İçeriğe atla

İçecek karışımı

İçecek karışımları, karışık içecek ve kokteylleri içeren alkolsüz maddelerdir. Karışımlar içeceği seyrelterek içindeki alkolü hacimce düşürür. Karışımlar bourbon viski, bira, şarap, votka, brendi, viski, rom, tekila gibi içecekler ile karıştırılabilir. Lezzetleri değiştirirler, geliştirirler, daha tatlı, daha ekşi veya daha lezzetli hale getirebilirler.[1] Bazı karıştırıcılar içeceğin dokusunu veya kıvamını değiştirerek onu daha kalın veya sulu hale getirir. İçecek karışımları, içeceğin rengini veya görünümünü değiştirerek dekoratif amaçlı da yapabilir. Ayrıca, daha uzun süre dayanması için bir içeceğin hacmini de artırır.[2]

Popüler içecek karışımları

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 19 Eylül 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2020. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 6 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Eylül 2020. 

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Viski</span> Fermente tahıl püresinden yapılma damıtılmış alkollü meşrubat türü

Viski, arpa, buğday, çavdar veya mısırdan damıtılarak yapılan ve meşe fıçılarda dinlendirilerek olgunlaştırılan bir tür damıtılmış alkollü içecektir. İsmi İrlanda ve İskoçya lehçelerinde "yaşam suyu" anlamına gelen "uisge beatha"dan gelmektedir. Viski yapmak için mısır, arpa, çavdar ve hatta karabuğday gibi çeşitli tahıllar kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">İçki</span> Etanol içeren içecek

İçki ya da alkollü içecek, etanol içeren bir içecektir. Likör, viski, cin, votka, rom, tekila, şarap, bira, vermut; dünyada yaygın olarak tüketilen içkilerdendir. Alkollü içeceklerin tarihi'nin Neolitik dönemli erken bir tarihe kadar uzanması düşünülmektedir. Alkollü içeceklerin tüketimi, birçok kültürde önemli bir sosyal rol oynar. Çoğu ülkede alkollü içeceklerin üretimini, satışını ve tüketimini düzenleyen yasalar vardır. Düzenlemeler, yüzde alkol içeriğinin etiketlenmesini ve bir uyarı etiketinin kullanılmasını gerektirebilir. Yasal içki içme yaşı dünya genelinde 15 ile 21 yaş arasında değişir. Bazı ülkeler bu tür faaliyetleri tamamen yasaklıyor, ancak alkollü içecekler dünyanın birçok yerinde yasaldır. Alkolün sağlık üzerindeki olumsuz etkileri birçok ülkelerde önemli sorun hâline gelmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Likör</span> İçkilerin harmanlanmasıyla yapılan alkollü içecek

Likör aromatik tatlandırıcılarla tatlandırılmış, şekerli, meyve ya da türlü bitkilerden veya bunların brandy, cin, rom, votka, viski gibi içkilerle harmanlanmasıyla yapılan alkollü içeceklerin genel adıdır. Likörlü çikolata yapımında çeşitli likörler kullanılır.

<span class="mw-page-title-main">Hint cevizi</span>

Hint cevizi ya da Muskat (Myristica), portakal ağacına benzeyen, anavatanı Banda Adaları olan bir tropik ağaç cinsi ve baharat olarak kullanılan meyvesi. Hindistan cevizi ile ad benzerliği dışında ilgisi yoktur.

<span class="mw-page-title-main">Milkshake</span>

Milkshake, süt, ezilmiş buz, çeşitli meyveler, çikolata, serpinti, çırpılmış krema, krem şanti, yoğunlaştırılmış süt, buharlaştırılmış süt veya vanilya gibi aromaların mikser yardımı ile karıştırılması ile yapılan soğuk bir içecek. Smoothie ve kokteyl ile benzerdir. İngilizce milk (süt) ve shake (sallamak) sözcüklerinin birleştirilmesinden oluşturulan isim, bazı ülkelerde de "frappé" adıyla anılır.

<span class="mw-page-title-main">İçecek</span> içerek tüketilen sıvı gıda

İçecek, içerek tüketilen ve alkollü ve alkolsüz olmak üzere ikiye ayrılan sıvı gıdaların tümü.

<span class="mw-page-title-main">Fransız mutfağı</span> maestro

Fransız mutfağı, Fransa'da geliştirilmiş, zenginliği ve çeşitliliğiyle ünlü, yemek pişirmenin sanatsal yönünü ön plana çıkaran bir ulusal mutfaktır. Fransız mutfağının kökeni Orta Çağına uzanır.

<span class="mw-page-title-main">Endonezya mutfağı</span>

Endonezya mutfağı 17.000'den fazla adadan oluşan Endonezya üzerinde yaşayan binlerce kültürün çeşitliliğinden meydana gelir. Bu nedenle tek bir çeşit Endonezya mutfağı yoktur fakat bölgesel yemek çeşitleri vardır. Endonezya mutfağı Endonezya kültürünün bir yansımasıdır. Yemek pişirme tarzı ve stili bölgeden bölgeye farklılıklar gösterir.

