İçeriğe atla

İDO Bostancı Terminali

Koordinatlar: 40°57′08″K 29°05′33″D / 40.95222°K 29.09250°D / 40.95222; 29.09250
İDO Bostancı Terminali
İDO terminali
Harita
KonumTürkiye
Koordinatlar40°57′08″K 29°05′33″D / 40.95222°K 29.09250°D / 40.95222; 29.09250
SahipİDO
İşletmeciİDO
Hat(lar)Bostancı-Avşa
Bostancı-Esenköy
Bostancı-Bandırma
Bostancı-Çınarcık
Bostancı-Marmara Adası
Otobüs işletmecileriİETT, İstanbul Ulaşım
Otobüs güzergâhları2, 4, 10B, 16, 16D, 17, 17L, 17S, 19SB, 202, 222, E-9
Bağlantılar TCDD Taşımacılık (Bostancı)
Şehir Hatları (Bostancı)
İETT Otobüs: 2, 4, 10B, 16, 16D, 17, 17L, 17S, 19SB, 202, 222, E-9[1]
İstanbul Minibüs: Bostancı-S.Çeşme Metrobüs, Kadıköy-Bostancı, Bostancı-Kartal, Bostancı-Pendik
Yapı
OtoparkAçık
Bisiklet altyapısıEvet
Engelli erişimiEvet
Diğer bilgiler
Web sitesiİstanbul Deniz Otobüsleri
Tarihçe
Açılış1987

İDO Bostancı Terminali, İstanbul Deniz Otobüsleri'ne ait bir terminaldir. Terminal, Kadıköy'ün Bostancı mahallesinde Çetin Emeç Bulvarı üzerinde 1913 yılında inşa edilen tarihi Bostancı İskelesi'nin bitişiğinde yer almaktadır. İDO, Bostancı'dan İstanbul'daki diğer iskelelere ve Marmara Denizi'ndeki terminallere deniz otobüsü hizmeti sağlamaktadır.[2]

Bostancı Terminali, 1987 yılında açıldı ve Kabataş ve Bakırköy ile birlikte İDO'nun ilk üç terminalinden biri oldu.[3] 1990'larda İDO deniz otobüsü seferlerini büyük ölçüde genişletti ve Bostancı'dan Kartal, Pendik, Yenikapı ve Marmara ve Avşa Adası'na feribot seferleri başladı. Terminal, altı iskele ile bir terminal binasından oluşmaktadır ve terminal binasının içinde bilet gişeleri, bekleme alanları ve kafeler bulunmaktadır. 12 Mart 2019'da Bakırköy-Kadıköy-Bostancı hattı Marmaray'ın açılmasıyla sona ermiştir. 2022'de Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş vapur hattı ve Bostancı-Avcılar hatları açılmıştır.

Kaynakça

  1. ^ "Bostancı Sahil - Duraktan Geçen Hatlar". 5 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2018. 
  2. ^ "2017 Sonbahar Tarifesi". ido.com.tr. 20 Kasım 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2018. 
  3. ^ "Yeni feribot suya iniyor". hurriyet.com.tr. 25 Aralık 1998. 26 Eylül 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 2 Mayıs 2018. 

Diğer İskeleler

Sayı İskeleler
1 Yenikapı
2 Kadıköy
3 Bostancı
4 Pendik
5 Bakırköy
6 Avcılar
↓↓ Kapalı ↓↓
7 Büyükçekmece
8 Beşiktaş
9 Ambarlı

Kadıköy'deki Diğer İskeleler

Sayı İskeleler
1 Kadıköy
2 Bostancı

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Atatürk Havalimanı</span> Türkiyenin İstanbul ilindeki uluslararası bir havalimanı

Atatürk Havalimanı veya eski adıyla Yeşilköy Havaalanı, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan uluslararası havalimanıydı. 1900'lerin başında Türkiye'de ilk hava ulaşımının başlatıldığı yer olan Yeşilköy Havalimanı, 1953 yılında uluslararası hava trafiğine açılmıştır. 29 Temmuz 1985 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün soyadı dönemin Cumhurbaşkanı Kenan Evren tarafından havalimanına verilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Heybeliada</span> Adalar, İstanbul, Türkiyede mahalle

