Patlıcan reçeli, Anadolu'da özellikle de Akdeniz Bölgesi ve Iğdır'a ait olan yöresel bir reçeldir.
Yeşil incir reçeli veya incir reçeli, Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Malzeme seçilirken henüz ham, küçüklü incirler seçilir. Gelenekse Trakya mutfağında bulunur.
Ayva reçeli, Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Gelenekse Trakya mutfağında bulunur.
Taze ceviz reçeli veya ceviz reçeli Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Ceviz reçeli yaz aylarında henüz olgunlaşmamış yeşil cevizlerle yapılır. Kuzey Kafkas mutfak kültürün de yer alır.
Turunç reçeli Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır.Turunç kabukları ile yapılır.Antalya Turunç Kabuğu Reçeli Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Bergamot reçeli, Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır.Bergamot kabukları ile yapılır.Antalya Bergamot Kabuğu Reçeli Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Çilek reçeli, Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Gelenekse Trakya mutfağında bulunur.
Mayıs çileği reçeli, Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Geleneksel Karadeniz Bölgesi mutfağında bulunur. Fragaria vesca,yabani çilek ya da dağ çileği adı ile de bilinen çilekten yapılır. Kocayemiş farklı bir bitkidir.
Kocayemiş reçeli, Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Kocayemiş den yapılır.Fragaria vesca,yabani çilek ya da dağ çileği adı ile de bilinen çilekten farklı bir bitkidir.
Gül reçeli, Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Geleneksel Isparta mutfağında mutfağında bulunur. Kokulu güllerden yapılır. Isparta gülü tercih edilen gül çeşididir. Gül Reçeli Sivas'ta kırmızı gül adı verilen ve güzel kokan gül ile yapılır.
Elma reçeli, Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Elma reçeli yapmaya elverişli elma çeşitleri, küçük, sert, kokulu olanlardır.
Şeftali reçeli, Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Şeftali kullanılarak hazırlanır.
Vişne reçeli, Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır.
Domates reçeli, Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür.
Kayısı reçeli, Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır.
Kekreyemiş reçeli, Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür.Baltık ülkelerinde yapılan bir reçel türüdür. Kekreyemiş ile yapılır.Kuzey, Orta ve Doğu Avrupa'da, daha çok İskandinavya, the Baltık ülkeleri, Almanya, Avusturya, İsviçre, Çekya, Polonya, Slovenya, Slovakya, Romanya, Rusya, Ukrayna gibi ülkelerde sevilen bir reçeldir.
Armut reçeli, Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır.
Hambeles reçeli veya Murt reçeli, Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Likapa reçelinden farklıdır. Myrtus communis bitkisinin meyvesinden yapılır.
Likapa reçeli veya Yaban mersini reçeli, Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Hambeles reçelinden farklıdır. Vaccinium myrtillus bitkisinin meyvesinden yapılır. Doğu Karadeniz ' de Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde likapa reçeli yapılır.
Hurma reçeli, Türk mutfağında yer alan bir reçel türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır.