İçeriğe atla

Çiçek sepeti

Bir çiçek sepeti, canlı çiçekler veya bitkiler için kutu şeklinde bir tür çiçek kabıdır. Bazı türleri asılı sepet şeklindedir.[1]

Sepet yapımında ahşap, tuğla, pişmiş toprak, metal, cam elyafı, vinil ve hücresel PVC kullanılabilir.

Fotolar

Kaynakça

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 2 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Eylül 2020. 

Ayrıca bakınız

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Bonsai</span>

Bonsai, özel tekniklerle ağaçların saksılar içinde budanarak, bodurlaştırarak, şekil verilerek yetiştirilmesi sanatıdır.

<span class="mw-page-title-main">Arı</span> zar kanatlılardan, bal ve bal mumu yapan bir böcek

Arı, zar kanatlılar takımına ait Apoidea familyasını oluşturan tüm böcek türlerine verilen isimdir.

<span class="mw-page-title-main">Flamingo çiçeği</span>

Flamingo çiçeği, yılanyastığıgiller (Araceae) familyasından uzun sapları ve belirgin damarlı koyu yeşil yaprakları ile kırmızı, turuncu ve beyaz renkli büyük çiçek tablaları olan bitki türü.

<span class="mw-page-title-main">Açelya</span>

Açelya, Ericaceae (fundagiller) familyasının ormangülü (Rhododendron) cinsinden bazı bitki türlerine verilen ad.

<span class="mw-page-title-main">Gardenya</span>

Gardenya, ismini İskoçyalı botanikçi Alexander Garden'dan alan bir çiçek cinsi.

<span class="mw-page-title-main">Küpe çiçeği</span> Onagraceae familyasından Fuchsia cinsini oluşturan 100 türü bulunan bitki cinsi

Küpe çiçeği, küpe çiçeğigiller (Onagraceae) familyasından Fuchsia cinsini oluşturan 100 türü bulunan bitki cinsidir. Büyük bölümünün anayurdu Amerika'nın tropikal bölgeleridir. Kırmızı, mor, pembe, beyaz renkte çiçekler açarlar.

<span class="mw-page-title-main">Tezhip</span> süslemeli el yazması

Tezhip kelimesi, Arapça zeheb (altın) kökünden türemiş olup, ‘altınlamak’ anlamına gelir. Çoğulu olan “tezhibat” “altınlama süslemeler” demektir. Tezhip günümüzde daha çok İslam kökenli kitap bezeme sanatlarına verilen addır. Tezhip sanatını icra eden erkeklere müzehhip kadınlara müzehhibe adı verilir.

<span class="mw-page-title-main">Menekşe</span> genellikle mor renkte çiçek

Menekşe, menekşegiller (Violaceae) familyasına bağlı Viola cinsini oluşturan çoğunlukla saksılarda yetiştirilen bitki türlerinin ortak adı. 400 ile 500 arası türü bulunmaktadır. Dünyanın birçok yerinde yetişebilmekle beraber en çok kuzey yarımkürede yetişir. Ayrıca Hawai ve Güneydoğu Asya'da da yetişebilir. Doğada aydınlık, fakat gölgede ve nemli bölgelerde yetişir.

<span class="mw-page-title-main">Mum çiçeği</span>

Mum çiçeği, Apocynaceae familyasından Hoya cinsinden ılıman bölgelerde saksı çiçeği olarak yetiştirilen bir bitki türlerinin ortak adı. Uzun ama kendini taşıyamayan gövde (sap) yapar. Yaprakları 6–7 cm uzun ve 3–4 cm genişlikte kalın ve sert, yeşilden kahverengiye dönen renkte olup, üzeri parlaktır-mumlu gibidir.

<span class="mw-page-title-main">Çan çiçeği</span>

Çan çiçeği (Campanula), çan çiçeğigiller (Campanulaceae) familyasından bir, iki ya da çok yıllık bitkilerin ortak adı. Adlarını çiçeklerinin çan şeklinde olmasından alır. Latince'de Campanula küçük çan anlamına gelir. Çiçekleri için bahçelerde ve saksılarda süs bitkisi olarak yetiştirilir.

<span class="mw-page-title-main">Siklamen</span>

Siklamen veya tavşan kulağı, Primulaceae familyasından Cyclamen cinsini oluşturan yaşam alanı orman açıklıkları ve kayalık alanlar olan çok yıllık yumrulu bir bitki türlerini ortak adı.Tavşankulağı, buhurumeryem, Mormilik şeklinde de adlandırılır.

<span class="mw-page-title-main">Japon gülü</span> Bitki

Japon gülü ya da diğer adıyla Çin gülü, ebegümecigiller (Malvaceae) familyasından Doğu Asya kökenli saksı ve bahçe süs bitkisi türü.

