İçeriğe atla

Özlem Plak

Özlem Plak
EndüstriMüzik & eğlence
TürÇeşitli
KuruluşŞubat 1977
Genel merkezi,
ÜrünMüzik & eğlence
Web sitesiyoutube.com/ozlemplakkaset

Özlem Müzik, 1977 yılında İstanbul'da kurulan bir müzik şirketidir. Türk halk müziği, arabesk, pop ve fantezi tarzlarında albümler yayınlayan şirketten Güler Duman, Gülşen Kutlu, Hale Gür, Müslüm Gürses ve Abdullah Papur başta olmak üzere birçok sanatçının albümleri yayınlamıştır. 2010'lu yıllardan itibaren pop tarzında da albümler yayınlayan şirket aynı zamanda birçok sanatçının ilk albümlerini de yayınlamıştır.[1][2]

Özlem Plak'la çalışan bazı sanatçılar

  1. Abdullah Papur
  2. Ahmet Sarıkaya
  3. Ali Seven
  4. Ankaralı Çoşkun Direk
  5. Barış Bahtiyar
  6. Burak Saykal
  7. Burcu Ulukaya
  8. Cemil Akbey
  9. Ekrem Çelebi
  10. Enver Çakıral
  11. Gökhan Taş
  12. Güler Duman
  13. Gülşen Kutlu
  14. Hale Gür
  15. İbrahim Tatlıses
  16. İbrahim Çağlar
  17. Keşanlı Selim
  18. Mustafa Yavuz
  19. Müslüm Gürses
  20. Nur Ertürk
  21. Peçenekli Süleyman
  22. Rıdvan Sarıca
  23. Sincanlı Fehmi
  24. Tufan Altaş

Kaynakça

  1. ^ "Özlem Plak Kaset". Youtube. 23 Kasım 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Haziran 2023. 
  2. ^ "Özlem Plak". varbiraz.net. 3 Eylül 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 16 Haziran 2023. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses</span> Türk şarkıcı ve oyuncu (1953–2013)

Müslüm Gürses ya da doğum adıyla Müslüm Akbaş, Türk arabesk ve halk müziği sanatçısı, besteci, söz yazarı ve oyuncu. Dünya'da "Father of Arabesque", Türkiye'de ise "Arabeskin Babası" ve "Müslüm Baba" olarak tanınmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Seyhan Müzik</span> Türk müzik şirketi

Seyhan Müzik, 1987 yılında kurulan Türk müzik şirketi.

Dert Bende Derman Sende veya dijital platformlardaki kısaltılmış adı ile Dert Bende, Mine Koşan'ın 1972'de yayınladığı "Dert Bende/Sevde Gör" 45'liğinde yer alan şarkısıdır. Şarkının sözü ve müziği Vedat Yıldırımbora'ya aittir. Bir dönem şarkının Orhan Gencebay'a ait olduğu iddia edilmiştir. İstanbul Plak etiketi ile yayınlanmıştır.

Ulus Müzik veya Ulus Plak, Türk müzik yapım ve dağıtım şirketi. 1990 yılında Unkapanı Plakçılar Çarşısı'nda kuruldu. 1994 yılında ünlü sanatçı Belkıs Akkale'nin müzik şirketi Midas Plak ile birleşerek Ulus Müzik Sanayi A.Ş. adını aldı.

<i>Dost Garip</i> Güler Duman albümü.

Dost Garip, Türk şarkıcı Güler Duman'ın 24 Ekim 1980 tarihinde çıkardığı ilk stüdyo albümüdür. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtlarına Haziran 1980 tarihinde başladı. İki ay süren kayıtlar sonrasında albüm Ağustos 1980 tarihinde tamamlandı. Albümün müzik yönetmenliğini üstlenen Mustafa Karaçeper aynı zamanda albüme bağlaması ile eşlik etti. Henüz 13 yaşında kaydettiği albümünde Aşık İrfani, Aşık Emrah, İbrahim Engin, Kul Mustafa, Karacaoğlan, Haşimi Aslıhak ve Pir Sultan Abdal gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

<i>O Leyli Leyli</i>

O Leyli Leyli, Türk şarkıcı Güler Duman'ın 25 Haziran 1982 tarihinde çıkardığı ikinci stüdyo albümüdür. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlanmıştır. Albümün kayıtlarına Şubat 1982 tarihinde başladı. İki ay süren kayıtlar sonrasında albüm Nisan 1982 tarihinde tamamlandı. İlk albümünde olduğu gibi ikinci albümünde müzik yönetmenliğini Mustafa Karaçeper üstlendi. Albümde Yunus Emre, Karacaoğlan, Davut Sulari, Emir Sultan, Âşık Hüdai, Aşık Emrah, Nuri Üstünses, Kamber Yıldırım ve Ramazan Kartal gibi sanatçıların eserlerini seslendirdi.

