Atatürk Olimpiyat Stadyumu, İstanbul'da yer alan bir mega stadyumdur. Adını Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ten alan tesis, kapasite olarak ülkedeki en büyük stadyumdur. Olimpiyat oyunlarına hazırlık projesi kapsamında Türk atletizmi ve futboluna hizmet etmesi amacıyla yaptırılmıştır.
Alsancak Mustafa Denizli Stadyumu, önceki adıyla Alsancak Stadyumu, İzmir'in Konak ilçesinde yer alan bir futbol stadyumudur. 1929'da hizmete giren stadyum, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2015'te yıkıldı ve 2017-2021 yılları arasında yeniden inşa edildi.
Ali Sami Yen Stadyumu, İstanbul'un Mecidiyeköy semtinde, Galatasaray Futbol Takımı'nın maçlarını oynadığı ve Galatasaray Spor Kulübü'nün 1 numaralı üyesi Ali Sami Yen'in adını taşıyan eski stadyumdur. Günümüzde stadyumun yerinde DenizBank'a ait Torun Center bulunmaktadır. 15 Ocak 2011'de Ali Sami Yen Stadyumu, maçlarını o zamanki adı Türk Telekom Arena olan Ali Sami Yen Spor Kompleksi'ne devretmiştir.
Ankara 19 Mayıs Stadyumu, 19.209 kapasiteli stadyumdu. Kapasiteye göre Ankara'nın en büyük 4. stadyumuydu. Gençlerbirliği ve MKE Ankaragücü'nün iç saha maçlarına ve resmî kurumlar tarafından düzenlenen tören ve gösterilerde kullanıldı.
Denizli Atatürk Stadyumu, 1987 yılında Denizli'de yapılan stadyumdur. Denizlispor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan stat 18.745 koltuk kapasitelidir. Bu stadyumda ilk maç 1982 yılında Denizlispor ile Eskişehirspor arasında oynandı. İlk gece maçı ise 1996 yılında Denizlispor ile Kocaelispor arasında oynandı. Ayrıca Türkiye'deki ilk tel örgüsüz stadyum olma özelliğini taşır.
Giresunspor Giresun'da ilk olarak 1925, daha sonra 1967 yılında tekrar kurulmuş olan bir spor kulübüdür. 2. Lig'de oynamaktadır. Kulübün lakabı Çotanaklardır. Kulübün futbol şubesi dışında erkek hentbol şubesi de mevcuttur.
İzmir Atatürk Stadyumu, Türkiye'nin İzmir şehrinde yer alan çok amaçlı stadyum. 1971 Akdeniz Oyunları için inşa edilmiştir. Adını ülkenin ilk cumhurbaşkanı olan Mustafa Kemal Atatürk'ten almaktadır. 51.337 kişilik kapasitesi ile ülkedeki en büyük ikinci olimpik stadyumudur. Yerine Yeni İzmir Atatürk Stadyumu yapılması planlanmaktadır 2020 yılında stadyumun Passolig sistemi sökülmüş ve hâlen âtıl vaziyettedir.
Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu veya sponsorluk adıyla Kayseri Rhg Enertürk Enerji Stadyumu, Türkiye'nin Kayseri şehrinde yer alan stadyum. Ülkenin uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapması projesi kapsamında şehir merkezindeki Kayseri Atatürk Stadyumu arazisi karşılığı özel bir şirkete yaptırılan UEFA'nın 4 yıldızlı stadyumlarından biridir.
Türkiye'deki futbol stadyumları listesi, Türkiye'nin çeşitli şehirlerindeki en az 5.000 seyirci kapasitesine sahip futbol stadyumlarının yer aldığı listedir. İstanbul'da yer alan Atatürk Olimpiyat Stadyumu, 74.753 seyirci kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük stadyumudur. Türkiye'de, 50.000 kapasitenin üzerinde toplam dört stadyum bulunmaktadır. Bu stadyumlardan üç tanesi İstanbul'da, bir tanesi de İzmir'de yer almaktadır. Ülkedeki en fazla seyirci kapasitesine sahip stadyumlar da yine İstanbul'da yer almaktadır. Türkiye'de seyirci kapasitesi 5.000 ve üzerinde olan en çok stadyumun en fazla bulunduğu şehir, 17 stadyum ile yine İstanbul'dur.
