İçeriğe atla

İkinci Bahar (tiyatro)

İkinci Bahar
YazarAlfonso Paso
İlk gösterim2018
ÜlkeTürkiye
Orijinal dilİspanyolca
KonuKuşaklar arası çatışma
TürKomedi

İkinci Bahar, Alfonso Paso'nun eserinden Türkçeye uyarlanan bir tiyatro oyunudur. 2018'de sahnelenmeye başlayan oyunda Cihat Tamer ve Bedia Ener rol almıştır.[1][2] Kadrosuna daha sonra Suzan Aksoy, Kerem Poyraz Kayaalp ve Selin Köseoğlu'nun katıldığı oyun çok sayıda şehirde sahnelenmiştir.[3][4][5][6][7] Yönetmenliğini Serkan Budak yapmıştır.[8]

Oyunun konusu

Oyun, genç kuşak ve daha ileri yaşlılar olmak üzere belli açılardan karşıtlıklar içeren iki kuşağı işlemektedir.[8]

Kaynakça

  1. ^ "İki usta oyuncunun 'İkinci Bahar'ı". Milliyet. 12 Ekim 2018. 2 Ağustos 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2023. 
  2. ^ "Dileğim sahnelerden ayrılmamak". Dileğim sahnelerden ayrılmamak. 27 Şubat 2019. 28 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2023. 
  3. ^ "İkinci Bahar". tiyatrolar.com.tr. 26 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Aralık 2023. 
  4. ^ "İkinci Bahar'a tam not". Çerkezköy Gazetesi. 19 Ocak 2022. 23 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Aralık 2023. 
  5. ^ "İkinci Bahar Expo'da!". Hatay Söz Gazetesi. 8 Ekim 2022. 8 Ekim 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Aralık 2023. 
  6. ^ "'İkinci Bahar' tiyatro oyunu sahnelendi". Gazete Caneri. 9 Nisan 2023. 13 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Aralık 2023. 
  7. ^ "Maltepe'de 7 günde 7 oyun tiyatroseverlerle buluştu". Evrensel.net. 28 Mart 2022. 10 Mayıs 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 13 Aralık 2023. 
  8. ^ a b "İkinci Bahar Ayakta Alkışlandı". Devrim Gazetesi. 17 Aralık 2023. 17 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Aralık 2023. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Haldun Dormen</span> Türk oyuncu ve yönetmen

Ahmet Haldun Dormen, Türk tiyatro oyuncusu ve yönetmeni, oyun yazarı, çevirmen.

<span class="mw-page-title-main">Oktay Arayıcı</span>

Oktay Arayıcı Türk oyun yazarı, senarist, radyo programcısı.

<span class="mw-page-title-main">Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü</span> Devlet destekli Türk tiyatro topluluğu

Devlet Tiyatrosu, Devlet Konservatuvarı Tatbikat Sahnesi’nin bir aşaması olarak, 16 Haziran 1949 tarihinde, "Devlet Tiyatro ve Operası" adıyla kurulmuştur. Konservatuvar’ın kurulduğu 1936 yılından 1947 yılına kadar, Tiyatro Bölümü’nü Alman tiyatro sanatçı ve yöneticisi Carl Ebert yönetmiştir. 1940 yılında, "Tiyatro ve Opera Tatbikat Sahnesi" kuruldu.

Nedim Saban, Yahudi asıllı Türk tiyatro ve dizi oyuncusu, televizyoncu.

<span class="mw-page-title-main">Gülriz Sururi</span> Türk tiyatrocu

Özhan Gülriz Cezzar, Türk tiyatro oyuncusu ve yazardır.

Dilek Türker, Türk tiyatro sanatçısı.

<span class="mw-page-title-main">Engin Günaydın</span> Türk oyuncu

Engin Günaydın, Türk komedyen, sinema, tiyatro oyuncusu ve senaryo yazarı.

<span class="mw-page-title-main">Afife Tiyatro Ödülleri</span> Türkiyede düzenlenen tiyatro ödül töreni

Afife Tiyatro Ödülleri, tiyatro sahnesine çıkan ilk Türk kadın oyuncu Afife Jale anısına İstanbul'da 1996-1997 tiyatro sezonundan beri her yıl Yapı Kredi Bankası dağıtılan sanat ödülüdür.

Nihal Geyran Koldaş, Türk oyuncu ve tiyatro yönetmenidir.

Zerrin Tekindor, Türk ressam ve oyuncu.

<i>Yedi Kocalı Hürmüz</i> müzikal

Yedi Kocalı Hürmüz, Türk mizahının önemli isimlerinden Sadık Şendil tarafından yazılmış eserden senaryolaştırılan seyirlik bir oyundur.

<i>Tehlikeli Oyunlar</i> (oyun)

Tehlikeli Oyunlar, Oğuz Atay'ın aynı adlı romanından sahneye uyarlanmış olan tek kişilik bir tiyatro oyunudur.

Kumbaracı50, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde 2009'dan beri tiyatro ve çeşitli sanat disiplinlerinin etkinliklerini ağırlayan sahne.

<i>Güzel Şeyler Bizim Tarafta</i>

Güzel Şeyler Bizim Tarafta, Berkun Oya'nın yazdığı 85 dakikalık tiyatro oyunu. Farklı kültürel ortamlarda, tamamen farklı dünyalara ait bir şekilde yaşayan iki çiftin başından geçenleri konu alan oyun, ilk kez 2010 yılının Aralık ayında Krek tiyatro topluluğu tarafından sahnelendi. Berkun Oya'nın yönetmenliğini yaptığı bu sahneleme ile Krek, 2011 yılında Uluslararası Heidelberg Tiyatro Festivali'nde büyük ödül kazandı. Oyunda Öykü Karayel, Bartu Küçükçağlayan, Ozan Çelik ve Tülin Özen rol aldı.

<span class="mw-page-title-main">Ahmet Sami Özbudak</span>

Ahmet Sami Özbudak Türk tiyatro yönetmeni, oyun ve roman yazarıdır.

75. Yıl Sahnesi, Ankara'da Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından işletilen bir tiyatro tesisidir. 268 koltuk kapasiteli, küçük sayılabilecek bir salona sahip olan tiyatro binasında, genelde oyuncu kadrosu kalabalık olmayan oyunlar sergilenmektedir. Sadece yetişkinler için değil, çocuklara yönelik de oyunların sahnelendiği tiyatro bu bağlamda geniş bir izleyici kitlesine hitap etmektedir. Kızılay'da Mithatpaşa Caddesi gibi merkezi bir konumda bulunmasından dolayı şehrin her yerinden kolayca erişmek mümkündür.

<span class="mw-page-title-main">Bilge Emin</span>

Bilge Emin, Çevirmen, Yönetmen.

<span class="mw-page-title-main">Baba Sahne</span>

Baba Sahne, İstanbul'un Kadıköy ilçesinin Bahariye semtinde 2017 yılında açılan tiyatro sahnesi ve bu sahnede oyunlarını sergileyen tiyatro topluluğu.

<span class="mw-page-title-main">Murat Mahmutyazıcıoğlu</span>

Murat Mahmutyazıcıoğlu, oyun yazarı, yönetmen ve oyuncu.

Yakup Almelek, Yahudi asıllı iş insanı ve yazar.