İçeriğe atla

İçiyorsam Sebebi Var (Böylesine) / Sevenler Acısın

İçiyorsam Sebebi Var (Böylesine) / Sevenler Acısın
Müslüm Gürses
Yayımlanma1977
TarzArabesk
Süre10:30
DilTürkçe
ŞirketHülya Plak
YönetmenMustafa Sayan (?)
YapımcıMustafa Diker (?)
Müslüm Gürses kronolojisi
Mimar / Of Yarap
(1977)
İçiyorsam Sebebi Var (Böylesine) / Sevenler Acısın
(1977)
Sevmezsen Olmuyor / Yalvarış
(1977)

İçiyorsam Sebebi Var (Böylesine) / Sevenler Acısın bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1977 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştır. Daha sonra bu plaktaki iki şarkının da haklarını Esen Müzik almış ve 2016 yılında Son Dileğim adlı toplama albümde yayımlanmıştır. Bu 45'lik plakta yer alan İçiyorsam Sebebi Var şarkısını Gürses tekrar seslendirmiş ve bu şarkı Esrarlı Gözler albümünün yedek şarkısı olarak bilinmektedir.[1]

Şarkı listesi

# Şarkı Söz Müzik Süre
1İçiyorsam Sebebi Var (Böylesine)Ali TekintüreMustafa Sayan5:07
2Sevenler AcısınMustafa SayanMustafa Sayan5:23

Eleştiriler

  • Hey dergisi: Müslüm Gürses, çalışmalarını öteden beri piyasadan örnekler seçerek yapıyor. Sesi uygun, bazı yetenekleri var. Bunları kendine özgü bir üslupla birleştirip, çalışmalarina taklitten öte bir yön verse, daha başarılı olacağa benzer. "İçiyorsam Sebebi Var" adlı şarki melodi yönünden zayıf. Bazen pes seslerde gezinen sanatçı, bazen yüksek perdelerde ses oyunlarına girişmek zorunda kalıyor. Müzik kulağa hoş gelmediği için bu iniş çıkışlar haliyle dinleyenleri rahatsız etmekte.

Ayrıca bakınız

Kaynakça

  1. ^ "Müslüm Gürses - İçiyorsam Sebebi Var (1980)". YouTube. 4 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Temmuz 2024. 

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses</span> Türk şarkıcı ve oyuncu (1953–2013)

Müslüm Gürses ya da doğum adıyla Müslüm Akbaş, Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncu. Dünya'da "Father of Arabesque", Türkiye'de ise "Arabeskin Babası" ve "Müslüm Baba" olarak tanınmaktadır.

<i>Esrarlı Gözler</i> 1980 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Esrarlı Gözler Müslüm Gürses'in 14 Temmuz 1980'de Emre Plak firmasından uzunçalar olarak çıkardığı albümdür. Emre Plak sonraki yıllarda bu albümü yeniden basmıştır. Türkiye ve Almanya başta olmak üzere tüm dünyaya arabesk tarz müziği tanıtan ve sevdiren en marjinal albümlerden birisidir. Albümdeki bütün müziklerde Mustafa Sayan imzası vardır.

Dert Bende Derman Sende veya dijital platformlardaki kısaltılmış adı ile Dert Bende, Mine Koşan'ın 1972'de yayınladığı "Dert Bende/Sevde Gör" 45'liğinde yer alan şarkısıdır. Şarkının sözü ve müziği Vedat Yıldırımbora'ya aittir. Bir dönem şarkının Orhan Gencebay'a ait olduğu iddia edilmiştir. İstanbul Plak etiketi ile yayınlanmıştır.

<i>Emmioğlu / Ovada Taşa Basma</i> Müslüm Gürses 45liği

Emmioğlu / Ovada Taşa Basma, Müslüm Gürses'in ilk 45'lik plağı olarak bilinmektedir. 1968 yılında Ömür Plak etiketiyle piyasaya sunulmuştur. Bu plakta Müslüm Gürses Emmioğlu ve Ovada Taşa Basma türkülerini söylemiştir. Sözü ve müziği Ekrem Aydostlu'ya ait olarak bilinen Emmioğlu şarkısını Cem Karaca da seslendirmiştir.

<i>Kaybolan Günler / Yarap Al Canımı</i> Müslüm Gürsesin 1973 yılında çıkan 45liği

Kaybolan Günler / Yarab Al Canımı, bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 24 Nisan 1973 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur.

<i>Günahkar Mı Doğdum Bilmem / Kederliyim İçiyorum</i>

Günahkâr Mı Doğdum Bilmem? / Kederliyim İçiyorum, Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1972 yılında Hülya Plak'tan çıkarılmıştır. Bu plakta bulunan iki şarkının da haklarını Esen Müzik almış ve 28 Nisan 2016'da Son Dileğim adlı toplama albümde yayımlanmıştır. Gürses, bu plakta yer alan Kederliyim İçiyorum şarkısını ilk olarak 1980 yılında Emre Plak'tan çıkardığı Esrarlı Gözler albümü için daha sonra da 2003 yılında Bayar Müzik'ten çıkardığı Yanarım albümü için, Günahkâr Mı Doğdum Bilmem? şarkısını ise 1980 yılında Esrarlı Gözler albümü için tekrar seslendirmiştir.

