İçeriğe atla

Çankaya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi

Koordinatlar: 39°49′10.25″K 32°33′52.22″D / 39.8195139°K 32.5645056°D / 39.8195139; 32.5645056

Çankaya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, 1997 yılında Ankara'da kurulmuştur.[1] Fakültedeki tüm bölümlerin eğitim dili İngilizcedir. Çankaya Üniversitesi'nin Turkuaz kampüsünde eğitim vermektedir.

Fakültenin dekanı Prof. Dr. Billur Kaymakçalan'dır.

Bölümler

İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü

Fakültenin ilk açılan bölümlerinden birisidir. Bölüm başkanı Prof. Dr. Aysu Aryel Erden'dir. Turkuaz Kampüsü'nde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Matematik-Bilgisayar Bölümü

Fakültenin ilk açılan bölümlerinden birisidir. Bölüm başkanı Prof. Dr. Billur Kaymakçalan 'dır. Turkuaz Kampüsü'nde faaliyetlerini sürdürmektedir.

2013 yılında bölümün lisans eğitimi yeni öğrenci alımına kapatılmıştır. Yüksek lisans öğrenci alımı devam etmektedir.

Mütercim Tercümanlık Bölümü

Fakültenin ilk açılan bölümlerinden birisidir. Bölüm başkanı Doç. Dr. Ertuğrul Koç'tur. Turkuaz Kampüsü'nde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Psikoloji Bölümü

Fakültenin yeni bölümlerindendir. Bölüm başkanı Yardımcı Doç. Dr. Aslı Göncü'dür. Turkuaz Kampüsü'nde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Kaynakça

  1. ^ "Genel Bilgiler - Çankaya Üniversitesi". Çankaya Üniversitesi. 22 Ağustos 2011. 14 Ocak 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Nisan 2012. 

Dış bağlantılar

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Boğaziçi Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu devlet üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi (BOÜN), İstanbul'da yer alan bir devlet üniversitesi.

<span class="mw-page-title-main">Bursa Uludağ Üniversitesi</span> Bursada kurulu devlet üniversitesi

Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa’daki ilk üniversite olarak 11 Nisan 1975 tarihinde "Bursa Üniversitesi" adıyla kurulan, 1982 yılında ise "Uludağ Üniversitesi" adını alan, 2018 tarihinde ise "Bursa Uludağ Üniversitesi" ismini alan ve bünyesinde 15 fakülte, 2 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 1 konservatuvar, 4 enstitü, 27 araştırma ve uygulama merkezi ve rektörlüğe bağlı 5 bölümü olan yükseköğretim kurumudur.

<span class="mw-page-title-main">Yıldız Teknik Üniversitesi</span> İstanbulda kurulu devlet üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), İstanbul, Türkiye'de yer alan; 1911 yılında Kondüktör Mekteb-i Âlîsi adıyla kurulmuş devlet üniversitesidir.

<span class="mw-page-title-main">Sakarya Üniversitesi</span> Sakaryada kurulu devlet üniversitesi

Sakarya Üniversitesi, 3 Temmuz 1992 tarihinde 3837 sayılı kanun ile Türkiye'nin Sakarya ilinde kurulmuş bir devlet üniversitesidir. Resmi olarak 1992 tarihi kuruluş tarihi olarak kabul edilse de geleneksel olarak Sakarya Üniversitesinin kuruluş tarihi 1970 yılındaki Sakarya Mühendislik ve Mimarlık Yüksekokulu'nun kuruluş tarihi olan 1970 yılı olarak görülmektedir.

<span class="mw-page-title-main">TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi</span> Ankarada kurulu vakıf üniversitesi

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin bir iştiraki olan Türkiye Odalar ve Borsalar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından 2003 yılında Ankara'da kurulmuş bir vakıf üniversitesidir. Üniversitenin kurulmasına ilişkin karar 1 Temmuz 2003 tarihli ve 25155 sayılı resmî gazetede yayınlanmıştır. TOBB ETÜ'yü Türkiye'deki diğer üniversitelerden ayıran en büyük farklılık Ortak Eğitim programıdır. Ortak eğitim programı sayesinde mezun olduğunda iş tecrübesi bulunan bireyler yetiştirmeyi öngören üniversite 2004–2005 eğitim-öğretim yılında Mühendislik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi olmak üzere 3 fakültedeki, 7 bölüme alınan 270 öğrenciyle eğitim-öğretime başlamıştır. TOBB ETÜ, öğrenci almaya başladığı ilk dönemde öğrenciler tarafından en çok tercih edilen ilk 5 üniversite arasına girmiştir.

