Cezayir, resmî adıyla Cezayir Demokratik Halk Cumhuriyeti, Kuzey Afrika'da bir ülkedir. 2,381,741 kilometre karelik yüzölçümü ile Afrika'nın yüzölçümü olarak en büyük ülkesi olan Cezayir, dünyanın onuncu, Arap Dünyası ve Afrika Birliği içerisinde ise en büyük ülkedir. Aynı zamanda, 44 milyonluk nüfusuyla da Afrika'nın en kalabalık sekizinci ülkesidir.
Tunus, resmî adıyla Tunus Cumhuriyeti, Kuzey Afrika'da, Akdeniz'e kıyısı olan bir ülkedir. Kurucusu Habib Burgiba'dır. Batısında Cezayir, doğusunda Libya ve Akdeniz, Kuzeyinde de Akdeniz yer alır. Ülkenin güney kısmını Büyük Sahra Çölü kaplar.
Ferit Sadi Melen, Türk bürokrat ve siyasetçi. Türkiye Cumhuriyeti'nin 14. Başbakanı.
İsmet Abdullah Sezgin, Türk siyasetçi. "İsmet Abi" diye anılmış, uzun yıllar Türk siyasetinde birçok görev üstlenmiş ve aynı zamanda Süleyman Demirel'in yakın çalışma arkadaşı olarak bir kariyer sürmüştür.
Nahit Menteşe, Türk avukat ve siyasetçi.
Hüseyin Hüsnü Doğan, Türk siyasetçi. 14 Aralık 1983 - 31 Mart 1989 Tarım, Orman ve Köyişleri, 28 Ekim 1990 - 22 Şubat 1991 Millî Savunma, 7 Mart 1996 - 28 Haziran 1996 tarihleri arasında ise Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanlığı yapmıştır.
Serdar Denktaş, Kıbrıs Türkü siyasetçidir.
Muhammed Gannuşi, Tunus'un eski başbakanıdır. Yasemin Devrimi'nin başladığı 14 Ocak 2011'den itibaren kısa bir süreliğine devlet başkanlığı görevini ifa etmiştir.
Philippe Douste-Blazy Fransız siyasetçidir.
'Ali el-Ureyd Tunuslu siyasetçi, Tunus İçişleri Bakanı ve eski başbakanı.
Alain Savary, Fransız siyasetçi.
Louis de Guiringaud, Fransız diplomat.
Habib Essid, 6 Şubat 2015-27 Ağustos 2016 tarihleri arası Tunus Başbakanı olmuş bir Tunuslu siyasetçi. İkinci Tunus Cumhuriyeti'nin ilk başbakanı olarak kabul edilerek, yeni anayasanın kabulü ile atanan ilk başbakan oldu. Daha önce 2011 yılında İçişleri Bakanı olarak görev yaptı.
Habib Bulares Tunuslu siyasetçi, gazeteci, yazar.
Yusuf Şahid, Tunuslu siyasetçi. 3 Ağustos 2016'da Tunus başbakanı olarak atandı.
Tunus başbakanı, 1800'de makamın kurulmasından 1957'de cumhuriyetin ilanıyla kaldırılmasına kadar Tunus hükûmetinin başıdır. Pozisyon 1969'da cumhuriyetçi sistem altında yeniden canlandırıldı. Tunus'ta başbakanlık makamının ortaya çıktığı 1759 yılından bu yana 43 başbakan görev yaptı.
Hişam el-Meşişi 2020'den Cumhurbaşkanı Kais Said tarafından görevden alındığı 2021'e kadar Tunus başbakanı olarak görev yapan Tunuslu bir politikacı. Başbakanlığına atanmadan önce 2020 yılında İçişleri Bakanı görevini yürüttü.
Tahir Hayreddin Bey,, Osmanlı ve Tunuslu gazeteci ve siyasetçi.
Necla Budin veya Necla Budin Ramazan, Tunuslu bir jeolog ve üniversite profesörü. 11 Ekim 2021 - 2 Ağustos 2023 tarhileri arasında Tunus başbakanı olarak görev yapan Budin, Arap dünyasında ve Tunus'ta başbakanlık görevini üstlenen ilk kadındır. Daha önce 2011 yılında eğitim bakanlığında görev yaptı.
Tunus başbakanı Tunus hükümetinin yürütme organının başıdır. Başbakan, cumhurbaşkanı ile birlikte yürütme organını yönetir ve başbakanın kabinesi ile birlikte Halk Temsilcileri Meclisine, başbakanın siyasi partisine ve nihayetinde yürütme ve yasamanın politikaları ve eylemleri için seçmenlere karşı sorumludur.