İçeriğe atla

Çırağan Caddesi

Çırağan Caddesi
Uzunluğu1550 metre (1.55 kilometre)
Trafik durumuAraç ve yaya
Trafik akışıSağ
Başlangıç noktasıBeşiktaş
Bitiş noktasıOrtaköy
KonumBeşiktaş, İstanbul

Çırağan Caddesi, İstanbul, Beşiktaş ilçesinde bulunan, Beşiktaş Meydanı'ndan Ortaköy'e kadar uzanan cadde.

Caddenin her iki yanında sıralanmış yaşlı kavak ağaçları bulunmaktadır. Cadde üzerinde İstanbul'un önemli yapılarından olan eski adliye binası (Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi yerleşkesi), Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü, Four Seasons Hotel (Atik Paşa Sarayı), Beşiktaş Anadolu Lisesi, Çırağan Sarayı, Ziya Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Galatasaray Üniversitesi ve Kabataş Erkek Lisesi bulunmaktadır. Beşiktaş'tan Ortaköy'e giderken caddenin sol tarafında Yıldız Parkı ve parkın girişinde Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü ile Küçük Mecidiye Camii bulunmaktadır. Beşiktaş Kaymakamlığı da cadde üzerinde bulunan önemli kamu binalarından biridir.

Cadde 3 şeritli olup sabah vakitlerinde 2 şeridi Ortaköy-Beşiktaş hattı, akşam saatlerinde ise Beşiktaş-Ortaköy hattı kullanmaktadır.

Ulaşım

Otobüs Hatları

İlgili Araştırma Makaleleri

<span class="mw-page-title-main">Beşiktaş</span> İstanbul ilçesi (Avrupa Yakası)

Beşiktaş, İstanbul ilinin bir ilçesidir. Adını İstanbul'un en eski semtlerinden biri olan Beşiktaş semtinden alır. 8,4 km uzunluğunda sahili olduğu İstanbul Boğazı'nın Rumeli yakasında yer alan ilçe batıda Şişli ve Kâğıthane, güneybatıda Beyoğlu, kuzeyde Sarıyer ilçeleriyle komşudur. Yüzölçümü 18 km², nüfusu ise 2019 ADNKS verilerine göre 182.649'dur.

<span class="mw-page-title-main">Çırağan Sarayı</span> Türkiyenin İstanbul ilinde bulunan tarihi saray

Çırağan Sarayı, İstanbul'un Beşiktaş ilçesinde, Çırağan Caddesi üzerinde bulunan tarihi saray.

Barbaros Bulvarı, İstanbul Beşiktaş'ta, Beşiktaş Meydanı'ndaki, Anayol kavşağından başlayarak Yıldız'dan geçip Zincirlikuyu'ya kadar, oldukça dik bir meyille ve düz bir hat olarak çıkan geniş cadde.

<span class="mw-page-title-main">Feriye Sarayı</span>

Feriye Sarayı ya da Feriye Sarayları, İstanbul Boğazı kıyılarında günümüzdeki Beşiktaş semtiyle Ortaköy semti arasında Çırağan Caddesi boyunca uzanan Osmanlı saraylarının eski adıdır. Saraylar günümüzde çeşitli kurumlar tarafından eğitim amacıyla kullanılmaktadır.

<span class="mw-page-title-main">Mecidiyeköy</span> Şişli, İstanbul, Türkiyede mahalle

Mecidiyeköy, İstanbul ilinin Şişli ilçesine bağlı bir mahalledir. Şişli ile Esentepe semtleri arasında, Büyükdere Caddesi'nin iki yanında, ağırlıklı olarak kuzey kesiminde yer alır.

Esentepe, İstanbul ilinin Şişli İlçesi'ne bağlı mahalle. Zincirlikuyu'nun batısında ve Zincirlikuyu Mezarlığı'ndan itibaren güneye doğru uzanır.

<span class="mw-page-title-main">Merkez, Şişli</span> Şişli, İstanbul, Türkiyede mahalle

Merkez, İstanbul ilinin Şişli ilçesine bağlı bir mahalledir. Şişli semti ayrıca bulunduğu ilçeye de adını vermiştir. Semtin adı burada oturan ve şiş yapımıyla uğraşan bir aileden gelmektedir. Burada bir konak yapan bu aileden dolayı bölgeye önce Şişçilerin Konağı, sonra da Şişlilerin Konağı denmiş ve zamanla da bu ad sadece Şişliye dönüşmüştür. Halâskârgazi Caddesi boyunca ve özellikle caddenin batı kesiminde, içerilere Bomonti'ye doğru uzanır. Şişli Merkez mahallesi dışında Cumhuriyet, Meşrutiyet ve 19 Mayıs mahallelerinin Halâskârgazi Caddesi'ne yakın kesimleri üzerine de yayılır. Semt kuzeyde Mecidiyeköy, kuzeydoğuda Fulya, doğuda Teşvikiye-Nişantaşı, güneyde Osmanbey, Pangaltı, batıda Feriköy, Bomonti ve kuzeybatıda Okmeydanı semtleri ile sınırlıdır.

