Açık içerik, insanların önceden oluşturulmuş ücretsiz bir içeriğe erişerek bu içeriğe atıfta bulunarak, içeriği izinsiz bir şekilde kopyalaması, yayınlaması ve değiştirebileceği ve kullanabileceği bir çalışmayı tanımlar. Ayrıca "serbestçe kullanılabilir" olarak da tanımlanır. İçeriğin tamamını ya da dilediği bir kısmını kullanmak kullanıcıya kalmıştır.
Vikitür viki tabanlı bir Wikimedia Vakfı tarafından desteklenen çevrimiçi bir projedir. Amacı, tüm türler için kapsamlı bir ücretsiz içerik kataloğu oluşturmaktır; proje genel halka değil bilim adamlarına yöneliktir. Jimmy Wales editörlerin derecelerine faks göndermeleri gerekmediğini, ancak gönderimlerin teknik bir izleyici ile toplanması gerektiğini belirtti. Vikitür GNU Özgür Belgeleme Lisansı ve CC BY-SA 3.0 altında bulunabilir.
Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan; özgür, bağımsız, ücretsiz, reklamsız ve kâr amacı gütmeyen bir internet ansiklopedisidir. MediaWiki yazılımı kullanılarak hazırlanmaktadır. Sürekli eklemeler ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacağı varsayılmaktadır.
E-pazarlama, markanın ve yapılan işin tanıtımını yapmak ve tüm pazarlama uygulamalarını desteklemek amacı ile internet, mobil ve interaktif platformların kullanarak yapılan çalışmalardır.
İnternet ilanı veya İnternet reklamı, bir pazarlama ve reklam türüdür. Diğer adlarıyla online marketing, online ilan, dijital ilan, ağ ilanı olarak bilinmekdedir. Çevrimiçi reklamcılık, website reklamıcılığını, sosyal medya reklamıcılığını, uygulama reklamıcılığını, arama motoru pazarlamasını (SEM), E-mail pazarlama, sosyal medya pazarlamasını, sosyal medya içeriği, içerikle pazarlama, pop-up reklam, dijital görüntülü reklamcılık, metin içi reklamcılık, resim içi reklamcılık, etkileşimli reklamcılık, içeriğe dayalı reklamcılık, performansa dayalı reklamcılık ve mobil reklamcılığı içerir. 21. yüzyılda dijital ilanlar reklam panosu, sokak reklamı, radyo reklamı, televizyon reklamı gibi geleneksel reklam türlerinden daha etkili oldu.
LEVEL Türkiye, ilk olarak Çekya'da yayınlanmaya başlayan LEVEL dergisinin Türkiye şubesi olarak yayın hayatına başlamıştır. 1997 yılında Gökhun Sungurtekin'in girişimleriyle M.Berker Güngör tarafından Vogel Burda Yayıncılık tarafından kurulmuştur. Eylül 2007'de Vogel Burda Yayıncılık'ın satın alınması üzerine derginin lisans hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye geçmiştir. Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş., CHIP ve LEVEL dergilerini, Alman Vogel Burda Holding GmbH lisansı ile Eylül 2007 sayılarından itibaren en az 10 yıllığına yayınlama hakkını 1.000.000 € bedel karşılığında satın almıştır.
Instagram, sosyal medyada ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulamasıdır. Uygulama, kullanıcıların medya yüklemesine izin verir. Medyalar filtrelerle, Hashtag'ler ve coğrafi etiketleme ile düzenlenebilir. Gönderiler herkese açık olarak veya önceden onaylanmış takipçilerle paylaşılabilir. Kullanıcılar, diğer kullanıcıların içeriğine etiketlere ve konumlara göre göz atabilir ve trend olan içeriği görüntüleyebilir. Kullanıcılar, içeriklerini kişisel bir beslemeye eklemek için fotoğrafları beğenebilir ve diğer kullanıcıları takip edebilir. Ekim 2010'da kurulduğunda, kullanıcılarına çektikleri bir fotoğraf üzerinde dijital filtre kullanma ve bu fotoğrafı Instagram'ın da dâhil olduğu, sosyal medya servisleri ile paylaşma imkânı tanımıştır. Instagram başlangıçta yalnızca içeriğin 640 piksel ile kare (1:1) en boy oranında çerçeve oranına izin vererek ayırt edildi. 2015 yılında bu kısıtlamalar 1080 piksele yükseltilerek hafifletildi. Servis ayrıca mesajlaşma özellikleri, tek bir gönderiye birden fazla resim veya video ekleme yeteneği ve "hikâye" özelliği ekledi. Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram Nisan 2012 yılında Facebook tarafından 1 milyar dolara satın alındı. 6 Eylül 2012'de Instagram ile Facebook arasındaki anlaşma, 300 milyon dolarlık nakit satın alma fiyatı ve 23 milyon hisse senedi ile resmen kapandı.
Wikivoyage, gezi yerleri ve seyahat konularının gönüllüler tarafından yazıldığı ücretsiz web tabanlı seyahat rehberidir.
Kurgulama, seçme ve bilgi iletmek için kullanılan yazılı, görsel, işitsel film veya medya hazırlama işlemidir. Düzenleme süreci, düzeltme, yoğunlaşmayı, organizasyon ve doğru, tutarlı, doğru ve eksiksiz iş üreten bir niyeti ile yapılan diğer birçok değişiklikler içerebilir.
Picnik Google tarafından 2010 yılında satın alınan çevrimiçi bir fotoğraf düzenleme hizmetidir. Merkezi, Washington, Downtown şehrindedir.
