Tahran, İran'ın başkenti, Tahran Eyaleti'nin merkezi ve 18 milyonu aşan metropol nüfusuyla İran'ın en büyük kentidir. Hazar Denizine yaklaşık 100 km uzaklıkta, Elburz Dağlarının güney yamaçlarında bulunur.
Konya Yolu, Ankara'nın birkaç ana çıkış yolundan biridir. Resmi kayıtlarda Mevlânâ Bulvarı olarak anılmaktadır. Şehrin içinde kalan kısmı AŞTİ'den başlayarak Gölbaşı'na kadar devam eder. Yol Or-An, Balgat, Çukurambar gibi semtlerin de çıkış yoludur. Yoğun trafiğine rağmen son dönemde yapılan alt ve üst geçitler ile daha modern bir görünüme kavuşmuştur. Konya Yolu aynı zamanda Gölbaşı'na gelmeden Dikmen ve İncek semtlerine bağlanmaktadır. İncek'te TED Koleji ve Atılım Üniversitesi de dahil olmak üzere birçok eğitim kurumu bulunduğundan, bu kurumlara gidiş-gelişlerde Konya Yolu sıklıkla kullanılmaktadır. Konya ve Adana'ya giden devlet karayollarının başlangıcı Konya Yolu'dur. Ankara'nın diğer ana çıkış yolları şunlardır: Samsun Yolu, Eskişehir Yolu, İstanbul Yolu ve Kırıkkale Yolu.
Toruń, Polonya'nın kuzey kesiminde Vistül Irmağı üstündedir. Haziran 2014 sayımlarına göre şehirde 203.148 kişi yaşamaktadır. Mikolaj Kopernik'in doğum yeri olan bu Orta Çağ şehri, UNESCO Dünya Tarihî Miras Sit Alanı listesinde yer almaktadır.
Trafik, insanların, hayvanların ve taşıtların kara, hava, deniz, demir yollarındaki hareketleridir.
Otoyol 30, diğer adıyla İzmir Çevre Yolu, İzmir şehir içinden geçen otoyol özellikli çevre yoludur. Bu yol çift yönlü olup yön başına üçer şeritten toplam altı şeride sahiptir.
D.010, Türkiye'nin kuzeyinde yapılmış bir devlet yoludur.
Trafiğin gerek sağdan gerek soldan aktığı bölgelerde esas amaç trafiği bir düzene koymaktır. Trafik akışı çoğunlukla temel kurallara göre düzenlenir. Böylece birbirine çok uzak bölgelerde bile aynı kurallar geçerlidir. Buradaki niyet trafik kazalarının önüne geçebilmektir.
D.400, Türkiye'de bir devlet kara yoludur.
Tesuc, İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nde şehir.
Serab, İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nde şehir.
Malekan, İran'ın Doğu Azerbaycan Eyaleti'nde şehir.
Batı Berlin, siyasi unsurlar yüzünden oluşmuş ve 1949'dan 1990'a kadar var olmuş bir eksklavdı. Batı Berlin sadece bugünkü Berlin'in batısındaki bölgeyi kapsıyordu ve Doğu Berlin ve Alman Demokratik Cumhuriyeti ile sınırlarını paylaşıyordu. Şehrin batısı 1945'te oluşan Amerikan, İngiliz ve Fransız sektöründen oluşuyordu. Siyasal olarak bu sektörler Batı Almanya'ya bağlıydı ama yine de bu bölgeler özel statülere sahipti, çünkü bu bölgelerin yönetimi Müttefik Devletler tarafından yapılıyordu. Doğu-Berlin'de Sovyetler tarafından işgal edilmişti ve böylece Sovyet sektörü olmuştu, Doğu Berlin böylece Sovyetler yönetimi altına girdi ve bütün Berlin'in Doğu Almanya'nın başkenti olması talep edildi. Bu talep Batılı Müttefikler tarafından reddedildi ve Berlin'in yönetiminin dört işgalci güçleri tarafından gerçekleştirilmesi istendi. Sovyetler'in ve Batılı Müttefikler'in siyasal nedenler yüzünden anlaşamaması nedeniyle kent bölündü ve Berlin Duvarı'nın 1961'de yapılmasıyla şehir resmen duvarlar tarafından bölünmüş oldu. Berlin duvarı'nın 1989'da yıkılmasıyla şehir yeniden birleşti.
Samsun Yolu, Ankara Akköprü'de Et Balık Kavşağı'ndan başlamaktadır. Mamak'a kadar Turgut Özal Bulvarı, Mamak'ta 19 Mayıs Bulvarı adını alan yol Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) yol ağından itibaren Samsun Devlet Karayolu olarak adlandırılmaktadır. Samsun Yolu, devamı olan Konya Yolu'yla birlikte Ankara şehiriçi ulaşımında mini çevre yolu görevi görmekte ve önemli bir trafik yükü taşımaktadır. Elmadağ, Samsun, Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Kayseri ve Sivas'a gidenler bu yolu kullanmaktadır.
Doğu Midlands Birleşik Krallık'ın İngiltere ülkesinde 9 resmi yerel bölge'den biridir. Londra dışında bulunan diğer İngiltere bölgeleri gibi East Midlands'da da seçilmiş bir bölge meclisi ve idaresi bulunmamaktadır. Bu bölgenin idaresi için merkezi devlet daireleri bölgede Leicetershire Kontluğu'nda Leicester şehrine yakın olan Melton Mowbray kasabasında bulunmaktadır.
D.140, Türkiye'de bulunan bir devlet kara yoludur.
D.260, Türkiye'de bulunan bir devlet kara yoludur.
D.965, Türkiye'nin doğusunda bulunan bir devlet kara yoludur.
Moskova Çevre yolu veya MKAD (МКАД), Rusya'nın başkenti Moskova'yı çevreleyen bir çevre yoludur. Çevre yolunun uzunluğu 108.9 km olup 10'u kavşak olmak üzere 35 adet çıkış bulunmaktadır.
Bayraklı Tünelleri, eski adıyla Karşıyaka Tünelleri, Türkiye'nin İzmir ilinin Bayraklı ve Bornova ilçeleri arasında inşa edilen kara yolu tünelleridir. Otoyol 30 üzerinde yer alan tüneller, 19 Ocak 2007'de trafiğe açıldı. 320 m ve 317 m uzunluğundaki Bayraklı-1 ile 1.865 m ve 1.876 m uzunluğundaki Bayraklı-2 tünelleri, tehlikeli madde taşıyan araçlar tarafından kullanılamamaktadır.
Avrupa E-yolu E4 İsveç'ten Finlandiya sınırına giden, toplam uzunluğu 1.590 kilometre olan bir otoyoldur. Finlandiya'da bulunan kısmı sadece Tornio şehrindedir ve sadece 1 kilometre (0,62 mi) uzunluğundadır. İsveç kısmı, İsveç'in çoğundan geçer ve genellikle İsveç'in kara yolu omurgası olarak kabul edilir, çünkü en büyük şehirlerinin birçoğunun çevresinden ve başkent Stockholm'den geçer.