Fırat, Güneybatı Asya'nın en uzun ırmağıdır.
Güney Amerika'da bulunan Amazon nehri, Afrika'daki Nil Nehri'nden sonra dünyanın en uzun ikinci nehridir. Büyük Okyanus'a 160 km. mesafede, Peru'daki And Dağları'nın doruklarından doğarak doğuya doğru bir seyir izleyip Atlas Okyanusu'na dökülür. 6.400 km uzunluğundaki Amazon'un taşıdığı su miktarı Mississippi, Nil ve Yangtze nehirlerinin taşıdıkları suların toplamından fazladır. Amazon, yıllık ortalama 180.000 m³/sn olan debisiyle ve suladığı Amazon Havzası'nın büyüklüğü itibarıyla en büyük nehirdir. Denize döküldüğü Atlas Okyanusu kıyılarında genişliği yaklaşık 240 km'dir.
Tuna, Almanya'nın güneyinde Kara Orman bölgesinde Donaueschingen kasabasında Brigach ve Breg nehirlerinin birleşmesiyle meydana gelen nehir.
Missouri, Amerika Birleşik Devletleri'in ortabatısında bulunan bir eyalettir. 6 milyonu aşan nüfusuyla ülkenin en yüksek nüfuslu 18. eyaletidir. Yüzölçümü bakımından ise 21. sıradadır. Adını eyaletin ortasından geçen Missouri Nehri'nden alır.
Mississippi Nehri, Kuzey Amerika'nın en uzun nehridir. Çok büyük bir kısmı ABD (%98.5) ve birazı da Kanada sınırları içinde akar. Kolları olan Missouri ve Jefferson nehirleriyle birlikte toplam uzunluğu 6.275 km'yi bulur ve bu haliyle Nil, Amazon ve Yangtze nehirlerinden sonra dünyanın en büyük 4. nehridir.
Aras Nehri, Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde doğup, Kura Nehri ile birleşerek Hazar Denizi'de dökülen bir nehirdir.
Elbe Nehri, Orta Avrupa'nın en büyük nehirlerinden biri. Çekya'nın kuzeyinde Polonya sınırına yakın 1400 m yüksekliğindeki Krkonoše (Giant) Dağı'nın zirveye yakın bir noktasından doğan nehir Almanya topraklarından geçtikten sonra Kuzey Denizi'ne dökülür. Hamburg'u yüzlerce parçaya ayırarak denize dökülen Elbe sayesinde Hamburg, "dünyada en çok köprüye sahip şehir" unvanını kazanmıştır. Elbe Nehri üzerinde yapılan birkaç köprüde nehir gibi suyla doldurularak turizme kazandırılmak için yeni ulaşım yolları yapılmıştır.
Ganj nehir yunusu ve İndus nehir yunusu Bangladeş, Hindistan ve Pakistan'da bulunan tatlısu ya da nehir yunusları üstfamilyasının iki alttürüdür. 1970'lerden itibaren iki ayrı tür olarak nitelendirilmektedirler. Ganj nehri yunusu çoğunlukla Hindistan'da Ganj Nehri ve kollarında, İndus nehir yunusu da Pakistan'da İndus Nehri'nde bulunur. Ancak 1998 yılında balinalar üzerine yapılan bir taksonomi çalışması sonucunda bu iki yunus tekrar tek tür olarak listelenmiştir. Bu türün adı Ganj ve İndus nehir yunusu ya da daha genel adıyla Hint nehir yunusudur ancak bu iki isim de çok fazla yaygın değildir.
Elbasan veya İlbasan Orta Arnavutluk'ta Elbasan ili'nin merkezidir. Nüfusu 2011 tahminlerine göre 78.703'tür. Şehir İşkomi Nehri'nin yanında yer almaktadır.
Main Nehri, orta Almanya'da 527 km uzunluğunda batıdan doğuya doğru akan ve Ren Nehri ile Tuna Nehrini bağlayan nehirdir. Main Nehri, Bavyera, Baden-Württemberg ve Hessen eyaletleri boyunca akar. Frankfurt kenti, nehrin geçtiği şehirlerin içinde en büyüğüdür.
