Tapınak Şövalyeleri, Mabet Şövalyeleri veya Tapınak Tarikatı, tanınmış Hristiyan askerî tarikatlarından biridir. Resmî olarak iki yüzyıl boyunca faaliyette bulunmuşlardır.
İkinci Haçlı seferi, 1147-1149 yılları arasında gerçekleşen Haçlı Seferleridir.
I. Friedrich veya Friedrich Barbarossa, 12. yüzyılda yaşamış Alman kralı ve Kutsal Roma Cermen İmparatoru. Almanya Kralı olarak 4 Mart 1152 tarihinde Frankfurt'ta seçildi ve 9 Mart 1152 tarihinde Aachen'da taç giydi. Pavia'da 24 Nisan 1155'te İtalya Kralı ve 18 Haziran 1155'te Roma'da Papa IV. Adrian tarafından imparator olarak taçlandırıldı. İki yıl sonra, Latince: sacrum ("kutsal") terimi ilk kez onun imparatorluğuyla bağlantılı bir belgede yer aldı. Daha sonra 30 Haziran 1178'de Arles'de Burgonya Kralı olarak resmen taç giydi. Yönetmeye çalıştığı kuzey İtalya şehirleri tarafından Barbarossa olarak adlandırıldı: Barbarossa İtalyancada "kızıl sakal" anlamına gelir; Almanca: Kaiser Rotbart olarak bilinirdi ve bu da İngilizcede "İmparator Kızıl Sakal" anlamına gelir. Daha sonraki Almanca kullanımda bile İtalyanca lakabın yaygınlığı, İtalya seferlerinin onun kariyeri için önemini yansıtmaktadır.
Dorileon Muharebesi, 25 Ekim 1147 tarihinde İkinci Haçlı seferi'nin başlangıcında gerçekleşti. Eskişehir yakınında yapılan bu savaşta Selçuklu Sultanı I. Mesud komutasındaki Anadolu Selçuklu ordusu İkinci Haçlı Seferi'inde iki koldan Anadolu'da ilerlemekte olan ordularından bir kolu olan Alman Kralı III. Konrad komutasındaki çoğunluğu Almanlardan oluşan bir orduyu neredeyse tamamıyla imha etmiştir.
Bertrand de Blanchefort, , 1156'dan 1169'daki ölümüne kadar Tapınak Şövalyeleri'nin altıncı Büyük Üstadıdır. Tarikatın büyük bir reformcusu olarak tanınır.
VII. Louis Genç olarak da bilinir. Öncülü VI. Louis'in oğludur, bu nedenle bu lakabı almıştır. Batı Avrupa'nın en zengin ve güçlü kadını Akitanya Düşesi Eleanor ile evlenmiştir. Bu evlilik geçici bir süre Capet Hanedanı'nın topraklarını Pireneler'e genişletmiştir, bu evlilik Fransa tahtına bir varis üretememiş; iki taraf 1152 yılında anlaşmalı bir şekilde boşanmıştır.
II. Raymond
Şam Kuşatması, İkinci Haçlı Seferi sırasında 24 ile 29 Temmuz günleri arasında gerçekleşmiştir. Mutlak haçlı yenilgisiyle sona erdi ve haçlı seferinin parçalanmasına yol açtı. Papa III. Eugenius ve Bernard de Clairvaux'ın İkinci Haçlı Seferi çağrısına yanıt olarak Kutsal Topraklar'a yürüyen iki ana Hristiyan güce, Fransa kralı VII. Louis ve Almanya kralı III. Konrad komuta etti. Her ikisi de takip eden aylarda Anadolu boyunca yürüyüşleri sırasında felaket ile karşılaştılar ve ordularının çoğu yok edildi. Haçlı seferinin asıl odağı Urfa idi, fakat Kral III. Baldwin ve Tapınak Şövalyeleri'nin tercihi Şam'dı. Akka Konsili'nde Fransa, Almanya ve Kudüs Krallığı'nın önde gelenleri Haçlıların Şam'a yönelmesine karar verdiler.
Robert de Craon ya da Robert Burgundio Haziran 1136'dan ölümüne kadar Tapınak Şövalyeleri büyük üstadı. Craon Ailesinin üyesidir, Craon lordu I. Renaud ile Ennoguen de Vitré'nin oğludur.
Büyük Menderes Muharebesi, İkinci Haçlı Seferi sırasında Aralık 1147'de gerçekleşmiştir. Fransa Kralı VII. Louis'in komutasındaki Fransız haçlı ordusu, Meander'ndeki Anadolu Selçukluları'nın pususunu başarıyla savuşturmuştur.
Eudes de Deuil ya da Odo, Odon(1110 - 18 Nisan 1162), Fransız Benediktin bir keşiş, tarihçi ve İkinci Haçlı Seferi (1147-1149) katılımcısı.
Efes Muharebesi, 24 Aralık 1147 günü İkinci Haçlı Seferi sırasında gerçekleşmiştir. VII. Louis komutasındaki Fransız haçlı ordusu, Efes kentinin hemen dışında Anadolu Selçuklu Devleti tarafından yapılan pusuyu başarılı bir şekilde savuşturmuştur.
Gilbert Horal veya Erail, 1193'ten 1200'e kadar Tapınak Şövalyeleri'nin 12. Büyük Üstadıdır.
Bernard de Tramelay Tapınak Şövalyeleri'nin dördüncü Büyük Üstadıdır.
Roger de Moulins, 1177'den 1187'deki ölümüne kadar Hospitalier Şövalyeleri'nin sekizinci Büyük Üstadıdır. Suriyeli Jobert'in yerini almıştır. Onun halefleri, 1190'da Nablus'un kalıcı Büyük Üstadı Garnier seçilmeden önce, iki geçici usta William Borrel ve ardından Armengol de Aspa idi.
Philippe du Plessis Tapınak Şövalyeleri'nin 13. Büyük Üstadıdır. Fransa'nın Anjou kentindeki Plessis-Macé kalesinde doğmuştur. 1189'da Üçüncü Haçlı Seferi'ne basit bir şövalye olarak katılmış ve Filistin'deki Tapınak Şövalyeleri ile tanıştı. Gilbert Horal'ın ölümünden sonra Büyük Üstat olmuştur. Selahaddin Eyyubi ile I. Richard arasındaki anlaşmanın sürdürülmesine yardım etti. Bu antlaşmanın 1208 yılında yenilenmesinde Töton Şövalyeleri ve Hospitalier Şövalyeleri, I. Adil ile yeni bir barış antlaşması teklifinde bulunmalarını önerdi. Anlaşma Papa III. Innocentius tarafından eleştirilmiştir.
Armand de Lavoie (veya Hermann de Lavoie Périgord Kontlarının soyundan gelen Tapınak Şövalyeleri'nin Büyük Üstadıdır.
Guillaume de Sonnac, 1247'den 1250'ye kadar Tapınak Şövalyeleri'nin Büyük Üstadıdır.
Guillaume de Beaujeu, diğer adıyla Beaujeu'lu William, 1273'ten 1291'deki Akka Kuşatması sırasındaki ölümüne kadar Tapınak Şövalyeleri'nin 21. Büyük Üstadıdır. Filistin'e Büyük Üstatlık yapan son Büyük Üstaddı.
Çalan Kalesi veya Roche-Guillaume, Türkiye'nin Hatay ilinde Belen Geçidi yakınında bulunan Tapınak Şövalyeleri'ne ait bir Orta Çağ kalesiydi.