11 Nisan Stadyumu ya da eski adıyla Şanlıurfa GAP Stadyumu, Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında, Spor Genel Müdürlüğü tarafından inşa ettirilen tam olimpik bir stadyumdur. Koltuk kapasitesi 28 bin 965'tir. Tribünlerin üstü tamamen kapalıdır.
Ali Sami Yen Spor Kompleksi ya da sponsorluk anlaşması gereği Rams Park, İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yer alan çok amaçlı stadyumdur. Galatasaray'ın iç sahadaki futbol maçlarına ev sahipliği yapmaktadır.
Yavuz Selim Stadyumu, 1461 Trabzon FK'nın ve Trabzonspor Kadın Futbol Takımı'nın futbol maçlarını yaptığı stadyumdur. Adını 9. Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim'den alır.
Çaykur Didi Stadyumu ya da eski adıyla Rize Şehir Stadyumu, Çaykur Rizespor'un iç saha maçlarını oynadığı, 14,850 seyirci kapasitesine sahip olan futbol stadyumu. 12 Ağustos 2009 tarihinde, Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe arasında oynanan özel maç ile açılışı yapılmıştır. Stadyum birkaç 1.Lig karşılaşmasında tamamen dolarken genelinde 7,000-13,000 arası taraftara kapı açmıştır, Çaykur Rizespor'un Süper Ligde çıktığı 4 maçta 13,000 taraftar ortalamasının üzerinde bir sayı yakalamıştır. Ayrıca Çaykur Rizespor kulübü bu sezon tahmini rakam ile 7 bin kombine satmıştır.
Samsun 19 Mayıs Stadyumu, Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan akıllı çok amaçlı stadyumdur. 33.919 koltuk kapasitesiyle Samsunspor'un iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır. Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan ve 2017'de tamamlanan stadyum adını Mustafa Kemal'in Samsun'a çıktığı gün olan 19 Mayıs'tan almaktadır.
Kocaeli Stadyumu ya da diğer popüler adıyla Kocaeli Arena, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde futbol başta olmak üzere spor müsabakaları için inşa edilmiş olan stadyum. 34.829 seyirci kapasiteli 54 locası olan stadyumun açılışı, 1 Eylül 2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir.
Şenol Güneş Spor Kompleksi, kısaca Akyazı Stadyumu veya sponsorluk anlaşması gereği Papara Park, Trabzon'un Ortahisar ilçesi, Akyazı mahallesinde yer alan bir futbol stadyumudur. Süper Lig kulüplerinden Trabzonspor'un maçlarına ev sahipliği yapmaktadır. Stadın kapasitesi 41.131 kişiliktir. Stat, denize dolgu yapılan bir alanda inşa edildi ve inşaatı yaklaşık üç yıl sürdü.
Spor Toto Akhisar Stadyumu ya da diğer adıyla Akhisar Arena, Manisa'nın Akhisar ilçesinde bulunan stadyumdur. Stadyum başta futbol olmak üzere çeşitli spor müsabakaları ve etkinlikler için mimar Adnan Kazmaoğlu tarafından tasarlanmıştır. Stadyum, 12.139 seyirci kapasitelidir ve on yıllığına aylık maç başına 10 bin₺ karşılığında Akhisar Belediyespor'a kiralanmıştır.
Giresun'da spor, Türkiye'nin Giresun ilinin spor tarihçesini, spor kulüplerini, önemli spor tesislerini konu almaktadır.
Kastamonuspor (1942), resmî adıyla Kastamonu 1966 Spor Kulübü ya da sponsorluk adıyla GMG Kastamonuspor eski adıyla ise Tosya Belediyespor, 1942 yılında Kastamonu'da kurulan futbol kulübü. 2. Ligde mücadele etmektedir.
Gürsel Aksel Stadyumu, tam adıyla Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi, İzmir'in Konak ilçesinde bulunan 20.040 izleyici kapasiteli çok amaçlı stadyumdur. Ev sahibi Göztepe futbol takımının eski stadı ve eski tesisleri olan ana merkez yıkılarak aynı arazi üzerine inşa edildi. Temel atma işlemleri 9 Eylül 2017 tarihinde yapıldı. 26 Ocak 2020 tarihinde Beşiktaş maçı ile açıldı. Koltuklu kapasitesi 20.040 olan stadyum, kale arkasındaki koltukların kaldırılmasıyla 25.000 kişilik kapasiteye sahip olmaktadır.