Heybeliada veya Halki, İstanbul'un güneyindeki Prens Adaları'nı kapsayan Adalar ilçesinin 5 mahallesinden biri ve en büyük ikinci adasıdır. Heybeliada üzerindeki tek muhtarlık olan Heybeliada Mahallesi'nin sınırları, adanın sınırlarıyla eş durumdadır. Adada; Heybeliada Deniz Lisesi, Bet Yaakov Sinagogu, Aya Triada Manastırı ve Heybeliada Sanatoryumu gibi kültürel yapılar bulunmaktadır. Coğrafi olarak 140 metreye yaklaşan dört tepeden oluşmaktadır. Ada, yaz-kış nüfusunun en kalabalık, gidiş-gelişin en yoğun olduğu ikinci adadır.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Deniz Otobüsleri</span> İBB tarafından kurulmuş bir şirket

İDO İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. İstanbul'un deniz ulaşımına ve trafik sorununun çözümüne katkıda bulunmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 1987 yılında kurulmuştur. 2005 Mart ayında, TDİ'ye bağlı Şehirhatları İstanbul Deniz Otobüsleri'ne devredilmiştir. İDO günümüz itibarıyla 103 gemi ve 88 iskelesiyle dünyanın en büyük araç ve yolcu deniz taşımacılığı şirketidir.

<span class="mw-page-title-main">Bostancı, Kadıköy</span> Kadıköy, İstanbul, Türkiyede mahalle

Bostancı, İstanbul'da, Kadıköy ilçesine bağlı bir mahalledir. Kadıköy'ün doğu ucunda yer alan Bostancı, sahilden D-100 Karayolu'na doğru yaklaşık 2 kilometre boyunca uzanır. Batıda Suadiye ve Kozyatağı, kuzeyde Ataşehir'e bağlı İçerenköy ve doğuda Maltepe ilçesine bağlı olan Altıntepe ile komşudur. Ayrıca Adalar'a en yakın noktalardan biridir.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul'da toplu taşıma</span> Toplu taşıma ağı

İstanbul'da toplu taşıma, 5712 km²'lik bir alana yayılmış 15 milyondan fazla nüfusa hizmet veren banliyö treni, metro, tramvay, nostaljik tramvay, füniküler, teleferik, otobüs ağı, metrobüs, vapur ve deniz otobüsü gibi çeşitli hizmetlerinden oluşmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Kabataş, Beyoğlu</span>

Kabataş, İstanbul ilinin Beyoğlu ilçesi sınırları içinde, Fındıklı ile Dolmabahçe semtleri arasındaki kıyıyı ve yamaçları kapsayan semt. Resmi mahali yönetim birimi olarak Ömeravni Mahallesi'nin dahilindedir.

<span class="mw-page-title-main">Haydarpaşa</span> İstanbul, Kadıköydeki Haydarpaşa Garı ve çevresine verilen isim

Haydarpaşa, İstanbul ilinin Kadıköy ilçesinde Haydarpaşa Garı ve çevresindeki alana verilen ad.

<span class="mw-page-title-main">Şehir Hatları</span> İstanbul deniz taşımacılığı kuruluşu

Şehir Hatları ya da tam adıyla İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., İstanbul'da deniz yolu ile taşımacılık alanında faaliyette bulunan kamu kuruluşudur.

BUDO - Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi, Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımını sağlamak amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulmuştur.Deniz Otobüsü Seferlerine 23 Ocak 2013 tarihinde başlamıştır. İstanbul-Bursa seferlerinde yolculara İDO dışında bir seçenek daha sunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Feribot</span>

Feribot veya arabalı vapur, taşıt araçlarının taşınmasında kullanılan vapurların genel adıdır. Genellikle şehir içi ya da yakın mesafe araç taşımacılığında kullanılırlar.

<span class="mw-page-title-main">Karaköy İskelesi</span> İstanbul, Beyoğlunda bir iskele

Karaköy İskelesi, İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde bulunan bir iskeledir. İskele, Haliç'te Galata Köprüsü'nün doğusunda yer almaktadır. Şehir Hatları tarafından işletilen iskeleden Eyüpsultan, Kadıköy, Bostancı ve Üsküdar'a giden seferler bulunmaktadır.

