İkirenkli
İkirenkli veya bikolor, bayrakbilimde yatay veya dikey iki çizgiye sahip olan bayrakları ifade eder. Bu tür bayrakların üzerinde amblem veya çeşitli semboller bulunabilir. Örneğin Malta bayrağının üst köşesinde bir haç vardır.
İkirenkli veya bikolor, bayrakbilimde yatay veya dikey iki çizgiye sahip olan bayrakları ifade eder. Bu tür bayrakların üzerinde amblem veya çeşitli semboller bulunabilir. Örneğin Malta bayrağının üst köşesinde bir haç vardır.
Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal ve resmî bayrağıdır. Al renkli zemin üzerinde beyaz hilâl ve yıldız ile oluşmuş bayrak ilk olarak 1844 yılında Abdülmecid dönemindeki Tanzimat sürecinde kabul edilmiş, Cumhuriyet döneminde 29 Mayıs 1936'da 2994 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal bayrağı olarak kanunlaşmıştır. 22 Eylül 1983'te 2893 Sayılı Türk Bayrağı Kanunu ile bayrak ölçütleri belirlenmiş ve bayrak son hâlini almıştır.
Malta veya resmî adıyla Malta Cumhuriyeti, Güney Avrupa'da, Orta Akdeniz'de yer alan, Sicilya'nın güneyindeki adalar devleti. Malta takımadaları 3 büyük, 2 küçük adadan oluşur. Büyükleri: Malta, Gozo ve Comino'dur. Takımadalar arasında en büyüğü olan Malta 237 km², Gozo 68 km² ve Comino 2 km² yüz ölçümüne sahiptir.
Bayrak, bir ülkeyi veya kurumu temsil eden renkli kumaş. Genellikle uzun bir sopa veya direğin ucunda salınırlar. Her ülkenin bağımsızlığını simgeleyen bir bayrağı vardır. Bayraklar çoğunlukla diktörtgen şeklindedir ancak bazı istisna durumlarda farklı şekillerde olabilirler.
Kazakistan bayrağı (Kazakça: Қазақстан Республикасының мемлекеттiк туы, Qazaqstan Respublikasynyñ memlekettık tuy), Kazakistan Cumhuriyeti’nin ulusal ve resmî bayrağıdır.
İzmir'in Kurtuluşu, 26 Ağustos'ta başlayan Büyük Taarruz harekâtı sonucu Türk ordusunun Yunan işgali altındaki İzmir'e 9 Eylül 1922'de girmesini belirten tarih terimidir.
Bu listede bağlı oldukları ülkeler ile fizikî bağı olmayan ancak o ülkeye bağlı ve/veya bağımlı bir konumda olan bağımlı topraklar listelenmiştir. Çoğu Avrupa ülkelerinin eski kolonileri olan bu bölgeler, özellikle iç işlerinde özerklik yaşayabilmekte olup, uluslararası hukuk çerçevesinde tam egemenliğe sahip değildirler ve dış işlerinde anakara ülkeye bağlıdırlar.
Haç, birbirlerini dik açı ile kesen iki çizgi veya çubuktan meydana gelen şekil. Şekillerden biri veya her ikisi de ortasından ikiye bölünür. Artı (+) şeklinde veya çarpı (x) şeklinde olabilir.
Deutsche Lufthansa AG, Avrupa'nın 2. en büyük dünyanın ise 9. en büyük havayolu şirketidir. Lufthansa yarı özel yarı kamusal şirket olup Almanya'nın en önemli markalarından biridir. Almanya'nın ulusal havayolu şirketidir. Kendi bünyesinde yaklaşık 100 ülkede 200 çeşit uçuş noktasına ve diğer ortak havayolları ile dünyada yaklaşık 410 uçuş noktasına hizmet sağlamaktadır. 2008 yılında dünyanın en iyi hava yolu şirketi seçilmiştir. Lufthansa'nın filosu Avrupa'nın en büyük havalimanlarından olan Frankfurt Havalimanında bulunmaktadır. Lufthansa AG ayrıca Swiss International Air Lines ve Austrian Airlines'ın sahibidir. Lufthansa 1997 yılından beri her yıl dünyadaki en iyi transatlantik seçilmektedir.
Osmanlı bayrağı, Osmanlı İmparatorluğu'nun varlığı süresince kullandığı çeşitli bayrakları ifade eder.
Sovyetler Birliği bayrağı, Sovyetler Birliği'nin 1922'den 1991'e kadar kullandığı ulusal bayrağıdır. Bayrağın tasarımı çeşitli kaynaklardan türetilmişse de ilk şekli Rus Devrimi sırasında görünmüştür. Zamanla komünist harekete mal olmuş ve günümüzde de çeşitli ülkelerin komünist partilerince kullanılır olmuştur.
