Çanakkale, Türkiye'nin kuzeybatısında, Marmara Bölgesi içinde yer alan il. 31 Aralık 2019 itibarıyla Çanakkale ili içerisindeki 12 ilçe ve bu ilçelere bağlı 81 mahallede yaşayan toplam nüfus 542.157 kişidir. Türkiye'de İstanbul ile birlikte, Asya ve Avrupa kıtalarında bulunan ve dolayısıyla boğazı olan iki ilden biridir. Yüzölçümü 9.817 km²'dir. Komşu illeri Edirne, Tekirdağ ve Balıkesir'dir.
Çan, Çanakkale ilinin coğrafi olarak merkezinde bulunan bir ilçedir. Kuzeyde Biga ve Lapseki, doğuda Yenice, batı ve güneyde Çanakkale ve Bayramiç ilçeleri ile çevrilidir. Çanakkale-Balıkesir yolu ilçe sınırlarından geçer. İlçe nüfusu 48.376 ilçe merkezi nüfusu 30.778'dir. Yüzölçümü 887 km²'dir.
Çoğulhan, Kahramanmaraş ilinin Afşin ilçesine bağlı bir mahalledir. Beldenin en büyük özelliği linyit sahalarının üstüne kurulmuş olmasıdır. Türkiye'nin en büyük termik santrali olan Afşin-Elbistan termik santrali bu belde sınırları içerisindedir.
Çömlekçi, Çanakkale ilinin Biga ilçesine bağlı bir köydür.
Hacıköy, Çanakkale ilinin Biga ilçesine bağlı bir köydür.
Yatağan Termik Santrali, Muğla ili Yatağan ilçesinde bulunan termik santraldir. 4.500 GWH yıllık enerji üretimi kapasitesinin yanında 630 MWe kurulu güce sahip olan santral 20.11.1982 tarihinde ilk defa faaliyete geçmiştir.
Kemerköy Termik Santrali, Muğla ili Milas ilçesinde, linyit ile çalışan termik santraldir. Muğla'nın en büyük, Türkiye'nin ise 30. elektrik santrali ve 4. linyit santralidir.
Türkiye'deki kömür, en düşük kaliteli linyittir. fakat Türkiye'nin enerji politikası kömür santrallerini mali olarak desteklemektedir. Türkiye'nin birincil enerjisinin dörtte biri ve elektriğinin üçte biri kömürden elde edilmektedir. Çelik, çimento ve şeker fabrikalar kömür kullanır. Türkiye'de taş kömürü ve doğalgaz ithalatını minimize etmek aynı zamanda artan nüfus ve ekonomi ihtiyacını karşılamak için hükûmet tüm linyit rezervlerini termik santrallerde kullanmak istiyor.
Türkiye'deki kömür yakıtlı elektrik santralleri listesi, Türkiye'de kömürden elektrik enerjisi üreten bütün tesisleri listelemektedir. Türkiye'de 2020'den bu yana elektrik üreten bütün kömür yakıtlı termik santraller aşağıda listelenmiştir.
Afşin Elbistan C Termik Santrali 1800 MW Kahramanmaraş taki Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ)tan önerilen kömür yakan termik santralidir. ₺17 milyar yatırımlı termik santrali açıldığı takdirde ÇED raporunu göre yıllık 61 Mt dan fazla CO2 salması tahmin ediliyor, Türkiye’nin toplam sera gaz emisyonları %10 dan fazla artış gösterecek. Açılırsa Afşin Elbistan C yakın sahadan linyit alacak.
Emba Hunutlu Termik Elektrik Santrali, Adana kenarında 1320 MW kurulu güce sahip termik santrali.
İÇDAŞ Bekirli-2 Termik Santrali, Biga Çanakkale'da bulunan, 1200 MW kurulu güce sahip bir termik santraldir.
İÇDAŞ, bir çelik şirketidir. Türkiye'deki Bekirli Termik Santrali ve İçdaş Çelik Enerji Ulaştırma A.Ş'ye sahiptir.
Seyitömer Termik Santrali Türkiye'de kömür yakan bir termik santraldir.
Soma Kolin Termik Santrali Türkiye'de kömür yakıtlı bir termik santraldir.
Kangal Termik Santrali Türkiye'de kömür yakıtlı bir termik santraldir.
Şırnak Silopi Termik Santrali Türkiye'de kömür yakıtlı bir termik santraldir.
İzdemir Termik Santrali, Türkiye'nin İzmir ilinin Aliağa ilçesinde bulunan ve kömür yakıtlı bir termik santraldir. 4 Nisan 2014'te faaliyete geçmiştir.
Çoban Yıldızı Termik Santraller, Türkiye'deki kömür yakıtlı bir termik santraldir.
Kardemir Termik Santrali Türkiye'de kömür yakıtlı bir termik santraldir.