<span class="mw-page-title-main">Çift ipte düğme</span>

Çift ipte düğme, iki ip üzerinde, o iki ipin oluşturduğu, sepet örgülü / saç örgülü görünüşlü cevizimsi bir düğümdür.

<span class="mw-page-title-main">Ruanda arması</span> Ulusal arma

Ruanda arması, Afrika ülkesi Ruanda tarafından kullanılan resmî devlet armasıdır. Arma, ülkede 01 Ocak 2002 tarihinde ülke bayrağı, ulusal marşı ile birlikte armanın da değiştirilmesi sonucu ülkenin resmî arması olarak kabul edilmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Saksı</span>

Saksı, çiçek ve diğer bitkilerin yetiştirildiği ve sergilendiği bir konteyner. Genelde pişmiş topraktan yapılır. Saksı günümüzde plastik, tahta, taş, bazen dönüşümlü malzemeden de üretilebilmektedir. Alt kısmında fazla suyun akması için delikler bulunur ve tabak şeklinde bir altlığı vardır. Bu altlık deliklerden akan suyun dışarı taşmasını engeller. Bazı saksılar otomatik sulama sistemi ile, bir rezervuar kullanılarak yapılmıştır.

<span class="mw-page-title-main">Çiçek buketi</span> kesilip düzenlenmiş çiçek kümesi

Bir çiçek buketi veya çiçek demeti, yaratıcı bir aranjmandaki buket türü ve çiçek koleksiyonudur. Evlerin veya kamu binalarının dekoru için çiçek buketleri düzenlenebilir veya elde taşınabilir. Butik ve çiçek dükkanlarında bulunur. Saksı konteynerde de olabilir. Elde tutulan buketler, nosegay, hilal ve basamaklı buketler dahil olmak üzere çeşitli popüler şekil ve stillere göre sınıflandırılır. Çiçek buketleri genellikle doğum günleri veya yıldönümleri gibi özel günler için verilir. Düğünlerde de yaygın olarak kullanılmaktadırlar. Ev dekorasyonu için vazolarda veya saksılarda düzenlenmiş buketler, geleneksel veya modern tarzlarda düzenlenebilir. Kültüre göre, kullanılan çiçek türlerine sembolizm eklenebilir. Ayrıca çiçek buketleri yapay çiçeklerden oluşabilir.

<span class="mw-page-title-main">Meyve buketi</span>

Meyve buketi,, buket şeklinde bir meyve düzenlemesidir. Meyve, çiçek ve yaprak şeklinde kesilir ve çubuklarla düzenlenir. Tam bir düzenleme bir buket çiçek gibi görünüyor. Tipik olarak, alıcıya evinde veya işyerinde bir meyve buketi verilir. Genellikle bu buketler, alıcıların diyabetik, vegan, vejetaryen, glüten intoleransı veya buğday intoleransı gibi ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılacaktır. Yaygın meyve buketi ürünleri elma, enginar, avokado, muz, peynir, üzüm, liçi, mango, portakal, papaya, ananas, nar, çilek ve çikolata içerir.

<span class="mw-page-title-main">Kelebek çalısı</span>

Kelebek çalısı, adını kelebekleri üzerinde çekmesinden alan Çin kökenli bir çiçekli bitkidir. Kelebek Çalısı 3-4 metreye kadar boylanabilir ve çiçekleri 20–25 cm uzunluğa ulaşabilir. Kelebek Çalısının salgıladığı polen ve koku çok sayıda arı cinsini ve değişik kuş türlerini üzerine çekmesini sağlar. 100'den fazla türü olan Kelebek Çalısının yaprakları genellikle uzun, altı gri-yeşil renkte, çiçekleri kokulu salkım şeklinde ve lila rengindedir.

<span class="mw-page-title-main">Çiçek kutusu</span>

Bir çiçek kutusu, kutu şeklinde bir kap türüdür. Genellikle dışarıya, pencere ve eyvana yerleştirilir. Canlı bitki ve çiçekleri sergilemek için kullanılır, ancak aynı zamanda otlar veya diğer yenilebilir bitkileri yetiştirmek için de kullanılabilir.

<span class="mw-page-title-main">Asılı sepet</span>

Bir asılı sepet, dekoratif bitkiler için kullanılan bir kapsadır. Tipik olarak binalardan asılır, sokak mobilyası olarak kullanılır. Asılı sepetler normalde, içindekileri tutmak için geçirimsiz, genellikle plastik astarlı telden yapılır. Tipik olarak, papatya, turnagagası, küpe çiçeği ve lobelia gibi bitkileri içerebilirler.