araştırıp, arşivleyip olabildiğince tarafsız bir şekilde yayımlamaya gayret gösteren kişidir.

Video oyunu türleri belirlenirken sınıflandırmada video oyunlarının mekanikleri, tasarım aşamasında, tasarımcının verdiği kritik kararlar yani daha basit bir şekilde oynanış tarzları esas alınır. Lakin bu sınıflandırma her zaman tutarlı veya sistematik bir yol izleyememiştir. Bunun nedeni kriterlerin, ayrımı yapan kişi ya da kuruma göre farklılık göstermesidir. Tümüyle akademik çalışmaların yürütülmemesinden ötürü kimi zaman keyfi isimlendirmeler de söz konusudur. Buna rağmen dünya genelinde benimsenmiş tür kalıpları da mevcuttur.

<span class="mw-page-title-main">MSN</span>

MSN, Microsoft'un internet tabanlı hizmetlerini yürüttüğü kurumudur. MicroSoft Network kelimelerinin kısaltılmış hâlidir. 24 Ağustos 1995 tarihinde Windows 95 işletim sistemi ile birlikte çıkmıştır ve ilk kez MSN Dial-up adında bir çevrimiçi hizmet olarak başlatıldı. 2006 yılında MSN hizmetlerinin çoğu Windows Live bünyesine katılarak yeniden adlandırılmıştır.

Rotten Tomatoes, film eleştirilerinin, oyuncuların, yönetmenlerin, fragmanların ve sinema haberlerinin yer aldığı bir internet sitesidir. Site kullanıcılara film önerileri göstermek için içerik-tabanlı filtreleme yöntemi uygular. 19 Ağustos 1998 tarihinde, Sehn Duong tarafından açılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Konqueror</span>

Konqueror, KDE projesi kapsamında geliştirilen bir dosya yöneticisi, dosya görüntüleme aracı ve İnternet tarayıcısıdır. KDE'nin 3.5 ve önceki sürümlerinin öntanımlı dosya yöneticisi ve İnternet tarayıcısı olarak kullanılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">İnternet kültürü</span>

İnternet kültürü, sık ve aktif internet kullanıcıları arasında gelişen ve sürdürülen, özellikle internet üzerinden birbirleriyle iletişim kuran çevrimiçi toplulukların üyeleri tarafından oluşturulan bir tür yarı yeraltı kültürüdür. Bu kültür, etkisi bilgisayar ekranları aracılığı ve bilgi ve iletişim teknolojileriyle, özellikle de internet tarafından aracılık edilen bir kültürdür.

İnternet Televizyonu, İnternet üzerinden televizyon yayını. Online Tv olarak da nitelendirilen yayınlar günümüzde yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu yayınlar programlar ve bazı İnternet protokolleri ile sağlanabilmektedir. Klasik yayınlar mms(microsoft media server), modern yayınlar ise rtmp,m3u8(cross domain) ve Ip ile ile yapılan yayınlardır. Yayınlar bir web sayfası aracılığı ile yapılabileceği gibi bunun için hazırlanmış çeşitli programlar kullanılarak yapılabilir. Vlc Tv, Simple Tv ve Canlı Tv Uygulaması, rtmp yayınlarını destekleyen yayınlara örnek gösterilebilir. Microsoft TV, Android TV, Apple TV, Netflix ve büyük medya şirketleri İnternet televizyon göstermekdedir.

PopMatters, popüler kültürün çeşitli yönleriyle ilgili eleştiri ve yorumlar yayınlayan uluslararası bir e-dergi. Müzik, televizyon, filmler, kitaplar, video oyunları, çizgi romanlar, spor, tiyatro, görsel sanatlar, seyahat ve internet gibi kültürel alanlarda eleştiriler, röportajlar, detaylı denemeler yayınlanmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Transfermarkt</span> İnternet sitesi

Transfermarkt, Axel Springer'in sahibi olduğu Alman tabanlı skor, maç sonuçları, istatistikler, transfer haberleri, fikstürler, piyasa değerleri gibi futbol bilgileri içeren bir internet sitesidir. IVW'a göre en çok ziyaret edilen 25 Alman internet sitesinden biridir ve kicker.de'den sonraki en büyük spor internet sitesidir.

Naver, Güney Kore merkezli bir arama motoru ve internet portalıdır. Site, Haziran 1999 tarihinde eski Samsung çalışanları tarafından kurulmuş olup Güney Kore'nin kendi arama motoruna sahip ilk internet portalıdır. Günümüzde Naver Corporation bünyesinde faaliyet göstermektedir.

ISO 639-3:2007 dil adlarının kapsamlı gösterimi için Alfa-3 kodudur. ISO 639 serisindeki dil kodları için uluslararası bir standarttır. Dilleri tanımlamak için üç harfli kodlar tanımlar. Standart, 1 Şubat 2007'de Uluslararası Standartlar Teşkilatı (ISO) tarafından yayınlanmıştır. ISO 639-3, bilinen tüm doğal dilleri kapsamak amacıyla 639-2 alfa-3 kodlarını genişletir.

Ulusal Biyoçeşitlilik Ağı , 2000 yılında Birleşik Krallık'ta kurulmuş, biyoçeşitlilik bilgilerini, NBN'nin veri arama web sitesi olan NBN Atlas aracılığıyla internet de dahil olmak üzere çeşitli ortamlar aracılığıyla kullanıma sunmayı taahhüt eden bir ortak girişimdir.