<span class="mw-page-title-main">Çankaya Üniversitesi</span> Ankarada kurulu vakıf üniversitesi

Çankaya Üniversitesi, Sıtkı Alp Eğitim Vakfı tarafından 9 Temmuz 1997 tarih ve 4282 sayılı yasa ile kurulmuştur. İlk öğrencilerini aynı yıl 1997-1998 akademik yılı için kabul etmiştir. Balgat ve Eskişehir Yolu 29. km’de olmak üzere iki kampüsü bulunmaktadır. Üniversitenin Merkez kampüsünün alanı, 70.000 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda yaklaşık 440.000 metrekaredir. Dünya standartlarında kaliteli yükseköğretim hedefini esas alan Çankaya Üniversitesinde eğitim dili Hukuk Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü hariç İngilizcedir. Çankaya Üniversitesinde, 5 fakülte, 23 bölüm, 3 programlı 2 meslek yüksekokulu ile iki enstitüde lisans ve lisansüstü eğitim verilmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Kore dili ve edebiyatı</span>

Kore Dili ve Edebiyatı Kore dili ve edebiyatını öğretmek amacıyla eğitim veren bir akademik birimdir. Türkiye'de bu alanda eğitim veren üç üniversite bulunmaktadır:

<span class="mw-page-title-main">Sinop Üniversitesi</span> Sinopta kurulu devlet üniversitesi

Sinop Üniversitesi, 5662 Sayılı "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda ve Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanlarının Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye Ekli Cetvellerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"la kurulan ve 28 Mayıs 2007 tarihinde 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan, 17 yeni üniversiteden biridir. Sinop ilinde bulunmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi</span> Barolar Birliğine göre Türkiyenin en iyi hukuk fakülteleri sıralamasında 3. olan hukuk fakültesi

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi (MÜHF) Marmara Üniversitesine bağlı olarak İstanbul'un Kadıköy ilçesindeki Göztepe Yerleşkesinde eğitim veren hukuk fakültesidir.

<span class="mw-page-title-main">Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi</span>

Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 1997 yılında Ankara'da kurulmuştur. Fakültedeki tüm bölümlerin eğitim dili İngilizcedir. Çankaya Üniversitesi'nin Turkuaz kampüsünde eğitim vermektedir.

Çankaya Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü, Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne bağlı bir bölümdür. Fakültenin ilk açılan bölümlerinden birisidir.

Çankaya Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü, Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne bağlı bir bölümdür. Fakültenin ilk açılan bölümlerinden birisidir. Bölüm ilk olarak 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılında eğitim-öğretim faaliyetine başlamış, ilk mezunlarını 2005 yılında vermiştir. Eğitim dili İngilizcedir. Bölüm başkanı Prof. Dr.Halil Tanyer Eyyuboğlu'dur. Turkuaz Kampüsü'nde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bölümün başlıca araştırma konuları;

  1. Elektromagnetik dalga yayılımı ve saçılması
  2. Mikrodalga ve radar antenleri
  3. Telekomünikasyon/CDMA/WCDMA
  4. Optik kanallar ve atmosferik türbülans
  5. Serbest uzay optik iletişim (FSO)(Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teknogirişim Sermaye Desteği almıştır.)

Çankaya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü, Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne bağlı bir bölümdür. Fakültenin ilk açılan bölümlerinden birisidir. Eğitim dili İngilizce olup, lisans programı Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 1 Mayıs 2013 tarihinden geçerli olarak iki sene boyunca akredite edilmiş ve First Cycle EUR-ACE etiketi verilmiştir. Merkez Kampüs'de faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca bölümde yüksek lisans programı da bulunmaktadır. Bölüm başkanlığı görevini Prof. Dr. Fetih Yıldırım yürütmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Çankaya Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü</span>

Çankaya Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü, Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne bağlı bir bölümdür. Fakültenin yeni bölümlerindendir. Bölüm 2011 yılında 10 tam burslu, 30 yarı burslu ve 10 burssuz olmak üzere toplamda 50 öğrenci almıştır. Eğitim dili İngilizce olup bölüm başkanlığı görevini Prof. Dr. Sıtkı Kemal İder yürütmektedir. Merkez Kampüs'de faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca bölümde yüksek lisans programı da bulunmaktadır.

Çankaya Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü, Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne bağlı bir bölümdür. Bölüm 2011 yılının Eylül ayında 10 tam burslu ve 40 yarı burslu olmak üzere toplamda 50 öğrenci alarak eğitim öğretim hayatına başlamıştır. 2017-2018 eğitim-öğretim yılı itibarı ile bölüm başkanı Doç. Dr. Ziya Esen'dir. Turkuaz Kampüsü'nde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Çankaya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü, Çankaya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne bağlı bir bölümdür. Fakültenin yeni bölümlerindendir. Temmuz 2024 itibarıyla bölüm başkan vekili Doç. Dr. Seda Selçuk'tur. Turkuaz Kampüsü'nde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Çankaya Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü, Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne bağlı bir bölümdür. Fakültenin ilk açılan bölümlerinden birisidir. Bölüm başkanı Prof. Dr.M.Harun BATIRBAYGİL'dir. Balgat Kampüsü'nde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Çankaya Üniversitesi Mimarlık Bölümü, Çankaya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne bağlı bir bölümdür. Fakültenin yeni bölümlerinden birisidir. Bölüm başkanı Yard. Doç. Dr. Cengiz Özmen'dir. Balgat Kampüsü'nde faaliyetlerini sürdürmektedir.

Çankaya Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü, Çankaya Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'na bağlı bir bölümdür. Eğitim dili İngilizce olan Bankacılık ve Sigortacılık ön lisans akademik programı dört dönemdir ve toplam iki yıllık bir süreyi kapsamaktadır. Meslek Yüksekokulunun yeni bölümlerindendir. Turkuaz Kampüsü'nde faaliyetlerini sürdürmektedir.

<span class="mw-page-title-main">Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi</span> Edebiyat fakültesi

Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi veya kısaca HÜEF; Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak eğitim veren 16 fakülteden bir tanesidir. Beytepe Kampüsü'nde, birkaç bloktan oluşan büyük bir binada konumlanmıştır.