İDO Kadıköy Terminali, İstanbul Deniz Otobüsleri'ne ait bir terminaldir. Terminal, 1992 yılında açılmış olup Kadıköy'ün Caferağa mahallesinde Damga Sokak üzerinde yer almaktadır. İDO, Kadıköy'den İstanbul içinde Yenikapı, Bakırköy ve Avcılar iskelelerine; Marmara Denizi'ndeki terminallere deniz otobüsü hizmeti sağlamaktadır. 12 Mart 2019'da Bakırköy-Kadıköy-Bostancı hattı, Marmaray'ın açılmasıyla sona ermiştir.

<span class="mw-page-title-main">İDO Yenikapı Terminali</span> Fatih, İstanbulda bir feribot terminali

İDO Yenikapı Terminali, İstanbul Deniz Otobüsleri'ne ait bir terminaldir. Terminal, 1989 yılında açılmış olup Fatih'in Nişanca mahallesinde Marmara Denizi kıyısında Kennedy Caddesi üzerinde yer almaktadır. İstanbul'un en büyük deniz terminalidir. İDO buradan İstanbul'daki diğer iskelelere ve Marmara Denizi'ndeki diğer terminallere deniz otobüsü hizmeti sağlamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Turyol</span> Feribot operatörü

Turyol, Türkiye merkezli bir vapur işletmecisidir. Şirket, 1995 yılında kurulmuş olup ağırlıklı olarak İstanbul kenti ve çevresine hizmet vermektedir. Şirketin merkezi İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer almaktadır.

İDO Bakırköy Terminali, İstanbul Deniz Otobüsleri'ne ait bir terminaldir. Terminal, Bakırköy'ün Zeytinlik mahallesinde Çetin Emeç Bulvarı üzerinde 1913 yılında inşa edilen tarihi Bakırköy İskelesi'nin bitişiğinde yer almaktadır. İDO, Bakırköy'den İstanbul'daki diğer iskelelere ve Marmara Denizi'ndeki terminallere deniz otobüsü hizmeti sağlamaktadır. 12 Mart 2019'da deniz otobüsü seferlerine durdurulmuştur. Şehir Hatları tarafından 1 Kasım 2022'de Avcılar-Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy hattının hizmete girmesiyle yeniden deniz otobüsü seferlerine açılmıştır. Kış tarifesine geçilmesi dolayısıyla 9 Ekim 2023'te seferler yeniden durdurulmuştur.

İDO Kabataş Terminali, İstanbul Deniz Otobüsleri'ne ait bir terminaldir. Terminal, Beyoğlu'nun Kabataş Bölgesinde Çetin Emeç Bulvarı üzerinde 1913 yılında inşa edilen tarihi Kabataş İskelesi'nin bitişiğinde yer almaktadır. İDO, Kabataş'dan İstanbul'daki diğer iskelelere ve Marmara Denizi'ndeki terminallere deniz otobüsü hizmeti sağlamaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Bostancı İskelesi</span>

Bostancı İskelesi, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bulunan bir iskeledir. İskele, Bostancı'da Kadıköy'ün doğusunda yer almaktadır. Şehir Hatları tarafından işletilen iskeleden Adalar, Kadıköy ve Kabataş'a giden seferler bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">İstanbul Tramvayı istasyonları listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Türkiye'nin İstanbul ilinde hizmet veren İstanbul Tramvayı ve İstanbul nostaljik tramvayı'nın toplam 81 istasyonu vardır. T2 ve T3 nostaljik tramvay hatları ile T4 hattının Cumhuriyet Mahallesi istasyonu hariç istasyonların tamamı engelli erişimine uygundur.

Avcılar'dan geçen ulaşım hatları;

<span class="mw-page-title-main">Bandırma Feribot Terminali</span> Bandırma, Balıkesirde bir feribot terminali

Bandırma Feribot Terminali veya Bandırma İskelesi, Marmara Denizi'ndeki Bandırma Limanı içinde, Bandırma kentinde bulunan bir feribot terminalidir. İstanbul'un güneyindeki Yenikapı'dan Bandırma'ya feribot seferleri yapan İDO tarafından kullanılmaktadır.