Hacettepe Üniversitesi (HÜ), 8 Temmuz 1967 tarihinde, 892 sayılı kanun ile Türkiye'nin başkenti Ankara'da kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir. Merkez kampüsü Sıhhiye'de, en geniş yüzölçümüne sahip yerleşkesi ise Beytepe Kampüsü'nde olan üniversitenin toplamda beş adet yerleşkesi bulunmaktadır. Sıhhiye ve Beytepe dışındaki kampüslerde çeşitli meslek yüksekokulları ve araştırma merkezleri bulunmaktadır. 2019 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı binasının da Beytepe Kampüsü'ne taşınması sonucunda Beşevler'deki kampüs tamamen boş kalmıştır. 2020 yılı itibarıyla üniversitenin rektörü, 24 Haziran 2020 tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafından atanmış olan Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran'dır.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, tüm idari ve akademik birimleriyle İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt merkez kampüsünde faaliyet gösteren Türkiye'nin ilk hukuk fakültesidir. Türkiye Barolar Birliği'nin hukuk fakültelerine yönelik 22 ölçütlü değerlendirmesine göre Türkiye'nin en iyi hukuk fakültesidir.
İstanbul Üniversitesi (İÜ), ana yerleşkesi İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan, Türkiye'nin en eski devlet üniversitesidir.
Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa’daki ilk üniversite olarak 11 Nisan 1975 tarihinde "Bursa Üniversitesi" adıyla kurulan, 1982 yılında ise "Uludağ Üniversitesi" adını alan, 2018 tarihinde ise "Bursa Uludağ Üniversitesi" ismini alan ve bünyesinde 15 fakülte, 2 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 4 enstitü, 27 araştırma ve uygulama merkezi ve rektörlüğe bağlı 5 bölümü olan yükseköğretim kurumudur.
Akdeniz Üniversitesi, Antalya'da kurulu bir devlet üniversitesidir. 20 Temmuz 1982 yılında Batı Akdeniz bölgesi Antalya'da kurulmuştur. Türkiye'nin köklü üniversitelerinden biridir. Kampüsünün geniş ve yeşil bir araziye sahip olması ve Konyaaltı Sahili'ne yakınlığı ile Boğaziçi Üniversitesi'nden sonra Türkiye'nin en güzel ikinci kampüsü seçilmiştir.
Koç Üniversitesi, 1993 yılında İstanbul'da eğitime başlamış olan bir vakıf üniversitesidir. Faaliyetlerine 400 öğretim üyesi ve yaklaşık 6900 öğrenciyle devam etmektedir. Üniversite; İnsani Bilimler ve Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Fen, Mühendislik, Hukuk, Tıp ve Hemşirelik Fakülteleri'nde 22 lisans, 32 yüksek lisans ve 26 doktora programı ile eğitim vermektedir.
Erciyes Üniversitesi, Kayseri'de 1978'de kurulan bir devlet üniversitesidir.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kahramanmaraş'ta bulunan devlet üniversitesidir. 11 Temmuz 1992 tarih ve 21281 sayılı Resmî Gazete' de yayımlanan 3837 sayılı yasa ile kurulmuştur.
Selçuk Üniversitesi, 11 Nisan 1975 tarihinde Konya'da kurulmuş olan bir devlet üniversitesidir.
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ),1955 yılında Trabzon'da kurulmuş bir devlet üniversitesidir.
Malta Üniversitesi, Malta'da bulunan bir yükseköğretim kurumudur. Üniversitenin 11.117 öğrencisi bulunmaktadır. Üniversite 1592 yılında kurulmuş bir kamu üniversitesidir.
İstanbul Şehir Üniversitesi, 2008'de Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan ve 30 Haziran 2020'de faaliyetlerine son verilen bir vakıf üniversitesidir.
Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ), eski adıyla Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara'nın beşinci devlet üniversitesi. 27648 Sayı ve 21 Temmuz 2010 tarihli T.C. Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca, 7 fakülte, 1 yüksekokul ve 4 enstitü ile 1 konservatuvarla kurulmuş, 2011-2012 Öğretim yılında öğrenci alımına başlamıştır.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ), Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 23 Nisan 2015 yılında kurulan bir devlet üniversitesidir.
Avrupa Üniversitesi, Kuzey Makedonya'nın Üsküp şehrinde özel bir üniversite.
Üsküp Aziz Kiril ve Metodius Üniversitesi veya Üsküp Aziz Kiril ve Metodiy Üniversitesi Kuzey Makedonya'nın en büyük üniversitesidir. Üsküp'te bulunan üniversite ismini Slavların havarileri olarak kabul edilen ve Slav dilleri arasında yaygınca kullanılan kiril alfabesinin mucitleri olan büyük hristiyan teologları Kiril ve Metodius'dan almaktadır. Üniversite'nin 50,000 üzerinde öğrencisi bulunmaktadır.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), 18 Mayıs 2018 tarihli Resmî Gazete'de yayınlanan KHK ile kurulmuştur. Üniversite bünyesinde 1 enstitü, 6 fakülte, 1 yüksekokul ve 12 meslek yüksekokulu bulunmaktadır. Bu birimler üniversite kurulmadan önce Sakarya Üniversitesi'ne bağlıydı. Üniversite Sakarya Üniversitesi ile aynı yerleşkede yer almaktadır. Meslek Yüksekokulları ise Sakarya iline dağıtılmıştır. Üniversitenin temel amacı, normal üniversitelere nazaran uygulamalı mesleki eğitim amaçlıdır. Ayrıca üniversite Türkiye'de bulunan iki Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nden birisidir.
Stevo Pendarovski, Makedon akademisyen ve siyasetçi. 12 Mayıs 2019 - 12 Mayıs 2024 tarihleri arasında Kuzey Makedonya cumhurbaşkanı olarak görev yapmıştır.
Aerodrom, Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp şehrini oluşturan on belediyeden biridir.
Dimitar Kovačevski, 16 Ocak 2022 - 28 Ocak 2024 tarhileri arasında Kuzey Makedonya başbakanı olarak görev yapan Makedon siyasetçi ve ekonomist.