Drin Arnavutluk'ta akan bir nehirdir. Nehrin iki kolu vardır. Ak Drin ve Kara Drin.
Bistriça veya Akdere, Kosova'nın güneybatısındaki bir nehir koludur. Geçtiği en büyük ve meşhur şehir Prizren'dir.
Cërrik, Arnavutluk'un Elbasan ilinde bulunan bir şehir ve belediyedir. Şehir Elbasan kentinin yaklaşık on kilometre güneybatısında İşkomi Nehri'nin güneyinde yer almaktadır. Yüzölçümü 189.65 km² olan belediyenin nüfusu 2011 yılı itibarı ile 27,445'tir.
İpek Bistriça Nehri, Kosova'da bulunan bir nehirdir. Nehir, 62 km uzunluğunda olup Ak Drin nehrinin sağ koludur ve Kosova'nın güneybatı kesiminde akmaktadır.
İsmi veya İzmid Nehri Arnavutluk'un batısında bulunan bir nehirdir. Nehir, Tiran'ın kuzeydoğusunda birkaç nehrin birleşmesiyle oluşmaktadır. İzmid (Ishëm) köyü ve İzmid Kalesi'nin yakınlarında Adriyatik Denizi'ne dökülmektedir.
Boyana veya Buna Nehri, Arnavutluk ve Karadağ arasında bulunan bir nehirdir. Nehrin kaynağı İşkodra Gölü olup Adriyatik Denizi'ne dökülmektedir.
Bistriça Nehri, Arnavutluk'ta bulunan bir nehirdir. Nehir, 25 km uzunluğunda olup ülkenin güneybatı kesiminde yer almaktadır ve İyonya Denizi'ne dökülmektedir.
Vyosa Nehri ; Yunanistan'daki Pindus Dağları'ndan doğup kuzeybatı yönünde akarak Arnavutluk'un liman şehri Avlonya'da Adriyatik Denizi ile buluşan bir nehirdir. Toplam uzunluğu 272 kilometre olan nehrin ilk 80 kilometresi Yunan topraklarında, diğer 192 kilometrelik kısmı ise Arnavutluk sınırları içerisinde bulunur. Yaklaşık 6.706 km²'lik bir akarsu havzasına sahip olan Vyosa'nın ortalama debisi 195 m³/s'dir. Voidomatis, Sarandapor, Drino ve Shushica nehirleri; Vyosa Nehri'nin ana kollarını oluşturan diğer akarsulardır. Nehrin Yunanistan'da kalan kısmı Vikos-Aoos Millî Parkı tarafından çevrelenirken 15 Mart 2023 tarihinde alınan bir kararla Arnavutluk'taki bölümü de Vjosa Nehri Doğal Yaşam Parkı ilan edilmiştir.
Divjaka-Karavasta Millî Parkı, Batı Arnavutluk'ta, Adriyatik Denizi'ne yakın bir konumdaki Myzeqe Ovası boyunca uzanan bir milli parktır. Park, 222,3 kilometrekare (22.230 ha) alan kaplamaktadır ve sulak alanlar, tuz bataklıkları, kıyı çayırları, taşkın yatakları, ağaçlık alanlar, sazlıklar, ormanlar ve haliçler gibi dikkat çekici özelliklere ev sahipliği yapmaktadır. Parkın önemi ve çeşitli kuş ve bitki türlerine ev sahipliği yapması nedeniyle, uluslararası öneme sahip önemli bir Kuş ve Bitki Alanı olarak tanımlanmıştır.
Gashi Nehri, Arnavutluk'un Kökes ilinde bulunan bir nehirdir. Nehir, Drin Nehri'nin bir yan kolu olup Prokletiye Dağları'nda Dobërdol Geçidi'nden başlayarak güneyde Tropoja havzasında Valbona Nehri'ne dökülmektedir.