<i>Misafir Geldim</i>

Misafir Geldim, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 23 Mart 1987 tarihinde çıkardığı beşinci stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları 1986 yılının Ekim ayında başlamıştır. Üç ay süren kayıtlar Ocak 1987 tarihinde tamamlanmıştır. Albümde Karacaoğlan, Âşık Dertli, Davut Sulari, Muhlis Akarsu, Mahzuni Şerif, Atakan Çelik ve Kemal Can gibi sanatçıların eserlerine yer verildi.

<i>Ya Dost</i>

Ya Dost, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 7 Aralık 1988 tarihinde çıkardığı sekizinci stüdyo albümüdür. 1988 yılında yılının yaz aylarının sonlarına doğru kayıtlarına başlamıştır. Albümün kayıtları yayınlanmadan bir ay önce tamamlanmıştır. Albüm Özlem Plak etiketiyle yayınlandı. Albümün kayıtları Ağustos-Ekim 1988 tarihleri arasında yapıldı. Albümde Aşık Haşimi, İbrahim Engin, Pir Sultan Abdal, Hatice Derebent, Yüksel Yıldız, Ali Baştuğ ve Ali Atıcı gibi sanatçıların eserlerini seslendirdi.

<i>Duygu Pınarı</i> (Vezrana)

Duygu Pınarı (Vezrana), Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 3 Eylül 1991 tarihinde çıkardığı dokuzuncu stüdyo albümüdür. Albüm Duygu Müzik etiketiyle yayınlandı. Mayıs 1991 tarihinde başlayan albümün kayıtları Ağustos ayına kadar sürdü. Üç ay kadar süren kayıtlar sonrasında albüm için on dört parça kaydedildi. Yapımcılığını ve müzik yönetmenliğini Sinan Çelik'in üstlendiği albümde "Mahsus Mahal", "Sürüne Sürüne", "Darıldım", "Gelme Ecel" ve "Gurbet Eller" gibi parçalar ön plana çıktı.

<i>Talihsizler</i> 1987 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Talihsizler, Müslüm Gürses'in 1987 yılında Elenor Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür.

<i>Biz Babadan Böyle Gördük</i> 2000 yılında çıkan Müslüm Gürses albümü

Biz Babadan Böyle Gördük, Müslüm Gürses'in 23 Ağustos 2000'de Ulus Müzik firması etiketiyle piyasaya sunulan stüdyo albümüdür. Bu albümün Müslüm Gürses'in en çok satan albümlerinden olduğu söylenmiştir. Bu albüm sonrası Gürses'in Ulus Müzik firması ile yolları ayrılmış Universal Müzik firmasına transfer olmuştur.

<span class="mw-page-title-main">Müslüm Gürses'in ölümünden sonra yayımlanan şarkıları listesi</span> Müslüm Gürsesin ölümünden sonra yayımlanan şarkıları

Müslüm Gürses'in ölümünden sonra Elenor Müzik firmasından 32, Kadırga Müzik firmasından 17, Topkapı Plak firmasından 2, Bayar Müzik firmasından 1, Seyhan Müzik firmasından da 1 tane olmak üzere Gürses hayattayken resmî olarak yayımlanmamış toplam 53 adet şarkısı yayımlanmıştır.

<i>Nazlı Yara Küskünüm</i>

Nazlı Yara Küskünüm, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 9 Ekim 1987 tarihinde çıkardığı altıncı albümüdür. Albüm Diyar Müzik etiketiyle piyasaya sunuldu. Güler Duman'ın Diyar Müzik etiketiyle piyasaya çıkardığı ilk ve tek solo albümüdür. Haziran-Eylül 1987 tarihleri arasında iki buçuk aylık bir sürede kaydedilen albümde yirmi parça yer aldı. Zülfü Livaneli, Rıza Aslandoğan, Ziya Özbay, Fatih Kısaparmak, Karacaoğlan ve Davut Sulari gibi sanatçıların eserlerine yer verilmiştir. "Ömür Dediğin", "Alim Dost", "Sevdalıyım Ben Bir Cana", "Nenni" ve "Nazlı Yara Küskünüm" gibi parçaların ön plana çıktığı albümde "Erzurum Dağları" adlı uzun hava büyük beğeni toplamıştır.