<span class="mw-page-title-main">Tayland mutfağı</span>

Tayland mutfağı Tayland'ın milli mutfağıdır. Birden fazla Güneydoğu Asya geleneğini harmanlamıştır ve hafif hazırlanmış, güçlü aromatik unsurlar ihtiva eden yemekleriyle tanınır. Tayland mutfağında baharatlar çok yaygın kullanılmaktadır. Diğer Asya mutfaklarında olduğu gibi Taylandlı şefler de yemeklerde denge, detay ve çeşitliliğe çok önem verirler. Tayland yemeklerinde, her bir yemekte ya da tüm sofrada, ekşi, tatlı, tuzlu ve acı olmak üzere dört ana lezzetin dengesi gözetilir.

<span class="mw-page-title-main">Kahveli süt</span>

Kahveli süt, kahve şurubu ile sütün karışımından oluşan çikolatalı süt benzeri içecektir. ABD'nin Rhode Island eyaletinin resmi içeceğidir. Kahveli sütün ana maddesi olan kahve şurubu, tatlandırılmış konsantre kahvedir. Öğütülmüş kahveden su ve şekerin geçirilip süzülmesi ile elde edilir.

<span class="mw-page-title-main">Bundaberg Drinks</span> İçecek üreticisi

Bundaberg Brewed Drinks, Bundaberg, Queensland'da bulunan alkolsüz içecek üreticisidir. İşletme bir Avustralya ailesine aittir. 2006 yılından beri Bundaberg, demlenmiş içeceklerini 32 ülkeye ihraç etmektedir. Şirket 1960 yılında kuruldu. Kurucusu Keith Nielson idi, ancak 1968 yılında Flemming ailesi tarafından satın alındı ve oğlu şirketin başkanı olarak kaldı.

<span class="mw-page-title-main">Şişeleme hattı</span>

Şişeleme hatları, bir ürünü, genel olarak bir içeceği, büyük ölçekte şişelere dolduran üretim hatlarıdır. Hazırlanan yiyecekler ayrıca soslar, şuruplar, turşular, yağlar ve sirke gibi şişelenir. PepsiCo ve The Coca-Cola Company şirketlerinin fabrikalarında dakikada minlerce plastik şişede meşrubat sunuluyor.

<span class="mw-page-title-main">Makedon mutfağı</span>

Kuzey Makedon mutfağı Kuzey Makedonya'nın geleneksel mutfağıdır. Balkan mutfağı olarak sınıflandırılan mutfak, Akdeniz ve Ortadoğu etkilerini yansıtır ve diğer Balkan mutfaklarının özelliklerini paylaşır. Ülkenin nispeten ılık iklimi, çeşitli sebzeler, otlar ve meyveler için uygun büyüme koşulları sağlar. Kuzey Makedonya mutfağı süt ürünleri, şarapları ve rakija gibi yerel alkollü içeceklerin çeşitliliği ve kalitesi ile de dikkat çeker.

<span class="mw-page-title-main">Grog</span>

Grog 18. yüzyıldaki İngiliz Amirali Edward Vernon tarafından bulunmuş olan, ilk başlarda içinde rom ve su olan basit bir kokteyldir.

<span class="mw-page-title-main">Hindistan cevizi suyu</span>

Hindistan cevizi suyu, hindistan cevizi içindeki berrak sıvıdır. Erken gelişimde, nükleer gelişme aşamasında hindistan cevizi endospermi için bir süspansiyon görevi görür. Büyüme devam ettikçe, endosperm hücresel fazına olgunlaşır ve hindistan cevizi hamurunun kabuğuna birikir.

<span class="mw-page-title-main">Karışık içecek</span>

Karışık içecekler, iki veya daha fazla bileşenin karıştırıldığı bir içecektir. Bazıları likör ve cin tonik içerir, bazıları içki ve alkolsüz içeceklerdir. Karışık içecekler hazırlanmasında meşrubat, meyve suları, süt, buz küpü ve diğer karışımlar kullanılır.

Kore içecekler listesi, Kore'ye özgü veya Kore ile yakından özdeşleşmiş geleneksel veya modern içecekleri içerir.

<span class="mw-page-title-main">Hazırlanan yemekler listesi</span> Vikimedya liste maddesi

Bu liste hazırlanan yemekler listesidir.

<span class="mw-page-title-main">Bira kokteyli</span>

Bira kokteyli bir kokteyl türüdür. Bira'nın damıtılmış bir içecekle ve likör ile karıştırılmasıyla yapılır. Bu kokteyl türünde ana bileşen biradır. Bira ile meşrubat içeren bir içecek karışımına genellikle shandy denir.

<span class="mw-page-title-main">Bellini (kokteyl)</span>

Bellini, İtalyan beyaz şarabı Prosecco ve şeftali püresi veya şeftali nektarının karışımıyla yapılan bir kokteyl çeşididir. İtalya'nın Venedik şehrinde ortaya çıkmıştır.