Oğuz Aral, Türk karikatürist. Gırgır dergisinin kurucusudur.
Gırgır Dergisi, 1972'de yayına başlayan, Türkiye'nin en çok satmış kült mizah dergisidir.
Kemal Gökhan Gürses, Türk karikatürist.
Hasan Kaçan,, Türk karikatürist, senarist, film yönetmeni, televizyon sunucusu ve oyuncu.
Suat Gönülay, Türk çizgi romancı.
Gani Müjde, Türk yazar, karikatürist, senarist, yönetmen ve sunucudur. Güngören İzzet Ünver Lisesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Sinema-Televizyon Bölümü mezunudur.
Bülent Üstün, Kötü Kedi Şerafettin karakteriyle tanınan karikatürist.
Cemal Nadir Güler, Türk karikatürist. "Amcabey", "Efruz Bey", "Dalkavuk", "Akla Kara", "Yeni Zengin" gibi tiplerin yaratıcısı.
Daha önceki dönemlerde de örnekleri olmasına karşın, çağdaş karikatür 19. yüzyılda kitle iletişim aracı olarak gazete ve dergilerin yaygınlık kazanmasıyla gelişmiştir. Türkiye'de ortaya çıkışı da bu alandaki gelişmelerle hemen hemen aynı döneme rastlar. Tanzimat döneminden sonra gazete ve dergilerin çoğalması ve baskı tekniklerindeki ilerleme anlatım aracı olarak grafik sanatlarından yararlanmayı da birlikte getirmiş, gazetelerde, dergilerde haberleri anlatan ya da destekleyen çizimler, resimleme çalışmaları görülmeye başlamıştır. Bir süre sonra bu anlatım biçimlerinden batıda olduğu gibi eleştiri ve gülmece amacıyla yararlanma düşüncesi ortaya çıkmış ve uygulanmıştır. Giderek bu işin uzmanı sanatçılar yetişmiş, hatta yalnız bu tür çizimlere dayanan gülmece gazete ve dergileri yayımlanmıştır.
Latif Demirci, Türk karikatürist.
Nuri Kurtcebe, Türk çizgi-romancı ve karikatürist.
Mehmet Çilingir ya da kullandığı takma adla Memo Tembelçizer, karikatür, resimleme ve grafik alanlarında çalışan Türk çizer ve mizahçıdır.
Çılgın Bediş, 8 Temmuz 1996 ile 18 Eylül 1999 tarihleri arasında Kanal D'de, 31 Aralık 2000 - 3 Mart 2001 tarihleri arasında ise Show TV'de yayımlanan gençlik ve komedi türündeki Türk televizyon dizisidir. Başrollerini; Yonca Evcimik, Cenk Torun, Çiçek Dilligil ve Selahattin Taşdöğen paylaşmaktadır. Özden Öğrük, 1976 yılında Gırgır dergisi için çizdiği aynı adlı karakterin maceralarını anlatmaktadır. Ailesi ve dedesiyle aynı evde yaşayan lise öğrencisi Bediş'in arkadaşları ile birlikte yaşadığı olayları konu alır. Dizi, 28 Temmuz 1997 tarihinde ilk sezon finalini yaptı. 23 Eylül - 29 Aralık 1997 tarihleri arasında on bölüm yayımlandı. Ardından oyuncu ekibi ile anlaşmazlıklar yüzünden yayından kaldırıldı. 4 Eylül - 18 Eylül 1999 tarihleri arasında yayımlanmayan üç bölümü yayımlandı ve final yaptı. 31 Aralık 2000 - 3 Mart 2001 tarihleri arasında ise yeniden çekilmeye başlandı ve Show TV'de yayımlandı. Fakat eski ilgiyi görmeyince beş bölüm çekildikten sonra 70. bölümüyle final yaptı. 1990'lı yıllardan 2000'li yılların başına kadar Kanal D'de tekrar bölümlerinin yayımlanmasıyla popülaritesini koruyan Çılgın Bediş, Türk televizyon tarihinin en başarılı gençlik dizilerinden birisi oldu.
Cenk Torun, Türk oyuncudur.
Kemal Aratan Türk karikatürist, çizgiromancı.
Meral Onat Türk kadın karikatür sanatçısı.
Abdülkadir Elçioğlu ya da kullandığı takma isimlerle Aptull, Abdüllica ya da en bilineni Aptülika, Türk karikatürist.
Kişiler
- Bedia Muvahhit, Tiyatro ve sinema sanatçısı.
- Bedia Akartürk, Türk Halk Müziği sanatçısı.
- Bedia Akarsu, Türk felsefeci.
- Bedia Ener, Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı.
- Çılgın Bediş, Özden Öğrük'ün 1976'dan itibaren Gırgır dergisinde çizmiş olduğu bant karikatür ve ona dayanan TV dizisinin adı
Tuncay Akgün, Türk karikatürist ve dergi yöneticisi.
Çılgın Bediş, karikatürist Özden Öğrük'ün 1976'dan itibaren Gırgır dergisinde çizmiş olduğu bant karikatür ve bu karikatürdeki baş karakter. Karikatür bantı halindeki eserin adı zaman zaman Çılgın B şeklinde kullanılmıştır. Karikatürde, Bediş adında, liseyi yıllardır bitirememiş bir genç kız ve yakın çevresindekilerin başından geçen komik olaylar konu edilir.