<i>Ben İnsan Değil Miyim / Seni Sevmek İçin Ölmek Mi Lazım</i>

Ben İnsan Değil Miyim / Seni Sevmek İçin Ölmek Mi Lazım, bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1971 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur. Müslüm Gürses'in 300.000 adet satarak rekor kıran ve ilk çıkışını yaptığı plak olarak da bilinen Sevda Yüklü Kervanlar / Vurma Güzel Vurma plağından sonra ikinci çıkışını bu plakla yaptığı söylenmiştir.

<i>Ah (Gel De İçme) / Ölüyorum Kederimden</i> Müslüm Gürses 45lik plağı

Ah / Ölüyorum Kederimden bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1975 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur. "Ölüyorum Kederimden" şarkısı bir Müslüm Gürses klasiği haline gelmiştir.

<i>Ne Geçti Eline / Bir Lokma Ekmek</i> Müslüm Gürsesin bir plağı

Ne Geçti Eline / Bir Lokma Ekmek bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1971 yılında Hülya Plak etiketiyle piyasaya sunulmuştur. Plakta yer alan "Bir Lokma Ekmek" şarkısının haklarını Esen Müzik tarafından alınmış ve 2016 yılında dijital platformlarda yayımlanan Son Dileğim adlı derleme albümde yayımlamıştır.

<i>Adam Mı Oldun / Bal Mısın Şeker Misin</i> Müslüm Gürses 45liği

Adam Mı Oldun / Bal Mısın Şeker Misin, bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1971 yılında Hülya Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur. Bu plakta yer alan Bal Mısın Şeker Misin şarkısının hakları Esen Müzik tarafından alınmış ve 2016'da dijital platformlarda yayımlanan Son Dileğim adlı toplama albümde piyasaya sunulmuştur.

<i>İnsaf / Kahire Resitali</i> 1994 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

İnsaf / Kahire Resitali, Müslüm Gürses'in 26 Nisan 1994'te Uğur Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Gürses'in Uğur Plak firması etiketiyle çıkan ikinci ve son albümüdür. Albümün bütün müziklerinde Uğur Bayar'ın imzası bulunmaktadır.

<i>Talihsizler</i> 1987 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Talihsizler, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.

<i>Maziden Bir Demet</i> 1988 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Maziden Bir Demet Müslüm Gürses'in Ağustos 1988'de Sedef Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albümde Gürses, Çın Çın Plak firması etiketiyle yayımlanan Müslüm Gürses 1 ve Müslüm Gürses 3 - Hani Söz Vermiştin albümlerinde yer alan şarkıları tekrar seslendirmiştir.

<i>Dünya Ne Hale Gelmiş / İsyankar</i> 1978 yılında çıkan Müslüm Gürses 45liği

Dünya Ne Hale Gelmiş / İsyankâr, Müslüm Gürses'in 10 Nisan 1978'de çıktığı söylenen, Çınçın Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan 45'lik plağıdır.

<i>Sevda Yüklü Kervanlar / Vurma Güzel Vurma</i> Müslüm Gürsesin Sevda Yüklü Kervanlar / Vurma Güzel Vurma isimli 45liği

Sevda Yüklü Kervanlar / Vurma Güzel Vurma bir Müslüm Gürses 45'lik plağıdır. 1969 yılında Palandöken Plak firması etiketiyle piyasaya sunulmuştur. Gürses'in bu plak ile ünlendiğini ve ilk çıkışını bu plakla yaptığı söylenmiştir. Bu plağın 300.000 satarak rekor kırdığı bilinmektedir.

Uğur Bayar, Türk söz yazarı, bestekâr ve orkestra şefi ve aranjördür. Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses'in söylediği bilindik birçok şarkı kendisine aittir. Besteci ve yapımcı Burhan Bayar'ın kardeşidir.

Izdırap Yükümdür / Sahte Aşkına Elveda, Müslüm Gürses'in ölümünden sonra yayımlanan dördüncü stüdyo albümüdür. Albümün bir 45'lik plak olduğu ve 1971 yılında "Bestefon Plak" için seslendirildiği söylendi. Albüm Topkapı Plak firması tarafından Ağustos 2020'de dijital platformlarda piyasaya sunuldu.

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses diskografisi</span>

Türk Arabesk ve halk müziği sanatçısı Müslüm Gürses, doğum adıyla Müslüm Akbaş'ın diskografisi, ilk 45'liği olan Emmioğlu / Ovada Taşa Basma ile başlamış ve Çın Çın Plak tarafından yayımlanan 14 şarkılık Müslüm Gürses 1 albümü ile devam etmiştir. Sanatçının yaşamı boyunca 70'ten fazla albümü yayımlanmış olup 40 adet 45'liği yayımlanmıştır. Ayrıca ölümünden sonra da albümleri ve teklileri yayımlanmaya devam etmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Atilla Alpsakarya</span> Elenor Plakın eski sahibi, söz yazarı ve besteci

Atilla Alpsakarya, Elenor Plak'ın eski sahibi, söz yazarı-bestecidir.

Sevmezsen Olmuyor / Yalvarış, Müslüm Gürses'in 1977 yılında Hülya Plak etiketiyle piyasaya sunulan 45'lik plağıdır. 7 Kasım 1977'de çıkarıldığı iddia edilmiştir. Plaktaki iki şarkıda da Mustafa Sayan'ın imzası bulunmaktadır.