BeingGirl tüketici malları şirketi Procter & Gamble tarafından 2000 yılında oluşturulan ve ergen kızları hedef alan "çocuk dostu" bir web sitesidir. Bilgi ve tavsiye sağlar. Aynı zamanda bir pazarlama aracıdır.
Bir akademik veya bilimsel dergi, belirli bir akademik disipline ilişkin bursun yayınlandığı süreli yayındır. Akademik dergiler araştırmanın sunumu, incelenmesi ve tartışılması için kalıcı ve şeffaf forumlar olarak hizmet eder. Bunlar genellikle akran denetimi veya hakemlidir. [Hakemlilik durumu yayınlanması için gönderilen yazıların önce konuyla ilgili uzmanlara gönderilmesi ve onların yorumları doğrultusunda, editör tarafından ya da yayın kurulunda, yayınlanıp yayınlanmayacağına dair karar verilmesi esasına dayanır. İçerik genellikle özgün araştırma sunan makaleler, inceleme makaleleri ve kitap incelemeleri şeklinde olur. Kraliyet Cemiyeti'nin Felsefi İşlemleri'nin ilk editörü olan Henry Oldenburg'a göre bir akademik derginin amacı, araştırmacılara "bilgileri birbirlerine aktarma, doğal bilgiyi geliştirme ve tüm Felsefe Sanatlarını ve Bilimini mükemmelleştirmenin büyük tasarımına ellerinden geleni yapma" izni vermekdir.
Satış, belirli bir zaman diliminde satılan mal veya hizmet sayısı ile ilgili faaliyetlerdir.
Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM), bir şirketin mevcut ve potansiyel müşterilerle etkileşimini yönetmek için bir yaklaşımdır. Müşterilerle olan iş ilişkilerini geliştirmek, özellikle müşteriyi elde tutmaya ve sonuçta satış büyümesini artırmaya odaklanarak, bir şirket ile müşterilerin geçmişi hakkındaki veri analizini kullanır. Salesforce ve Microsoft Dynamics CRM gibi müşteri ilişkileri yönetimi hizmetleri var.
YouTube'un sosyal etkisi, YouTube sitesinin sosyal etki özellikleridir. Dünyanın en büyük video barındırma web sitesi ve dünya genelinde hem Alexa, hem de SimilarWeb sıralamasında en çok ziyaret edilen ikinci web sitesi olan YouTube, bazı bireysel YouTube videolarıyla birçok alanda sosyal etki yarattı. Son dönemlerde YouTuber, video blogger gibi meslekler, YouTube pazarlaması, YouTube ilişkileri terimleri ortaya çıktı.
Dijital içerik, dijital veri biçiminde bulunan herhangi bir içerik ve yeni medya türüdür. İçerik oluşturma geleneksel ve dijital yöntemlerle aparılır. Dijital ortam olarak da bilinen dijital içerik, belirli formatlarda dijital veya analog depolamada saklanır. Dijital içerik formları, dijital olarak yayınlanan, aktarılan veya bilgisayar dosyalarında bulunan bilgileri içerir.
İçerik oluşturma, bilginin belirli bağlamlarda herhangi bir medyaya ve özellikle dijital ortama katkısıdır. İçerik, reklam, dağıtım, pazarlama veya yayın için önemli hale geldi. Tipik içerik oluşturma biçimleri arasında web sitelerinin bakımı ve güncellenmesi, blog oluşturma, makale yazma, fotoğrafçılık, videografi, çevrimiçi yorum, sosyal medya hesaplarının bakımı, dijital içerikin düzenlenmesi ve dağıtımı yer alır.
Video düzenleme, video çekimlerinin manipülasyonu ve düzenlemesidir. Video düzenleme, video klibi, müzik videosu, fragman, reklam filmi, film yapımı ve televizyon şovları, video reklamları ve video denemeleri de dahil olmak üzere tüm video bilgileri yaptırmak ve sunmak için kullanılır. Video düzenleme, son yıllarda kişisel bilgisayarlar için mevcut olan yazılımları düzenleyerek önemli ölçüde demokratikleştirildi. Video düzenlemek zor ve yorucu olabilir, bu nedenle insanlara bu görevde yardımcı olmak için çeşitli teknolojiler üretilmiştir. İnsanlara video düzenlemenin daha sezgisel ve hızlı bir yolunu sağlamak için kalem tabanlı video düzenleme yazılımı geliştirildi.
Video prodüksiyon veya video üretimi, dijital video ve video içeriği üretme sürecidir. Film yapımına eşdeğerdir, ancak film stoğu yerine dijital olarak kaydedilen görüntüler vardır. Video prodüksiyonunun üç aşaması vardır: ön prodüksiyon, prodüksiyon ve post prodüksiyon. Ön prodüksiyon, filme başlamadan önce video prodüksiyon sürecinin tüm planlama yönlerini içerir. Bu, senaryo yazımı, planlama, lojistik ve diğer idari görevleri içerir. Prodüksiyon, video içeriğini yakalayan ve videonun konularını filme almayı içeren video üretim aşamasıdır. Post prodüksiyon, bu video klipleri video düzenleme yoluyla seçilerek bir birleştirme eylemidir.
Pazarlama yönetimi, örgütsel çalışmalar türüdür. İşletmeler ve kuruluşlar içindeki pazarlama oryantasyonunun, tekniklerinin ve yöntemlerinin pratik uygulamasına ve firmanın pazarlama kaynaklarının ve faaliyetlerinin yönetimine odaklanır.