<i>Türküler Dile Geldi</i>

Türküler Dile Geldi, Türk halk müziği sanatçısı Güler Duman'ın 9 Temmuz 2009 tarihinde çıkardığı on beşinci albümüdür. Albüm, Özdemir Müzik etiketiyle piyasaya çıkmıştır.

<i>Dünya Ne Hale Gelmiş / İsyankar</i> 1978 yılında çıkan Müslüm Gürses 45liği

Dünya Ne Hale Gelmiş / İsyankâr, Müslüm Gürses'in 10 Nisan 1978'de çıktığı söylenen, Çınçın Plak firması etiketiyle piyasaya sunulan 45'lik plağıdır.

Uğur Bayar, Türk söz yazarı, bestekâr ve orkestra şefi ve aranjördür. Müslüm Gürses ve İbrahim Tatlıses'in söylediği bilindik birçok şarkı kendisine aittir. Besteci ve yapımcı Burhan Bayar'ın kardeşidir.

<span class="mw-page-title-main">Atilla Alpsakarya</span> Elenor Plakın eski sahibi, söz yazarı ve besteci

Atilla Alpsakarya, Elenor Plak'ın eski sahibi, söz yazarı-bestecidir.

<span class="mw-page-title-main">Diyar Müzik</span>

Diyar Müzik Yapım, Mayıs 1987 tarihinde Mustafa Karaçeper tarafından kurulan müzik yapım şirketi. Özellikle 1980'li ve 1990'lı yıllarda oldukça aktif olan firmadan ilk olarak Güler Duman'ın Nazlı Yara Küskünüm (1987) adlı albümü yayınlandı. Türk halk müziği türünde albümler yayınlayan şirket Güler Duman, Hasret Gültekin, İsmet Topçu, Erdinç Hasliman, Mustafa Yavuz, Aşık Meçhuli, Gülsen Bütün, Gülizar Akkuş ve Edibe Sulari gibi birçok sanatçının albümlerini yayınladı.

<span class="mw-page-title-main">Duygu Müzik</span>

Duygu Müzik, 1986 tarihinde Sinan Çelik tarafından kurulan müzik yapım şirketi. 1980'li yılların ortasında kurulan şirket 1990'lar ve 2000'lerin başında yayınladığı Türk halk müziği albümleriyle ön plana çıktı. Güler Duman, Musa Eroğlu, Sabahat Akkiraz, Çetin Akdeniz, Özlem Özdil, Bilal Ercan, Sümer Ezgü, Zafer Gündoğdu ve Derdiyok Ali gibi birçok sanatçıyla çalışan şirketin albüm kayıtlarında da birçok müzisyen yer aldı. Duygu Müzikten yayınlanan Güler Duman'ın Güler Duman '94 (1994) ve Bu Devran (1995) albümleri yılın en çok satan Türk halk müziği albümleri olarak büyük başarı sağladı. 1990'lı yılların başından itibaren albümlerdeki eserleri video klip olarak yayınlayan şirketten çıkan albümlerin yapımcılığını Sinan Çelik üstlenmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Özdemir Müzik</span>

Özdemir Müzik veya Özdemir Plak, 1984 yılında İbrahim Özdemir ve Mustafa Özdemir tarafından kurulan müzik yapım şirketi. 1980'li yılların ilk yarısında kurulan şirket 2000'li yılların başına kadar yayınladığı Türk halk müziği tarzındaki albümlerle ön plana çıktı. Abdullah Papur, Mahzuni Şerif, Hakkı Bulut, Seyfi Doğanay, Âşık Gülabi, Ceylan, Müslüm Gürses, Kubat, Sinan Özen, İzzet Yıldızhan, Kızılırmak, Suzan Sümbül, Ufuk Özdemi ve Kemal Kaplan gibi sanatçıların albümlerini yayınladı. 1990'lı yılların ortalarında arabesk ve fantezi tarzında müzik türlerini de yayınlamaya başladı. Şirket 1980'li yılların sonunda solo albümlerin yanı sıra proje ve derleme albümlerde yayınlamaya başladı. 2000'li yılların ortalarından itibaren Şahsenem, Aylin Coşkun, Sevgül Gülmez, Harika Esra ve Sevda Giray gibi pop tarzındaki sanatçıların albümlerini yayınlamaya başladı.