Kamu malı, münhasır fikrî mülkiyet haklarının geçerli olmadığı tüm yaratıcı çalışmalardan oluşur. Bu haklar sona ermiş, kaybedilmiş, açıkça feragat edilmiş ya da uygulanamaz hâldedir.
Air Malta, Malta'nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketidir. Şirket Kuzey Afrika ve Avrupa'da 37 uçuş noktasına seferler düzenlemektedir. Filosunda 14 uçak bulunmaktadır. Şirketin merkez ofisi Luqa'daki Malta uluslararası havalimanı'nın binasında iş merkezinin 2. katındadır. 1960'larda ve 1970'lerde selefi Malta havayolları'nın merkez ofisi Sliema'daydı.
Malta Bayrağı, Malta devleti tarafından kullanılan resmi ulusal bayrak.
Malta arması, Malta devleti tarafından günümüzde kullanılan arma. Arma 1988 yılında kabul edilmiş olup armada bir kalkan içine Malta bayrağı yerleştirilmiş olup kalkanın üstünde taştan bir kale, sol köşede zeytin sağ köşede palmiye yaprağıyla çevrelenmiştir.Armadaki zeytin yaprağı barışı, palmiye yaprağı ise geleneksel Malta kültürünü simgeler.Armanın alt köşesinde Maltaca Malta Cumhuriyeti yazmaktadır.
Mavi, çakır veya gök, resim boyamada ve geleneksel renk teorisi ve RGB renk modelindeki üç ana renkler pigmentlerinden biridir. Görünür ışığın tayfı üzerinde menekşe ve yeşil arasında uzanır. Göz yaklaşık 450 ile 495 nanometre arasında baskın dalga boyu olan ışığı gözlemlerken maviyi algılar. Çoğu mavi, diğer renklerin hafif bir karışımını içerir; gök mavisi biraz yeşil içerirken lacivert biraz menekşe içerir. Açık gündüz gökyüzü ve derin deniz Rayleigh saçılması olarak bilinen optik bir etki nedeniyle mavi görünür. Tyndall etkisi adı verilen bir optik etki, mavi gözler 'i açıklar. Havadan perspektif adı verilen başka bir optik etki nedeniyle uzaktaki nesneler daha mavi görünür. Karşıt rengi turuncu'dur.
Kaptan, bir geminin sevk ve idaresinden sorumlu olan en yetkili amir sıfatına sahip olan gemi adamı olup, aynı zamanda hukuken de şirketi gemi personeline ve üçüncü taraflara karşı temsil eden kişi.
1737 Özi Kalesi Kuşatması, Mareşal Burkhard Christoph von Münnich yönetimindeki Rus Ordusu ile kaledeki Hatibzade Yahya Paşa komutasındaki Osmanlı garnizonu arasında Özi şehri yakınındaki kalede gerçekleşmiştir.
Bu sayfa Avrupa'da kullanılan ulusal ve uluslararası bayrakları gösterir.
Malta Cumhurbaşkanı Malta devletinin anayasal olarak başıdır. Cumhurbaşkanı beş yıllık bir dönem için, Anayasayı "korumak, kollamak ve savunmak" için yemin etmesini şart koşan Malta Temsilciler Meclisi tarafından seçilir. Malta Cumhurbaşkanı ayrıca doğrudan veya dolaylı olarak eyaletin her üç şubesinde de ikamet etmektedir. Malta cumhurbaşkanın ayrıca doğrudan veya dolaylı olarak devletin üç erkinde de görevi bulunur. Parlamentonun bir parçasıdır ve yargının atanmasından sorumludur. Yürütme yetkisi sembolik olarak cumhurbaşkanına verilmiştir, ancak uygulamada başbakan tarafından kullanılmaktadır.
Mayotte bayrağı terimi, Afrika kıtasına bağlı bir ada konumunda olup, kıtanın doğu kesiminde, Mozambik Kanalı'nın kuzey bitim noktasında, Mozambik'in açıklarında, Hint Okyanusu'nun batı, Madagaskar'ın ise kuzeybatısında yer alan Fransa Denizaşırı ili olan Mayotte tarafından kullanılan bayrağı tanımlamaktadır. Fransız sömürgesine girdiği dönemden beri Fransa bayrağı göndere çekili olan bu denizaşırı ilin kendine ait de bir bayrağı bulunsa da uluslararası arenada kullanılmamaktadır.