<span class="mw-page-title-main">Sinanpaşa, Beşiktaş</span> Beşiktaş, İstanbul, Türkiyede mahalle

Sinanpaşa, İstanbul ilinin Beşiktaş ilçesindeki bir mahalle. Mahallenin bulunduğu bölge 17.yy'dan önce Beşiktaş semti olarak anılmaktayken; Beşiktaş semtinin Galata beldesine bağlanması ile birlikte günümüzdeki ismini almıştır. Cihannüma, Türkali, Vişnezade semtleri ve İstanbul Boğazı ile çevrilidir. Adını aldığı Sinan Paşa Camii, Barbaros Hayreddin Paşa Türbesi ve meydanı ile İstanbul Deniz Müzesi semt sınırları içindedir.

<span class="mw-page-title-main">Büyükdere Caddesi</span>

Büyükdere Caddesi, İstanbul, Avrupa Yakası'nda, Şişli Camii'nden başlayıp Mecidiyeköy, Esentepe, Zincirlikuyu, Levent, Sanayi mahallelerinin önünden ve Maslak Kavşağı'ndan geçerek soluna Fatih Ormanı'nı alıp kuzeye doğru devam eden ve Hacıosman Bayırı'na kavuşan yol.

<span class="mw-page-title-main">Zincirlikuyu</span>

Zincirlikuyu İstanbul'da Şişli ilçesinin Beşiktaş ilçesi ile olan sınırında, Esentepe ile Levent arasında kalan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bağlantı yolu, Büyükdere Caddesi ve Barbaros Bulvarı'nın kesiştiği bölgede yer alan semt. Büyükdere Caddesi ile Barbaros Bulvarı'nın kesişme noktası Zincirlikuyu Kavşağı olarak bilinir.

<span class="mw-page-title-main">Çırağan</span>

Çırağan, İstanbul Boğazı'nın kıyısında, Beşiktaş ilçesine bağlı bir semttir.

<span class="mw-page-title-main">Fındıklı, Beyoğlu</span>

Fındıklı, İstanbul Boğazı'nın kıyısında, Beyoğlu ilçesine bağlı bir semttir.

<span class="mw-page-title-main">Halâskârgazi Caddesi</span> Yaklaşık 1,3 km uzunluğundaki Harbiye kavşağından başlayarak Şişli Camiine kadar uzanan cadde

Halâskârgazi Caddesi, Harbiye kavşağından başlayarak Şişli Camii'ne kadar uzanan cadde.Yaklaşık 1,3 km uzunluğunda olup üzerinde iş merkezleri, bankalar, çarşılar, müzeler ve lokantalar bulundurmaktadır. Kenter Tiyatrosu bu cadde üzerindedir.

<span class="mw-page-title-main">Şehir Hatları</span> İstanbul deniz taşımacılığı kuruluşu

Şehir Hatları ya da tam adıyla İstanbul Şehir Hatları Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş., İstanbul'da deniz yolu ile taşımacılık alanında faaliyette bulunan kamu kuruluşudur.

<span class="mw-page-title-main">Nispetiye Caddesi</span> İstanbulda bir cadde

Nispetiye Caddesi veya Nisbetiye Caddesi, sırasıyla Levent, Nisbetiye, Akatlar, Kültür, Etiler ve Rumelihisarı mahallelerini birbirine bağlayan anayoldur. Cadde, günümüzde birçok iş merkezi ve restoranla çevrelenmiştir. Sabah 8-10 ve akşam 18-20 saatleri arasında caddedeki trafik çok yoğundur. Cadde, Nisbetiye mahallesine adını vermiştir.

<span class="mw-page-title-main">Gümüşsuyu Caddesi</span>

Gümüşsuyu Caddesi, İstanbul, Beyoğlu'nda Taksim Meydanı ile Dolmabahçe-Gazhane Caddesi arasında uzanan cadde.

Şişli'den geçen ulaşım hatları;

Beşiktaş'tan geçen ulaşım hatları:

Sarıyer'den geçen ulaşım hatları;

Beyoğlu'ndan geçen ulaşım hatları;